Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dolllka:)

Prosze o opinie LAKTATOR RĘCZNY BABYONE czy PHILIPS AVENT ISIS

Polecane posty

Gość kjkj.lk.jhkjjjhhhhhhh
polecam avent. Sama miałam problem z wyborem, ja z kolei zastanawiałam się nad aventem lub tt, wybrałam ten pierwszy i się nie zawiodłam:)

Gość ja miałam Avent
i mogę polecić jak dla mnie super!

Gość też miałam avent i byłam
zadowolona

w takim razie powiedzcie mi dziewczyny jak to jest przy niewielkim biuście z laktatorem avent ręcznym 1... ile czasu odciąga pokarm 2...czy skutecznie odciąga ze piers jest pusta i nie robią sie np obrzeki 3... czy uzywałyscie go rozwniez do pobudzenia laktacji ? ....pomogło ? 4... jaki okres czasu uzywałyscie tego lakatora ?

Gość mollllllllla
upppppp

Gość odpowiadam że avent
1: zależy ile masz pokarmu 2: skutecznie odciąga 3: ja używałam, szczerze mówiąc nie wiem, bo pokarm pojawił się w trzeciej dobie, wcześniej to miałam dosłownie po kropelce, ale pobudzałam też piersi przystawiając dziecko, więc nie tylko laktator 4: z początku do pobudzania, 2-3 razy do ściągnięcia zastoju( dziecko za słabo ssało i laktator wtedy opróżnił dobrze pierś), w razie potrzeby zostawienia pokarmu jak musiałam gdzieś wyjść, karmiłam 11 miesięcy więc przydał mi się

Gość ulcia_aleksandra
tt nie nadaję się do małych piersi gdyż lejek jest dość duży i zeby dobrze go przystawić nie dopuścić do przepływu powietrza lepiej mieć pokaźniejszy biust. Ja mam tt i niestety jestem rozczarowana na maksa, owszem odciągał ale na początku kiedy piersi były nabrzmiałe i duże, potem piersi zmalały i trudno było go szczelnie przystawić a także nie opróżniał mi do końca piersi (do 1/4 szklanki mogłam jeszcze ręcznie dociągnąć, poprostu siła ssania była za mała a samo wciąganie brodawki nie powodowało całkowitego odciągania) Ja radziłabym autorce zakupić ręczny ale z jakąś dodatkową nasadką do lejka by lepiej stumulować brodawkę i należy też pamiętać żeby lejek był odpowiedniej wielkości (tak doradzili mi w poradni czego wcześniej nie wiedziałam) .

Gość gość
Ja korzystałam z BabyOno 053 Naturel i byłam zadowolona. Cena niska, a działania tak jak u konkurencji. Chyba nawet więcej gadżetów w zestawie jest.

Gość gość
Uzywalam laktatora babyono ale tego zwyklego na pompke.Ten laktator to jakas pomylka,prawie wogole nie odciagal pokarmu po 10minutach pompowania butelka nadal prawie pusta. Smierdzi guma tak ze trzeba cycka myc bo dziecko nie chcialo pic. Od pompki rece tez strasznie smierdzialy.Postanowilam kupic Avent natural reczny i jest po prostu swietny od razu mleko pojawilo sie w butelce bez zadnego trudu w kilka minut sciagnelam 40ml mleka. Jest drozszy ale przynajmniej dziala bez zarzutu jest cichy i dyskretny.