Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jahaira

czy zaczynam rodzic?

Polecane posty

witam prosze o rade jestem w 39tc + 5 dni dzisiaj od rana miewaalam co pol godziny lekkie skurcze mniej wiecej co polgodziny przez okolo 5 - 6 godzin skurcze mialy charakter hmmmm nie nasilajace sie i bardziej moglabym je przyrownac do bolu jaki si eodczuwa np po silnym srodku przeczyszczajacym ale byly to bole w miare lekkie. potem ustapily. teraz jest u mnie 2 w nocy i przed chwila zlapal mnie taki sam skurcz ale o wiele bardziej bolesniejszy na tyle ze sie niezle zdziwilam. czy to oznacza porod? czy ktoras z was tak kojarzy sobie bole porodowe? prosze o opinie jestem tutaj sama to moj pierwszy porod nie wiem co myslecaha rozwolnienia pomimo takiego charakteru bolu nie mam zalatwiam sie normalnie

maz w pracy jestem sama czy jesli bole si ebeda powtarzac dzwonic po meza? czy nie panikowac? szpital mam bardzo blisko, pieszo okolo 7 min

u mnie się tak zaczęło,bądź spokojna i czekaj na dalszy rozwój wydarzeń.życzę szczęśliwego rozwiązania:)

Pewnie rodzisz. Mnie tak caly dzien co jakis czas lapalo, az o 23:30 urodzilam:) O 18:00 pojechalam do szpitala, bo skorcze byly czeste i coraz mocniej bolalo.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
przejdz sie do szpitala i bedziesz wiedziec czy rodzisz ;)

dzieki dziewczyny :)))))) o matko ja juz sie nie moge doczekac tak bardzo chce przytulic juz malenswo :) oby to nie byl falszywy alarm poczekam jeszce

kurde tylko ze mija juz pol godziny od tego ostatniego silnego skurczyu i nic...

Gość helga33333
A odeszły ci wody? Wtedy się poród zaczyna.

ale już coś się zaczyna dziać,spróbuj zasnąć,bo być może czeka cię duży wysiłek.rano napisz co i jak:)

Gość co za bzduraaaaaaa
nie czekaj az ci wody odejda bo u mnie byly skurcze a jak odeszły wody to juz dziecko wychodzilo wiec gdybym na to czekala urodzilabym w domu

cholera tylko ze kolejny skurcz jeszce nie nastapil, za to boli mnie brzuch troche napewno sie odezwe jesli zaczne na dobre rodzic :)

Gość mimotkastokrotka
skoro masz takie skurcze od jakiegoś już czasu, to za kilka godzin będziesz już pewnie tulić tego małego brzdąca. Lekkiego porodu!! Aż się wzruszyłam.

Gość mamamajki
Z tymi wodami to bzdura totalna :( mi odeszy w czasie parcia wiec troche za pózno zeby spacerkiem dojsc do szpitala :( ja jechalam do szpitala jak skurcze byly mniej wiecej co 20 minut :) dojechałam o 22 a urodziłam o 10 36 DOPIERO :) tragedia ale warto było mój smyk ma juz 6 latek :)

Gość wody odchodzą w różnym czasie
trzeba mierzyc czas między skurczami ,skurcz co 20 minut to za wcześnie żeby jechac do szpitala jeżeli jest blisko,jak będą co 5 minut to wystarczy spokojnie na dotarcie do lekarza.

hejka dziewczyny no niestety jeszcze nic sie nie dzieje wczraj mialam jakies tam bole skurcze twardnial mi brzuch a dzis znow wszytko ucichlo. martwie sie bo antos wyglada na duze dziecko, tu w japonii sie takie nie rodza :) oby nie chcieli mnie ciac jak tak dlugo jeszcze bede chodzic...

eh najgorsze to czekanie, maz tez juz widac chcialby zobaczyc antosia :) 3 lata na nego czekamy juz

hej,fajnie ,że się odezwałaś:) jak ty się w Japonii znalazłaś???? nie martw się ,jeszcze się nacieszysz swoim maleństwem:) mówili,że duże dziecko????ja mieszkam w uk i zaraz mi powiedzieli,że małe nie będzie no i 4,090:-D Antoś-fajne imię:)

moja córeczka ma na imię Sarah (4 l.) ale zwracam się do niej "Gieniusia";)

Gość ale denne
prowokacje na tym kafe, a ludzie tak sie dają nabierać. Z podziwu aż wyjść trudno

boze zawsze keidy komus tu mowie ze mieszkam w japoni to od razu wtraci sie jakis idiota ze to prowokacja....

emi 77: to jak sie znalalzam w japoni to dosc dluga i zabawna historia :) a ze zostalam na stale , poznalam tu chlopaka naroowosci peruwianskiej zakochalam sie i wykrecilam najwiekszy numer w zyciu , po 3 miesiacch znajomosci wyszlam za niego za maz :) jestesmy ze soba 3 lata i jestesmy mega szcesliwi teraz podwojnie bo czekamy na malego antosia :) swoja droga jakbym miala corke tez bym sie zastanawiala nad imieniem sara :) bardzo ladne. ostatni raz bylam w polsce w kwietniu kiedy to jak sie orientujesz pewnie mialy miejesce te przykre rzeczy w japonii i rodzice namowili mnie na przyjazd. wtedy bylam u polskiego ginekologa bardzo dobrego i znanego w moim miesice i juz wtedy tj w 6 miesiacu ciazy lekarz powiedzial ze antos bedzie mial z 4 kg :) japonscy lekarze tez to dostrzegli tzn na poczatku czerwca oszacowali go na 2900 i starsznie sie dziwili bo mali japonczycy to niemowleta o przecietnej wadze 2500-2700 a tu miesiac jeszce do porodu a antos 3 kilowy chlopak :)

emi 4,090 rodzilas naturalnie? ja bede rodzic w bardzo malej klinice gdzie nawet cesarek sie nie robi, w przypadku cesarki trzeba przewozic do duzego szpitala wiec mam pietra strasznego ze antos moze byc faktycznie duzy i ze nie bede mogla urodzic a oni przez wygode beda chciali bym urodzila i jeszce niedajboze cos sie stanie... czarne mysli mam im blizej

Gość do Jahaira
Ja też urodziłam chłopca ponad 4 kg. Jestem szczupłej budowy, mam wąskie biodra...i nie mogłam urodzić naturalnie :( w ostatniej chwili zrobili mi cesarkę. Strasznie bałam się,że dziecko uległo niedotlenieniu bo zwlekali z cesarką długo. Ja na Twoim miejscu chyba rodziłabym w tym szpitalu gdy w razie coś,szybko zrobią cesarkę. W końcu chodzi tu o życie i zdrowie dziecka. Nie wiem czy w razie komplikacji (czego Ci nie życzę!!) będzie czas na przewiezienie do innego szpitala. Trzymam za Ciebie kciuki :-) Powodzenia :-) 🌼

Gość do Jahaira
Odezwij się, jak się czujesz ? :-)