Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamam26

co na komary dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość mamamamam26

co wy stosujecie? głównie w domu w nocy?

Gość też miałam avent i byłam
siatkę do okna

Gość praktyczna mamuśka
Moskitiery w każdym oknie, lampa owadobójcza w drzwiach wejściowych do domu, olejek geraniowy kilka kropelek na firankę, z dala od dziecka, dokładne odkurzanie wszystkich kątów wieczorem. I tak mojego synka tylko raz w życiu komar ugryzł, pilnuję.

Pytałam o to samo jakiś miesiąc temu i ktoś poradził mi odstraszacz komarów Chicco. Kupiłam (na Allegro) i póki co się sprawdza. To wytwarza ultradźwięki, które ponoc odstraszają komary, a są nieszkodliwe dla dzieci. Na Allegro jest tego sporo - na różnych aukcjach są odstraszacze "no name" dość tanie (ok. 20 zł), ale ja wolałam kupić Chicco za około 70 zł (nie pamiętam dokładnie) - może i te tanie i te drogie tak samo działają i przepłaciłam, nie wiem, ale jakos przekonało mnie to, że Chicco to marka produktów dla dzieci, że odstraszacz jest produkcji Austriackiej bodajże (w każdym razie na pewno nie chińskiej) i że jest na nim wyraźnie napisene, ze można stosować u dzieci od pierwszych dni życia. Jest wersja do kontkatu i na baterie - wybrałam na baterie. Póki co nic nas nie pogryzło - aczkolwiek nie wiem, czy dlatego, ze odstraszacz działa, czy może po prostu komary jeszcze u mnie w nocy nie latają. A zanim zaczęłam stosować to urządzenie, to zasłaniałam łóżeczko moskitierą (ale taką na gumce, nakładaną na łóżeczko, a nie na baldachimie) - ale średnio mi się to podobało, bo miałam wrażenie, ze dziecko jest "zaknięte" i jak w nocy chciałam np. je przykryć, albo się lekko rozbudziło i chciałam mu dac smoczka, czy pogłaskać po główce, to za każdym razem trzeba było ściągać ta siatkę.

Gość komarowo
Dla niemowlaka wiekszosc produktow sie nie nadaje, ale jest emulsja Mosbito Baby, można już od 6.miesiaca używać. No i dziala też na meszki,a nie wszyscy wiedzą ,ze są gorsze od komarow i czesciej powoduja uczulenia. Polecam. Mozna też plasterek nakleić obok łóżeczka :)

Gość gość
Ja naszczęscie mam w mieszkaniu siatki zamówione na wymiar .Bardzo praktyczne bo zakłada się je na wiosne lato i potem zdejmuje-chowamy do piwnicy. Daliśmy coś koło stówy za sztuke. Kupiliśmy 4. Jedna do salonu, do sypialni do pokoju i do kuchni. Rewelacja-ani jednej muchy muszki meszki czy komara! Odstraszacze chicco-slyszałam od znajomych ze są ok i rzeczywiście się sprawdzają. Ale po co odstraszacz? Chodzi o to aby robactwo w ogóle do domu się nie pchało.

Gość gość
"Ale po co odstraszacz?" Leże i kwiczę na mistrza dedukcji