Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna i zdesperowana 25

Mój facet zarabia tylko 1600 jako informatyk

Polecane posty

No ja w wolnym czasie napisałam kółko i krzyżyk w Java (jako aplet). No ale ja informatyki nie kończyłam, natomiast mam świadomość, ze pisanie gier to sporo roboty (pewnie C++, assembler, plus jakis system typu OpenGL, DirectX, WinAPI).

Gość kasuje sie posty na
tym topiku :o

Gość Master2
Faktem jest, ze dobry informatyk może dobrze zarobić. Np. administratorzy w większych firmach potrafią wyciągać nawet ponad 10k / miesiąc. No ale tutaj potrzebne jest doświadczenie, certy (najlepiej MS i Cisco, do tego jakieś bardziej egzotyczne, może coś z ERP), no i co tu ukrywać - znajomości. Z drugiej strony wiele takich informatyków - adminów robi za takie pieniądze jak Twój facet. I to wcale nie jest rzadkość. Co może zrobić ? - Język - Certyfikaty (np MCSA z Microsoftu, Cisco jakieś itp) - Badanie rynku pracy Jednak licz się z tym, ze za dobrą robotą będzie musiał pojechać np do innego miasta.

Chyba zerwę z tą ciapą...

Gość iooj;joi
Rozroznijmy prawdziwego informatyka z krwi i kosci, hobbyste, a osobe, ktora skonczyla studia na kierunku informatyka i formalnie zwie sie informatykiem. Ten pierwszy typ zarabia od 5 tysiecy w gore, a ten drugi w porywach do 2500zl. Jesli ktos mysli, ze skonczenie studiow informatycznych zapewni mu zajebista prace, no to gratuluje naiwnosci.

Gość sgsgsgsggsgsggsgsg
Cos Wam sie chyba pomylilo jesli idzie o informatyke . W/g mnie to bardzo pozadany i dochodowy zawod. Tylko informatyk informatykowi nierowny. Ktos pisze ze ona sie teraz jest popularna. Nie nazywajcie informatykiem , kogos kto potrafi zainstalowac system czy jakis program, bo to potrafi prawie kazdy nastolatek. Prawdziwi admini zarabija bardzo dobra kase . Tylko firmy tez musza byc powazne, a nie jakas mala firemka, an kilka osob.

Gość Ja sie nie znam ale jednak
2 tyś to nie tak duża pensja. Połowe pensji przez 2 lata trzeba odkładać po 1 tyś zł, żeby kupić stare auto za 20 tyś... Golfa IV 10 letniego albo 8 letnie Alfa Romeo czy 6 letniego Fiata, albo 4 letnia Lade Nive. Masakra!

Gość Predatorka masz piękne
piersi na tym obrazku na joemonsterze:) Na żywo też masz takie? cudne są! mmmmmmm.

Gość hehehehe dupa za kase
"dcscxds Ja nie dziwie sie autorce ze narzeka bo zakladac rodzine z kims kto ma w tym wieku w dupie ile zarabia i jak bedzie jego przyszlosc wygladala to masakra.Tym bardziej ze to co zarabia nie starczy na nic w Polsce.Skonczyl dwa kierunki i jest nieprzystosowany do zycia wogole wiec jak z takim zyc?Moj facet nie skonczyl zadnych studiow a zarabia jakies 12tys na miesiac.Tez wyjechal i po powrocie otworzyl firme. Znajdz sobie innego goscia i tyle bo z tym nic dobrego cie nie czeka" A ty ile zarabiasz utrzymanko?::D:D:D:D:D

Gość nic noweeeeeeeeegoooooo
"kasuje sie posty na tym topiku " posty to się kasuje na całej kafeterii, jak dla kogoś są niewygodne. nic nowego.

ja po licencjacie, biegly angielski i niemiecki po 3 latach pracy mam 3600, teraz sie uczepili ze magistra musze zrobic - studia w calosci finansuje firrma plus premie kwartalne - na rok z premi wychodzi 1400 zl, moj maż z wyksztalceniem srednim, bez matury, nieglym francuskim i polskim, jako że francuz w polsce zarbia 4 tys zl, iwec wyksztalcenie 0 wyksztalceniem, zycie swoje

"Chyba zerwę z tą ciapą..." I słusznie, miłość przecież ma swoją cenę więc niech będzie godna.

Gość Madzioska
A ja jestem grafikiem, mam 35 lat, zarabiam 1800, co mam powiedziec? 4 lata temu nie potrafilam robic stron www i zarabialam 2400 + 600 - 1000 premia. Takie zycie...

Gość programista
Ten informatyk to jakiś leser, weź go rzuć pewnie waży ponad 100 kg i klepie w html-u.

Gość gość
Jeżeli jest po studiach i zna się na programowaniu, to zdecydowanie powinien zmienić pracę bo to bardzo kiepskie zarobki. Mógłby spróbować aplikować do nas, mam tu na myśli SMT Software, z tego co wiem ciągle są jakieś wakaty w różnych miastach i kasa o wiele lepsza. Nie mniej jednak, poza samą zmianą pracy, myślę że powinien poszukać też innej dziewczyny, czytając Twoje wypowiedzi postarzałem się ze smutku o 15 lat co najmniej.

Gość gość
informatyk zarabia 9 tys. na rękę, po studiach z tytułem i ..umiejetnościami oczywiście a jak ktoś tempak, to wiadomo ma pensję stróża

Gość gość
no bo, kafeteria to wylęgarnia nieudaczników jeden mało umie, ale aspiracje ma a..powiedzcie, widzicie drogie limuzyny, piękne domy i ludzi wyjeżdżających na Malediwy? skąd na to mają? z pracy oczywiście!

Gość gość
jesli kwestie np. wyjazdu uzaleznia sie tym, ze jego nie stac na wyjazd to sory ale nie bedzie z tego zwiazku bo zwyczajnie nie dojrzalac do zwiazkow.

Gość gość
Ja jako zwykły specjalista HelpDesk wyciągam prawie 2,5 na rękę. A mam 23 lata i jeszcze zaocznie studiuje ;) Zależy od firmy i od tego czy ktoś chce się rozwijać i uczyć.

Gość InformatycznyEdward
Informatyk to pojęcie bardzo szerokie, ze względu na wiele dziedzin, w jednych się zarabia dużo w innych więcej, polecam przeczytać. http://pierwszalitera.pl/ile-zarabia-informatyk-i-serwis-komputerowy/ A co do problemu, zarabia tak mało ale za to zdobywa doświadczenia, dzięki któremu będzie mógł znaleźć inną, lepiej płatną pracę.

Ja pracuję na stanowisku programisty Java http://altimi.com/praca-it/java/ w agencji Altimi. Zarabiam 4700 zł na rękę. Także polecam zorientować się winnych ofertach pracy. Z tego co wiem moja firma aktualnie przeprowadza rekrutację. Także jak ktoś zna się na programowaniu i jest gotowy stawiać czoła wyzwaniom każdego dnia niech aplikuje.

Gość gemo4
Jeśli poszukujecie pracy w dziale IT, to na pewno warto sobie zerknąć tutaj http://nordea.pl/it/aplikuj/. Oferty są naprawdę godne uwagi, zwłaszcza że można w ten sposób pracować w naprawdę prestiżowym miejscu.

Gość gość
Specjaliści IT mogą zajmować się naprawdę rożnymi rzeczami i ich zarobki tez trochę się różnią. Teraz dobrze zarabiają programiści, przynajmniej w mojej firmie ich zarobki sporo przewyższają pensje innych działów. Z reszta potwierdzenie znajdziecie np. w tym artykule http://praca-mazowieckie.pl/kto-w-warszawie-zarabia-najwiecej/ o zarobkach warszawiaków.

Gość gość
tyle zarabiam będąc tydzień w trasie kierowca tira

Gość Lcf82
Dick in your butthole, you money princess.

Gość kobieta pracująca

a ja tu kombinuję jak by tu nie przekroczyć 2 progu podatkowego... od 2010 firma i jeszcze 4 roboty na boku, nie da się usiąść spokojnie. Fakt jest taki, że to ja wybieram robotę a nie decyduje się na "tą ostateczną", bo innej nie ma. Doba jest za krótka. Pensja średnio koło 11-18 tys. na rękę. Pozdrawiam zainteresowanych informatyką 🙂 

Gość gość

Pracuję chociaż i coś potrafi. Za te darmozjady ktoś się powinien w końcu wziąć.