Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rgrg

Niby taka bieda a

Polecane posty

Gość rgrg

Jak to jest że Polacy ciągle narzekają że są wykorzystywani, że nie mają pieniędzy, że bieda itp.Nóż w kieszeni się otwiera kiedy widzę podobne smęty.W każdym domu po 4 samochody, najnowszy sprzęt RTV i AGD, dzieciaki noszą najnowsze telefony i iPody a nawet już laptopy i wcale nie są to pierwsze lepsze tanie chińskie gówna.Skutery są już chyba w co drugim domu, w galeriach handlowych wszyscy odjebani w markowe ciuszki, sklepy oblegane nie nadążają z towarem, kina zawalone po same brzegi.Mówi się że ludzie nie mają pieniędzy a to nie prawda, już sam fakt o tym że stoję kurwa w korku godzinę bo auto na aucie stoi.

Gość Grrrrrr...........
Nie wiesz ze 90% naszego spoleczenstwa zyje na kredyt :P ?

Gość Biedny_Muzyk
a nie pomyslales ze te iina i galerie zapelniaja kasiasci? jedz na jakies zadupie lub blokowisko to zobaczysz polske za PO

Mam takich w rodzinie co maja dosłownie wszystko. Super sprzeety, super bryke, super wyposażenie domu tylko tak sie składa że nic nie nalezy do nich bo wszystko jest własnościa banku a oni juz tak sie zapetlili że na żarcie nie mają kasy :) No ale wszystko maja najlepsze :classic_cool:

Gość Ja u siebie jak widze
Samochody to tylko takie 10 czy 15 letnie... A to swoje opinie to chyba masz z jakiegos duzego miasta.... wcale tak nie jest

Gość Biedny_Muzyk
wiadomo ze wielkomiejskie spojrzenie bo ja tez niby z miasta jestestem ale galerii tu nie uswiadczysz a kino jedno stoi wybodowane jakos jeszcze w PRLu chyba ;)

Gość nareszcie lato
Zapewniam cię że co drugi polak bierze kredyt,a później następny na spłatę tego pierwszego,potem jak brakuje to jescze ze 3 karty kredytowe i szaleje........aż tu nagle krach bo nagle trza zacząć to spłacać i tu zaczyna się tragedia .U mnie w pracy nie ma osoby która by nie miała min.2 kredytów ,czy debetu do maxa wykorzystanego.Jedna ma już komornika i ściągaja jej z wypłaty dośc dużo.Zaczeła sprzedawać wszystko co się da za bezcen :( Tak to wygląda ,pokazać się na chwilę ,potem tragedia .Ja tam nie mam nic przeciwko rozsądnemu kredytowi ale ludzie kilka na raz i szaleć a potem płakać zastanówcie się.Moja spółdzielnia mieszkaniowa wydaje taki biuletyn co kwartał które bloki i na ile są zadłużone ,podaje tez w tych blkokach zaległości całkowite z każdego piętra oczywiście bez danych osobowych,jednak ponieważ na każdym z pięter są po 3 mieszkania to nie trudno się domyślić kto nie płaci .Np obok mnie panienka ,jeździ LEXUSEM,botoksy,super ciuchy co z tego jak wiemy że ona czynszu nie płaci to juz narosło do 12,5 tys!!! W końcu zlicytują jej mieszkanie za bezcen ,tak jak ostatnio kurcze jak się dowiedziałam zlicytowali mieszkanie śliczne 54 m za 80 tys!!!!!!!!!!!!! A jego cena rynkowa to min 155 tys. Kto się dowiedział że będzie licytacja ten poleciał i mu się udało. Rodzina dostała mieszkanie zastępcze 1 pokój z kiblem na klatce i bez co.Tak to się kończy:(

Gość nareszcie lato
Wczoraj też w sklepach no normalnie jakby dziś miał byc koniec świata !!! Takie zakupy ,po co ????????? Tak obserwowałam to wszyscy kartami płacili ,ale co mnie to obchodzi ich sprawa ..25 piw w wózku wóda ,kiełbacha na grilla,w ilości 3-5 kg i jeszce inne cuda na kiju z okazji BOŻEGO CIAŁA:) Czułam się jak idiotka bo kupowałam trochę wędliny ,ser ,napoje i takie tam jak co dzień tylko chleba nie dostałam :) bo brali po 3-4 bochenki albo 4 paczki tostowego bo tylko taki się ostał .No ludzie ....i potem do kogo te żale???????

Gość ja jestem z d.miasta
i potwirdzam spostrzeżenia autorki. nie wiem gdzie ta bieda- galerie handlowe pękają w szwach, kina i knajpy/restauracje też. i tak codziennie. a jakie auta jeżdzą po ulicach to nie wspomnę

Gość rgrg
Mieszkam na wsi pośrodku trzech dość wielkich i znanych miast na południu polski.Pamiętam jeszcze 10 lat temu był spokój a dzisiaj w mojej miejscowości nowe działki, dom za domem, ludzie z miast walą na wieś i za chwilę będzie tutaj miasto a nie wieś.Nie dawno idę sobie na spacer z psem, patrzę a tutaj już dwa domu nowe stoją nawet nie wiem kiedy je zdążyli postawić.W każdym domu u nas na wsi ludzie mają średnio dwa trzy samochody.Jak jadę do Bielska czy Katowic to jest masakra, centra handlowe pękają w szwach, ludzie kupują w tych hipermarketach tak że im z koszyk się wylewa.Nie rozumiem, nie wydaje mi się żebyśmy żyli w biednym kraju.Owszem są kredyty ale bez przesady, przecież widać że ludziom się dobrze żyje.

Gość do zobaczenia nigdy
już nie mówiąc co będzie latem - każdy kurort zapchany, ludzi w pizdu w każdym tusystycznym zakątku Polski ilu spędzia wczasy poza granicami? i wielka bieda