Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elena12

SZCZĘŚLIWE KOBIETY. MŁODE ŻONY. GOTOWE NA DZIECKO. ZAPRASZAM.

Polecane posty

Witam, Mam 26 lat, od roku jestem szczęśliwą mężatką. Prowadzę z mężem własną działalność, już prawie 4 lata... Niedawno zatrudniliśmy 1 pracownika, właśnie jestem na etapie uczenia go, za 2 miesiące zatrudnimy kolejną osobę i wtedy... tak przynajmniej ustaliliśmy -- chcemy zacząć starania o 1 dziecko. Przedtem było to dla mnie myslenie abstrakcyjne, bo najpierw były studia, potem mieszkanie no i żyłam ciągle pracą i rozwojem firmy. Teraz, gdy powoli oddajemy część obowiązków innym (przedtem myślenie - my zrobimy to najlepiej a do tego bez wydatków na pensje - doszło do tego że w sezonie pracowalismy 9-2 w nocy:/). Od 2-3 miesięcy coś jednak się we mnie zmieniło.... gdy spóźnia mi się okres wmawiam sobie że jestem w ciąży, i... pragnę tego :) łapię się na tym, że czytam wszystko i wszędzie o dzieciach, oglądam wózki, kołyski, w tv jak widzę malucha to się uśmiecham - mąż ma tak samo... czuję też taką miłość w sercu, że pragnę mieć dziecko które będzie moim i mojego kochanego męża wspólną częścią... takie serce z serc... Od ponad miesiąca biorę kwas foliowy, byłam wreszcie na gastroskopii choć przez kilka lat odwlekałam ją, teraz jeszcze chcę iść do dentysty... cytologia jak zawsze ok, dbam o mycie owoców i warzyw... pokoik dla maluszka jest (stoi pusty) więc chyba jestem gotowa ;) KTO MA PODOBNIE I CHCE POZNAĆ KOLEŻANKĘ? :) ZAPRASZAM

Powiem ci tak: zobaczysz pozytywny test, to wtedy pogadamy ;) o byciu gotowym. Nie, nie czepiam się. Powodzenia w staraniach.

Oczywiscie uprzejmosc kafeterianek juz wychodzi... ja rowniez sie staram, piaty cykl. Nigdy nie nalezalam do kobiet, ktore chcialyby miec dzieci. Ktoregos dnia spozniala mi sie @ , zrobilam test, 2 kreski( ta druga blada, ale jednak kreska) i pare dni potem przyszedl okres. Wtedy cos sie we mnie zlamalo i teraz chce dziecka jak szalona :D

uuuuuuuuuu dziekuje za mile przywitanie :O zazdrosc czy macie cos z głowami? ps. a co to znaczy staraczka? nie ma takiego słowa w słowniku a ja sie nie staram.

Kiedyś zajrzałam na to forum i jakaś mądra osoba napisała, że 3/4 bab na kafe mających dzieci i grubych jest tu nie do wytrzymania - totalny brak kultury. Przykre to strasznie :O Get-Ur-freak-on - dziekuje Moja babcia miała okres do 3 mc, wiec skoro były 2 kreski... czy to było teraz czy dawno? Podczas starań wybieracie specjalnie dzien owulacji czy takie spontany?

Gość Nie przejmuj się
tymi babsztylami co tylko dogadywać innym potrafią.Życzę powodzenia.Ja mam jedno dziecko ale już mi się marzy drugie:)

Ja co prawda mam juz synka,ale ma dopiero 4ms wiec jestem mloda mama.Fajna sprawa dziecko,chociaz bywa i dosc ciezko.

Dziękuję Wam! A powiedzcie takim obiektywnym okiem - to już ten czas? Czy widzicie jeszcze jakieś minusy do poprawienia? Jestem ambitną pracoholiczką niestety i musze miec wszystko poukladane chociaz jako nastolatka marzyłam o niezaplanowanym zajściu :O:O:O:O

hej kolezanko! Będzie dobrze tylko przystopuj! Dobrze, ze zrealizowałas choc czesc swoich marzen przed poczeciem dziecka. Teraz czas skupic sie na rodzinie chociaz jesli poczekasz to swiat sie nie zawali. Sama jestem po slubie 4 lata. Oboje z mezem mamy prace, wybudowalismy dom a teraz jestem w ciazy. I na tym sie skupiam. Powodzenia!

Mysle ze poczujesz kiedy bedzie ten czas.Ja urodzilam pozno,bo juz teraz mam 36 lat.Zachcialam swojego dziecka ,kiedy siostra urodzila jakos tak wyszlo.Moze i mogłam miec szybciej,ale tak wyszlo i w sumie nie zaluje.Jesli czujesz,ze chcesz to juz pewnie czas.

Gość Prinzesska27
Hey....powodzenia w starankach i nie przejmuj sie glupim gadaniem. Ja tez jestem mloda mezatka (wyszlam za maz tydz temu) ale o dziecko staram sie 9.5 roku.

9,5 roku?? My tez chcemy sie wybudowac ale kobiety w rodzinie mojej mamy mają megaaaa szybko menopauzę (ok. 36 r. zycia) wiec chcemy zdązyć...

Gość Prinzesska27
Nie ma idealnego czasu na dziecko... Hmmm ja wiedzialam bardzo mlodo ze chce byc mama.. Niestety walcze od lat z nieplodnoscia.. Wam napewno sie uda tylko podejdz do tego na luzie...

Ja bylam zakochana w synku siostry i doslownie chcialam go jej skrasc.Pomyslam,ze bardzo chce juz miec swoje dzieciatko.

Pewnie że mogą być :P Prinzesska27 życzę aby Wam się udało, a nam to dopiero sprawdzimy niedługo ;)

Gość Prinzesska27
Dziekuje.... Maz Bedzie zmienial teraz prace i jak uporamy sie z kosztami wesela Bedziemy podchodzic do invitro...zobaczymy co przyniesie przyszlosc.

Moja mama miala okres 3 miesiace jak byla ze mna w ciazy :D To bylo w styczniu, na pewno nie jestem w ciazy, bo robie testy co miesiac i wychodza negatywne. To byla po prostu ciaza biochemiczna. Mam wszystko wyliczone, obserwuje tez wlasne cialo, ale staramy sie tez na spontanie, mimo to, zawsze jednak dopilnuje zeby starania byly ten w czasie dni plodnych. I zgadzam sie z dziewczynami- nie ma idealnego czasu na dziecko. Zawsze bedzie cos, co trzeba zaplanowac, dokonczyc... Takim tokiem myslenia mozna decyzje o dziecku odkladac w nieskonczosnosc.