Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WTF?...

To zapalenie łojotokowe skóry głowy?

Polecane posty

Gość WTF?...

Witajcie, już dosyć długi czas mam takie coś, że jak wypadnie mi włos to na końcu jest żółta grudka (łoju?) Dotykając placami wyczuwam gdzieniegdzie te grudki i można je zdrapać (często razem z włosem), skóra mnie nie swędzi, włosy mocno nie wypadują, ale wydaje mi się, że z roku na rok mam coraz rzadsze, poza przetłuszczaniem nie mam innych objawów. Co to może być? To początki zapalenie mieszków włosowych czy poprostu łojotok? Proszę o odpowiedź.

Gość WTF?...
No jaka?

Wiesz co, wydaje mi się, że skóra p[owinna Cię swędzieć jeśli to łojotokowe zapalenie skóry. Ale nawet jeśl;i to pomaga nizoral

A mzoe pop orstu wlosy wypadaja ci z cebulka wlosowa to wszystko :) To nic groznego jak sama piszesz ze duzo ich nei wypada a ta grudka na koncu wlosa to po prostu moze byc cebulka wlosa :)

Gość WTF?...
Nie, niestety nie jest to cebulka włosa, bo niektóre wypadają bez tej grudki, obklejającej cebulkę włosa, ta grudka jest znacznie większa niż cebulka, ma żółty kolor, i jest to na 100% zaschnięty łój. A nizoral to raczej na łupiez? a ja nie mam łupiezu, chyba, że może to ten tłusty łupiez? Nie są to jednak płaskie płatki tylko małe twardawe grudki, (które można rozgnieźć paznokciami )wiem, obrzydliwie to brzmi :(

A moze to wszy? A to co opisuejsz to gnidy? Najlepiej chyba bedzie jak pojdziesz z tym do dermatologa

Gość WTF?...
Nie są to wszy, głowa mnie nie swędzi, nikt tego w rodzinie poza mną nie ma. Mam tłustą skórę, i wiem, że to sebum, które powstaju w mieszku włosowym, tylko niepokoi mnie to czy nie jest to niebezpieczne na kondycji włosów, i jak ewentualnie tego się pozbyć.

Gość WTF?...
Nikt nie wie nic?