Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ruchy dziecka

Polecane posty

Ja mam do Was pytanie. Wiem, ze ruchy dziecka w pierwszej ciazy mozna wyczuc ok 21 tc. Ale slyszalam rowniez, ze mozna je wczesniej zaobserwowac, lezac na plecach i patrzac na brzuch. Robie tak od dluzszego czasu ale widze tylko poruszajaca sie gorna czesc brzucha, ale wiem zze to serce, a u dolu nic. Ktos moze tak obserwowal swoje malenstwo?

Gość migdały z mlekiem
Pierwsze ruchy dziecka poczułam już w 15 tygodniu ciąży.

ale poczulas "przelewanie sie"? czy wyraznie kopniecia? Bo jesli chodzi o przelewanie to tez juz dawno czuje ale nie wiem czy to dziecko czy jelita;)

Gość migdały z mlekiem
Ruchy dziecka. Czułam różnicę między przelewaniem się jelit a ruchami dziecka;)

to musialas byc bardzo szczupla:D

ja pod koniec 17 tygodnia poczułam pierwsze "puknięcie" ;) tak jakby ktoś mnie połaskotał ;) od tamtej pory codziennie człam ruchy, po kilku dniach czułam już takie jakby "kopnięcia" ;) a przyglądać brzuchowi t sie zaczełam w 19 tygodniu jak pojechałam z mężem do jego mamy,to sie mnie jej córka i ona zapytały czy właśnie czy widziałąm już jak się brzuch "rusza" . no to tego dnia po południu zaczełam "obserwacje" i przy mocniejszych kopnięciach było widać ;) a no i to była pierwsza ciąża ;)

Gość co widzisz????
"ale widze tylko poruszajaca sie gorna czesc brzucha, ale wiem zze to serce" serce Twoje czy dziecka? Brzuch się nie porusza przy biciu serca dziecka. Może to Twoja tętnica brzuszna, ale nie serce dziecka. Odznaczać się będą wypychane rączki lub nóżki. Ja pierwsze ruchy poczułam też dość szybko, ale widoczne były dopiero po kilku tyg.

oczywisciee ze moja serce, wiem ze dziecka serduszka nie zobacze:)

Gość mamamamama26
ja pierwsze ruchy zaobserwowałam leząc w wannie - brzuch się tak śmiesznie ruszał - a poczułam jakoś w 17 tc

U mnie 18 i jeszcze nie poczulam porzadnego kopa:(

Gość a jjaaa
poczułam ruchy w 20 tyg były to juz konkretne kopniecia i teraz codziennie czuje synka ale raz słabo a raz mocno zalezy jak sie ułozy itd...napewno i Ty niedługo poczujesz ruchy maluszka i tego Ci zycze bo to jest niesamowite

Ja pierwsze ruchy (pierwsze dziecko) poczułam w 15t.c i lekarz aż oczy otworzył że tak szybko. Opisze może jak to u mnie wyglądało, leżąc widziałam małe uwypuklenie wedrujące sobie to w jedną to w drugą stronę:) najpierw się wypuklało a potem jakby zatapiało w brzuchu i na nowo:D...strasznie zabawny widok jeżlei pomyśleć jak maleńka jest ta istotka w 15 t.c więc na leżąco odczuwałam bardzo leciutko te ruchy , więcej można było zobaczyć niż poczuć ale tak konkretne mocne ruchy poczułam już w 21t.c wtedy to już i pięknie się co nieco wybijało przez powłoki ale też dało się mocno odczuć. Ja mam zwężenie miednicy, macica była wypchana do przodu a mięśnie brzuszka słabe i rozciągnięte więc możliwe że dlatego tak szybko poczułam swoją córcię.