Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyrydzyk

prawda o RYDZYKU

Polecane posty

Gość antyrydzyk

"To, co jest w Polsce, to jest dramat, draństwo najdelikatniej mówiąc, to jak niecywilizowany kraj" - uskarżał się o. Rydzyk w Brukseli. Mogę się z Rydzykiem zgodzić: kraj, w którym urzędnik w czasach rządów PiS w niejasnych okolicznościach podpisał z fundacją o. Rydzyka dziwaczną umowę, i to na spore pieniądze - nie do końca jest cywilizowany. Przypomina to raczej spłacanie długu za wyborcze poparcie dla PiS. Ksiądz Tadeusz Rydzyk, zagorzały przeciwnik Unii Europejskiej, wybrał się do Brukseli by skarżyć się na "totalitaryzm" w Polsce, a także na to, że "od 1939r. Polską nie rządzą Polacy". Dyrektor Radia Maryja uczestniczył we wtorek w seminarium poświęconym energii odnawialnej i geotermalnej. Użalał się tam na zerwanie umowy, przyznającej 27,3 mld zł dotacji rydzykowej fundacji Lux Veritatis na odwierty geotermalne w Toruniu. Przypomnijmy, że umowę tę podpisał prezes NFOŚ w 2005r. tuż po tym jak PiS wygrało wybory. Na dodatek, dwa lata później aneksem do umowy, już po przegranych w 2007r. przez partię Kaczyńskiego wyborach, podwyższono kwotę dotacji. Nowy prezes Funduszu umowę wypowiedział, bo fundacja Rydzyka nie dotrzymała jej warunków. Nie dostarczyła np. dokumentów potwierdzających ustanowienie hipoteki przez właściciela gruntów i budynków szkoły w Toruniu, będących zabezpieczeniem umowy. Fundacja nie mogła tego zrobić, bo ich właścicielem jest zakon redemptorystów. - To skandal, czujemy się wykluczani, jesteśmy dyskryminowani, to jest totalitaryzm - mówił Rydzyk. Po seminarium, w rozmowie z PAP, dodał: "To, co jest w Polsce, to jest dramat, draństwo najdelikatniej mówiąc, to jak niecywilizowany kraj". Tu mogę się z Rydzykiem zgodzić: kraj, w którym urzędnik w niejasnych okolicznościach podpisuje dziwaczną umowę, i to na spore pieniądze - nie do końca jest cywilizowany. Przypomina to raczej spłacanie długu za wyborcze poparcie dla PiS. Poza tym, kraj który od lat nie potrafi sobie poradzić z ukrytymi reklamami nadawanymi przez Radio Maryja - też ma pewne braki. Rozgłośnia Rydzyka nie ma prawa do reklam, bo ma status nadawcy społecznego, dzięki czemu nie płaci rocznie 7 mln zł za koncesję. A co z takimi "drobiazgami" jak antysemickie popisy na antenie Radia? Przecież polskie prawo zakazuje dyskryminacji ze względu na narodowość czy przynależność etniczną. Powoli wracamy jednak do normalności. Niekorzystna dla państwa, bo niezabezpieczona we właściwy sposób dotacja, została wycofana. Ostatnio sąd uznał, że Rydzyk będzie musiał zapłacić za publiczna zbiórkę pieniędzy bez zgody MSWiA. Nie pierwsza to taka zbiórka, grzywna jest niska (3,5 tys.zł), ale sprawiedliwość dosięgła wreszcie dotąd bezkarnego redemptorystę. W rozmowie z PAP Rydzyk wyznał także: "Tragedią Polski jest to, że od 1939 roku Polską nie rządzą Polacy. Nie chodzi tu o krew, ani przynależność. Oni nie kochają po polsku, nie mają serca polskiego". Ciekawe co na to Jarosław Kaczyński, który sam był premierem, a jego tragicznie zmarły brat - prezydentem? Przecież Rydzyk zastosował tu chwyt samego prezesa PiS, który często rości sobie prawo do decydowania: kto jest, a kto nie jest Polakiem czy patriotą. Teraz sam został ugodzony podobną bronią. Agata Nowakowska

Gość a tu antypolska wypowiedź
maturzysty bartoszewskiego ( on nawet licencjatu nie ma): "„ Jak ktoś się bał to nie Niemców. Gdy Niemiecki oficer widział mnie na ulicy i nie miał rozkazu aresztowania mnie, niczego nie musiałem się obawiać. Ale gdy sąsiad-Polak zauważył, że kupiłem więcej chleba niż zwykle, wtedy musiałem się bać." Reakcji ze strony rządu ..ZERO!

Gość antyrydzyk
niby dlaczego rząd miał reagowac na prawdę?

a tu antypolska wypowiedź maturzysty bartoszewskiego ( on nawet licencjatu nie ma): "„ Jak ktoś się bał to nie Niemców. Gdy Niemiecki oficer widział mnie na ulicy i nie miał rozkazu aresztowania mnie, niczego nie musiałem się obawiać. Ale gdy sąsiad-Polak zauważył, że kupiłem więcej chleba niż zwykle, wtedy musiałem się bać." Reakcji ze strony rządu ..ZERO! co za wstrętne żydzisko! kretyn

Gość antyrydzyk
kto jest tym kretynem i dlaczego?

Jaką kurwa prawde??? DO Niemieckiej gazety tak szkalować Polske to powinien byc ten dziadek wstępu do Polski nie mieć. A wy się pierdułami zajmujecie bo to Rydzyk i nie obraził polaków tylko tak na prawde obraził rząd matoła. A rząd to świętość dla matołów nawet 19latka za napis na murze "jebać rząd" skazuja na 10 miesięcy do pierdla.

Gość i już tu wali darmozjadem
shatynem. Weź stary komuchu znajdź inne zajęcie a nie siedzenie na forum dla dziewcząt

skad wiesz że Bartoszewski szkaluje? przezyłeś okupację? patrzac na polaków za granica mozna spokojnie w to uwierzyć.

Gość shatyn jest komuchem????
:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość taki głupek to tylko shatyn
masz nowego nicka darmozjadzie na garnuszku państwa.

Gość i klakierzy w orange
:D:D ale ty shatyn jesteś płytki, zawsze ten sam scenariusz

Gość shatyn jest komuchem????
znasz shatyna osobiście że wiesz na czyim on jest garnuszku? czy po prostu sobie tak kłamiesz?

no jasne. padły konkrety na temat rydzyka, baroszewskiego nie udało sie obrzucić błotem to czepiamy się shatyna:D:D:D

Odpowiedz europosłów na jękolenie lewicy: ". (...)Nie podzielamy też Waszego oburzenia słowami, które gość konferencji Ojciec Rydzyk wypowiedział w odniesieniu do państwa polskiego, o niecywilizowanych, totalitarnych rządach w Polsce. Są to słowa wyrwane z kontekstu dłuższej wypowiedzi, a to wyrwanie wypacza ich sens. Niezależnie wszak od kontekstu - tak bardzo Was boli, że ktoś państwu polskiemu, rządzonemu przez PO i PSL przypisał cechy totalitaryzmu? A jak państwo rządzone przez PiS wielokrotnie, niemal codziennie prominentni przedstawiciele Waszego obozu politycznego nazywali państwem totalitarnym - wtedy Was nie bolało? (...)"

Gość shatyn zwariował
sam ze soba gada pod różnymi nickami

Gość A K I M A
shatyn idz se konia zwal ułomie,esbecka szumowino

Po co matołom rząd. Po to żeby prześladować obywateli za jakąkolwiek krytyke tego rządu???? Te czepianie sie tego księdza to jeszcze jeden dowód na to że matoły maja zapędy totalitarne.

Wcale się nie prześladuje za krytyke rzadu...tylko wlepia się mandaty, albo daje wyroki więzienia jak temu 19latkowi albo skazuje ze stalinowskiego art 212kk dziennikarzy co tylko w Polsce z cywilizowanych krajów jest taki relikt stalinizmu jak art 212. Za PiS skazano w 2 lata 23osoby z tego artykułu, za PO 164! osoby rocznie. O wyrzucaniu z pracy za poglądy już nie wspomne ..np Makowski z kabaretu OTTO

Gość MAX 22
Rydzyk i jego pomagierzy skłócili naród paskudnie , to trwa już wiele lat i co dalej? Jedyna nadzieja w młodym pokoleniu , więc musimy odczekać jeszcze wiele lat aż to bractwo przeniesie się na drugi świat aby tam narozrabiać.No cóż mamy jak widzimy, Ojca Dyrektora nikt nie ruszy , nie ma szans na zmiany, będziemy tak kisić się w tym bagienku a życie i czas lecą do przodu nie czekają aż w Polsce nastąpią zmiany na lepsze. Jeśli się wszyscy kłócą to też jest to system władzy, możemy się pozagryzać a władza będzie się dobrze i mocno trzymała.

Gość Shatyn Jasny
w Polsce nikogo się nie prześladuje , mamy super rząd który już wszystko co było do zrobienia zrobił i teraz może zajmowac sie gra w piłkę ,biedy nie ma i nieprawda jest że jest drogo i mało zarabiamy a podatki są wysokie

I widzisz stary nowohucki komuchu z pobierutowskiej rudery, szatniarzu na rencie? Zanim zaczniesz kogoś krytykowac to popatrz na swoich bo to dopiero jest banda.

za pis opozycja była kulturalna dlatego mało skazanych. za po opozycja chamska (vide rydzyk) to i wyroków wiecej.

Gość pewnie chodzi o rydzyka
ale on chyba nie był szatniarzem