Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gyrka33

Dziwna reakcja ludzi

Polecane posty

Gość gyrka33

Może to zbieg okoliczności ale mam takie spostrzeżenie. Zawsze słyszałam, że ludzie lgną do dobrze sytuowanych. Sama mam odwrotne doświadczenia. Dawniej miałam marną sytuacje finansową, mimo to znajomi chętnie się ze mną spotykali, czasem czułam ze siedzę niemal na krzywy ryj u kogoś ale było oki. Kiedy polepszyło mi się finansowo i czasem komuś coś przyniosłam do zjedzenia lub prezent, znajomi jakby odsunęli się. Czułam że jakby odwdzięczam się za gorsze czasy. Z innymi nie popełnię tego "błędu" (?) i będę z pustymi rękami przychodzić, jak to rozumieć ?

Może zaczęłaś się inaczej zachowywać? Samemu to ciężko stwierdzić, ale tak się zdarza. Albo po prostu Ci zazdroszczą, powodów może być wiele.

Gość gyrka33
pomyślałam tak samo, że inaczej sie pewnie zachowuję bo o nie są żadne kokosy, ale mogą tak podejrzewac niektozi

Gość deefty
Odsuwają się od Ciebie, bo Ci zazdroszczą. Wolą nie widzieć Twojego sukcesu, bo wówczas ich niepowodzenia są bardziej bolesne. Niestety jest to typowe zachowanie Polaków. Za wszystkie niepowodzenia są winni bogaci. Dlatego trzeba ich opodatkować. Niech płacą na biednych ziomali :D