Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idę w odwiedziny

co kupić dla dziecka?

Polecane posty

Gość idę w odwiedziny

Idę do znajomych, którym niedawno urodziło się dziecko - sami zaprosili. Dziecko ma miesiąc, chciałabym kupić jakiś ładny ciuszek, jaki rozmiar powinnam wybrać? I czy takie małe dzieci ubiera się w lecie w sukieneczki itp., czy tylko śpiochy i jakieś zabudowane bardziej rzeczy?

Dziecko kazdy ubiera jak chce. Generalnie najlepiej na co dzien sprawdzaja sie bawelniane bodziaczki, spioszki, pajace itp. Ale od czasu do czasu ja mojej coreczce wkladalam tez sukienke czy spodniczke. Rozmiar zalezy od tego jak duze jest dziecko. Ale jesli ma miesiac i urodzilo sie jak przecietne polskie niemowle ( ok. 55 cm dlugosci) to obecnie pewnie nosi juz rozmiar 62, a mozesz tez kupic cos na 68 i za 1-3 miesiace na pewno do tego dorosnie.

Gość idę w odwiedziny
Ok, dziękuję, właśnie rozmiarów przy urodzeniu nie znam, widziałam tylko zdjęcia sprzed kilku dni i wydaje się strasznie malusia.

Gość gość
Zależy ile dziecko miało jak się urodziło ale z reguły maluszki to rozmiar 56 ale możesz tez kupić coś na potem w rozmiarze 62 :) Sukieneczki jak najbardziej :)

Gość ...D...
Jak jak odwiedziłam synka znajomej to kupiłam ładny album bo z takich małych ciuszków nie warto bo dziecko ma ich pełno...