Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajna mama

Anoreksja?

Polecane posty

Gość fajna mama

Mam problem z siostra, moze ktoras to przechodzila i podpowie mi co zrobic... Otoz moja siostra ma 19 lat od 2 lat nic nie! Mozecie nie wierzyc ale prawie nic, w ciagu dnia tylko jedno capuccino i kawalek ciasta lub ciastko... Herbaty nie pije, zadnych normalnych posilkow nie je... Ja mieszkam daleko od niej (mam 26lat) ona mieszka z rodzicami i swoim chlopakiem ale nikt nie jest w stanie nic zrobic bo zaraz sie obraza i wychodzi z placzem jak mowia na temat jedzenia... Kiedys wazyla 65 kilo przy wzroscie 160cm, teraz nie chce pokazac wagi ostatnia jaka widzielismy bylo 47kilo, teraz nie wiadomo... Nawet w swieta siedzi przy stole wiecznie zla i nic nie je... Jak jej pomoc, przeciez robi sobie krzywde... Narazie to widze jedno wyjscie, czekac az zemdleje i pojedzie do szpitala:( (ja wielokrotnie z nia rozmawialam, a wlasciwie probowalam rozmawiac bez efektu).

Gość fajna mama
Podnoszę

Gość tak to anoreksja
wjasne jak na dloni!! ona potrzebuje leczenia bo moze nie pozyc za dlugo! wiem bo sama przez to przechodzilam!!

Gość fajna mama
tylko jak ja zmusic do pojscia do lekarza?

A czy może mieć to wpływ na zajście w ciążę? Bo ja kilka lat temu schudłam z 60 kg do 44. Teraz ważę 46 kg, przy wzroście 165. Staramy się z mężem o dzidziusia ale nam się nie udaje już 8-9 miesięcy.

Gość fajna mama
A data slubu to czasem nie 2010rok? Napewno Wam sie uda i wkrotce bedziecie rodzicami!

Tak poprawiłam pomyliłam się:))) No mam nadzieję że się uda. Wszyscy mi tylko mówią, że to przez odchudzanie na pewno...

Gość mamamama26
do autorki -poszukaj jakiegoś forum o anoreksji i tam podpytaj dziewczyny do ms_86 - sama waga nie jest wyznacznikiem zajścia w ciąże czy nie - a owulacja - i często u bardzo chudych i nie jedzących dzieczyn dochodzi do zaniku miesiączki - bo nie ma owulacji - i dlatego nie ma ciąży - stąd pytanie czemu tyle ważysz i ile jadasz - ja mam 170 cm i ważyłam 50 kg i wyglądałam normalnie bo tak mam - jem normalnie i niemam problemów z jedzeniem, chyba że coś mi niesmakuje ;) regularnie miesiączkowałam , owulacje miałam bo czułam kłucie w jajnikach w środku cyklu - a w ciąze zaszlam za 4 cyklem starań - byłaś u gina? może przejdź się tak przed ciążowo - zrobi ci cytologie i badanie usg - sprawdzi jajniki itd - zrobisz komplet badań w tym toksoplazmozę i cytomegalie - i tak sie to obi na początku ciąży wszystko więc lepiej iść przed jeśli planujesz dziecko niż badać się po fakcie

Gość solemido
Ms - nie koniecznie,miałaś problemy z okresem ? ja też kiedyś tak drastycznie się odchudzałam a dziś jestem mamą świetnego małego chłopca, zas moja koleżanka miała taka sama wage jak Ty i też cieszy się maluchem więc głowa do góry :)

Byłam u gina i powiedział, że jest ok. Cytologia ok i usg też ok. Nie miałam problemów z miesiączką, nie miałam zaniku. Jest regularnie co 28-30 dni. Fakt jem dość mało, bo się pilnuję ale jem śniadanie, obiad i coś zawsze słodkiego też podjem. Nie jem po godz. 18.

Gość fajna mama
To nie masz sie co przejmowac, bo stres nie ulatwia zajscia w ciaze i nie sluchaj ze to przez odchudzanie a na pewno Wam sie uda! A tak wogole to podziwiam Cie co do jedzenia:)

Gość mamamama26
ja też myśle że nie przez odchudzanie - poprostu nie łatwo zajsc w ciąze - dziwnym trafem wpadają same nastolatki po 1 razie itd itp - a jak ktoś chce to się trzeba pomęczyć ;)

Gość fajna mama
Widze ze nikt mi tu nie pomoze, rozumiem, bo ja sama jestem bezradna, ale nie ma dnia zebym nie myslala o siostrze... (codziennie piszemy smsy)

Dzięki za słowa otuchy:) Mam nadzieję, że się uda w nowym cyklu. Czekam aż skończy się @ i zaczynamy nowe starania. A w nowym cyklu termometr, testy owulacyjne i Femifertil:) 3majcie kciuki!