Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucyk pony

dylemat z imieniem dla synka

Polecane posty

Gość kucyk pony

Zastanawiam się które imię wybrać dla mojego synka, który urodzi się za 2 miesiące. Rozważamy Julian (Julek), Adam, Leon Właściwie juz byłam zdecydowana na Juliana, ale usłyszałam opinię, że to fatalne imie i że strasznie skrzywdze nim dziecko, że się go bedzie przez całe życie wstydził. Dlatego zaczełam się nad tym zastanawiać i potrzebuję opinii bezstronnych osób. Co sądzicie? Z góry dziękuję za wszystkie opinie :)

mi tez Julian sie nie podoba...za to Oliwier...piękne imie ale osobiście mam 5-cio miesięcznego synka o imieniu Danielek...chociaz kazdy byl temu imieniu przeciwny to ja i tak postawiłam na swoje ;]

Gość jakatarina
ja też urodzę za 2 msce:) tyle że córeczkę, jeżeli mieszkasz za granicą, to faktycznie imię JUlian moze byc uwazane za kobiece...Leon dużo bardziej mi się podoba, ja też mam dylemat z imieniem dla dziewczynki, bo mój wybór nie podoba się rodzinie...i nadal jeszcze nie zdecydowałam

Gość a ja mam synka
Leonka :) Także to imię mi się najbardziej podoba.

Gość Natsuki
Moim zdaniem imię Leon jest okropne i w życiu nie nazwałabym tak dziecka :O

Gość mama synka i zaraz coreczki
ppileczka - ja tez mam Danielka, ale ma juz prawie 2 latka :) jakatarina - a skad ty masz takie informacje, ze za granica nie ma imienia Julian? Gwarantuje ci, ze jest i jest to normalne imie :) Przynajmniej w kraju, w ktorym mieszkam. Mnie sie osobiscie bardzo podoba Julian i jesli bedzie synek (choc podobno tym razem ma byc coreczka Naomi :) ) to bedzie wlasnie Julian :)

Gość Astoria1985r
Z wymienionych przez Ciebie tylko Adam jest w miarę normalne. Pozostałe są brzydkie i staromodne. No chyba, że podobają ci się młode Staski, Kaziki, Zenki itp. Mnie nie.

wszystkie podobają mi się tak samo Adam - ok,ale obecnie bardzo popularne, jednak to imię ponadczasowe Julian - przeszkadza mi popularność imienia Julia - już przesada z tymi Julkami Leon- ładne, nie tak popularne ale osłuchane i nieudziwnione,podoba mi się skrót Leo Wybrałabym więc Leona

Gość becia:)))
Adam fajne, też myslałam o tym imieniu dla synka, ale jednak zdecydowaliśmy że Patryk

Gość ........kropka....
Julianek:) mój chrześniak tak ma na imię ślicznie:)

Gość szaramaj
Ja mam Dawida i Kamila I podoba mi sie jeszcze Arek co do Adama to piękne, męskie i silne imie, Julian zbyt wyszukane i trudne do wymówienia. Leon- ładne ale jak będzie go wołać żona? Leon-oficjalnie czy Leoś zdrobniale?

Gość MAM SYNA MICHAŁA JAK DRUGIE
BEDZIE CHŁOPCZYK TO BEDZI RAFAŁ JAK ARCHANIOŁOWIE

Gość córka szatana
jakatarina "...ja też mam dylemat z imieniem dla dziewczynki, bo mój wybór nie podoba się rodzinie...i nadal jeszcze nie zdecydowałam." to Twoje dziecko czy rodziny ? nie słuchaj się ich, znam wiele przypadków gdzie rodzice żałują że nie postawili na swoim tylko poddali się presji rodziny. pozdrawiam :D

Gość iiiiiiiiiooooooooooo
dla dziewczynki - tylko Lena :)

aaaaaaaa dajcie spokój z tymi Oliwerami, Nikolami , Alankami, Vanessami , wymiotowac sie chce aa fee !! Adam- mi się akurat nie podoba Julian- hmmm, średnio Leon- Leo, Leoś Leonek , najlepsze z tych wszystkich:) Ja jednak jestem za starodawnymi Franciszek, Antoni itd :)

Z tych co wymieniłaś Adaś jest najładniejsze - moim zdaniem. Julek też ładnie, ale zdecydowanie lepsze Adam.

z tych trzech wybralabym adam lub leon, julek to okropne imie. mi sie podoba teodor (w skrócie teo) ale nie podoba sie nikomu z rodziny ani przyjaciół, a to jedyne imie co do ktorego doszlam do porozumienia z mezem...ale mam jeszcze czas moze bedzie dziewczynka :)

Gość blabla bbla
Julek i Leon masakra :o Lepiej Adam choć też niespecjalne.

Moj maly Leon przyszedl na Swiat 25 grudnia :-) Imie Leon pisane wspak to Noel a Noel to gwiazdka :-) Poza tym ile mozliwosci - Leon, Leos, Leo, Leonek :-) Imie malo popularne i dobrze !!! Niech sie wyroznia a nie bedzie kolejnym Pawelkiem ;-)

Gość Mioni
mi rowniez bardzo podoba sie to imie ale jak mowie znajomym o moim wyborze to jakies miny takie maja ze sory, jakby nigdy nie slyszeli o takim imieniu, ale i tak bedzie Leonek :) zaluje ze sie tak pochwalilam wszystkim, bo teraz i maz cos zaczyna rozmyslac czy aby napewno, a tak to trzeba bylo zrobic tajemnice i dopiero pochwalic sie jak bedzie juz na swiecie :) to by mieli dopiero miny hihihih