Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samosiaaaa

skrocona szyjka macicy

Polecane posty

Gość samosiaaaa

Bylam wczoraj u ginekolozki, jak co miesiac, okazalo sie ze mam skrocona szyjke macicy, 24 mm - 27 tc musialam oddac "litry" krwi (test na cukrzyce ciazowa i inne-swoja droga ciekawe jaki wynik :/), od poczatku ciazy chodze zestresowana bo ciagle mam "jakies przygody" :( mam zabronione od wczoraj jakiekolwiek prace, nawet te w domu, nie moge nawet skonczyc mojej formacji, a zostal mi doslownie ostatni tydzien :( Wiem, ze to dla mojego dziecka, bo gdyby nie to ... ehh ja mam lezec ale nie wyobrazam sobie tego, i jeszcze bol miednicy do tego, a najbardziej odczuwam ten bol wlasnie lezac=obracajac sie- wstajac np na sisusiu :( Na ta szyjke, poki nie znana przyczyna przepisala mi utrogestan 200 mg - 3x dziennie, wiem ze to jest na podtrzymanie ciazy(progesteron), ale z tego co wiem to na poczatku ciazy, wiec nie bardzo kumam, w ogole to nie mialam glowy zapytac nawet co z czym dlaczego, (stres robi swoje)wiem tylko ze ta szyjka skrocona i grozi mi przedwczesny porod co jest oczywiscie niewskazane bo to zbyt wczesnie ... bardzo sie boje o dziecko, nawet te bole jak podczas okresu- ginekolozka wyslala mnie na monitoring bo to podobno skurcze, a ja skad mam wiedziec jak odczuc ze to akurat skurcz, to moja pierwsza ciaza. Kazali mi sie niezwlocznie zglosic do szpitala w razie ponownego podobnego bolu brzucha :| Sa tu jakies dziewczyny ktore tez mialy skrocona szyjke, jak bylyscie leczone? Jakie leki bralyscie i czy macie jakies wskazowki w tej sytuacji jak przetrwac ten "okres"? :(( Macie jakies rady odnosnie skurczy? skad moge wiedziec, ze to akurat skurcz? wczoraj wieczorem wzielam pierwsza tabletke i sie czulam bardzo slabo, jakas taka bylam dziwna, nawet nie wiem jak to opisac, ale jestem pewna ze to po tej tabletce, czy ktoras z was biorac te leki tez tak to odczuwala?

Gość maaamaaa
witaj autorko ja od 16 tyg miałam skrocona szyjke macicy akurat tych leków nie zazywałam miałam jakies inne jeszcze przy tym wszystkim krwawiłam do 26 tyg ciazy.Jesli chodzi o skurcze to brzuch twardnieje i sie napina to sa skurcze napewno bedziesz wiedziesz ze jet cos nie tak odpoczywaj,lez a czas minie zobaczysz :)