Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgorzatkakowalska

gdzie rodzic w Warszawie ?

Polecane posty

Gość malgorzatkakowalska

Kobitki, jestem w 1szym trymestrze ciazy i zupelnie nie wiem gdzie rodzic ... warszawskie matki, napiszcie gdzie rodzilyscie i jakie wrazenia. Szukam miejsca, gdzie bede miala pewnosc ze mnie przyjma (tzn skad nie odsylaja) i miec zapewnione w miare komfortowe warunki - sala 1os, mozliwosc znieczulenia itd. Na razie wiem tylko ze w damianie takie rzeczy zapewniaja, ale chcialabym tez rozwazyc opcje szpitala. No i jesli macie dobrego ginekologa do polecenia to tez chetnie wezme namiary, mam z pracy abonament w limie i bylam tam u jednego ale srednio ... szukam w limie albo poza. dzieki z gory za rady

Gość asia_b
na madalinskiego tez mozesz sobie to wykupic maja cennik na stronie ja bede rodzic na karowej ale to dopiero w sierpniu takze dopiero wtedy moge opowiedziec o wrazeniach

Gość uhuh83
ja rodziłam na wołoskiej. sale 1 osobowa mozna wykupic sobie i do po porodu i po porodzie. opieka dobra

Gość malgorzatkakowalska
dzieki za odpowiedzi, a czy wiecie czy z ktorych szpitali nie odsylaja ? chcialabym moc byc pewna ze w miejscu ktore wybiore bede na pewno mogla urodzic slyszalam ze szpitala na solcu nie odsylaja, to prawda ?

ja rodziłam w bielańskim , super , super super . Porodówka bardzo ładna, aczkolwiek jest tam bardzo kameralnie, 3 salki do rodzenia, z czego tylko jedna pojedyńcza . Pozostałe dwie dwuosobowe , w razie czego do przedzielenia kotarą. Ja miałam tę jednoosobową + wykupioną położną a co za tym idzie gwarantowane przyjęcie na izbie . Za salke zapłaciłam 400 zł , za położną 800 , potem po porodzie nie chciałam być w jednoosobowej sali , wiec ta moja położna zakwaterowała mnie w dwójce. Bardzo ładne , czyste , sale , łazienki w każdym pokoju , czyste , nic nie obdrapane. Korytarze czyste , w pastelowych kolorach . Położna podczas mojego pobytu w tym szpitalu przychodziła do mnie i pomagała przy dziecku . Obsługa pielegniarek po porodzie też miła ( tylko nie wiem czy to załuga tej położnej , mojej mamy , czy tak po prostu tam jest ) . W kazdym badź razie jedna z pielęgniarek siedziała ze mną ze 3 godziny w nocy i pomagała przystawiac córkę do piersi róznymi technikami . Uważam że podstawa to wykupienie połoznej w danym szpitalu , wtedy będziesz miała pewnosć że przyjmą cię na izbie nawet jak będzie komplet . Ja przed porodem jeździłam do bielańskiego , ta położna robiła mi ktg bez kolejki , wypisała skierowanie na patologię , w razie jakby na porodówce nie było miejsca . Jeżeli o ginekologa prowadzącego chodzi , to ja takze chodziłam do LIMU , moim ginem przez ciąże i do tej pory zresztą - jest dr. Piotr Piasny . Jestem z niego bardzo zadowlona. Podtrzymywał mnie na duchu w ciaży gdy za dużo tyłam . Teraz jak zapomnę że nie mam już opakowania tabsów anty , to nawet jak nie jestem zapisana , to zawsze mi recepte wypisze . Tylko do niego są dalekie zapisy , ale zazwyczaj jak by sie coś zarzyło to przyjmuje też poza kolejnością.

Gość omadzia555
Ja rodziłam na Madalińskiego, ale było to 6 lat temu , teraz nie wiem jak jest.Miałam skierowanie od gina do szpitala właśnie tam z uwagi na zagrożona ciążę, to lezałam przed porodem ok.2 tyg. na oddziale patologii ciąży.Opieka w miarę dobra.Teraz jestem w 19tc i chyba też tam będę rodzić.

Gość malgorzatkakowalska
ok, dzieki bardzo, bielanski rzeczywiscie wydaje sie byc przyjazny, ale moze byc troche daleko ode mnie dzieki za namiary lekarza a co wiecie o szpitalu na Solcu ?

Hej, ja mam termin dopiero na grudzien ale tez myślałam o bielanskim Teneryffa czy mozesz polecić polożna? - jak się z nią umówiłaś, chodziłaś tam na jakieś wizyty, szkołę rodzenia? pozdr

Gość a czy ktoras wie cos
o szpitalu im. orłowskiego?

moja położna nazywa się Jagoda ( nie znam nazwiska ) , poleciła mi ją koleżanka która rodziła z nią 2 razy , raz w Damianie a raz własnie w Bielańskim . Nie chodziałam do szkoły rodzenia, byłam przed porodem parę razy , oprowadziła mnie po oddziale i porodówce, przyjeżdzałam też na ktg w końcówce ciąży.

Gość strzyga__
rodziłam na Madalińskiego i bardzo POLECAM. opieka poporodowa to po prostu REWELACJA. nic nie płaciłam (w płatnej sali byłam 1 dzień - super!), na niepłatnej wiadomo - warunki gorsze (2 prysznice na korytarz, łóżka bez regulacji, czajnik i lodówka też 1 na korytarzu), opieka położnych - byłam i jestem do tej pory w szoku - wszystko, czego można sobie zażyczyć - położne same przychodziły zobaczyć co się dzieje, jeśli słyszały dłużej płaczące dziecko, pomagały jak mogły np. z przystawianiem (jak ktoś miał nadal problem wołały doradcę laktacyjnego), odpowiadały na cały czas te same pytania ;) LEPIEJ SIĘ NIE DA! odsyłanie - raczej nie odsyłają, bo mają wtedy multum papierologii, sami znajdują miejsce i płacą za karetkę do następnego szpitala i im sie to zwyczajnie nie opłaca. mają chyba z 5 sal 1-osobowych.

przede wszystkim jak jest poród łatwy to kazdy szpital wydaje się być super. Moja kuzynka rodziła miesiac przede mną na Zelaznej , za połozną zaplacila 1500 zl , za salkę porodową chyba ponad 600 i za coś jeszcze - tak ze w sumie wyszło ją 2400 . Rodziła 1,5 godziny , położna nie wspierała jej , musiała rodzić na leżąco , chociaz mówiła że wygodniej jej jest bokiem . Moja druga kuzynka rodziła też na żelaznej rok temu , bo tak się tam pchała, chodziła prywatnie do lekarza który tam pracuje , ale go nawet wtedy nie było jak rodziła , potem leżała 3 czy 4 dni na korytarzu z dzieckiem ! Mala miała żóltaczkę wiec generalnie w szpitalu spędziły coś ok. 2 tygodni , dla mnie to nie do przyjecia żeby leżeć na korytazru gdzie wszystcy łażą ... Także ta zelazna wcale nie jest taka cudowna.

zalezy o jakie "dawno" chodzi ... moja kuzynka rodziła w grudniu 2008 roku , widziałam umowy na własne oczy - więc nie wiem o co ci chodzi . Moze sie nie płaci za salę w standardzie, a jest tam chyba też sala o podwyższonym standardzie .

Gość malgorzatkakowalska
a polecilybyscie jakiegos ginekologa ktory pracuje tez w tym szpitalu na madalinskiego ?

Gość doniawiel90
Spróbuj w Medicover- rodziłam tam już dwa razy i jestem mega zadowolona z warunków jakie oferują. Miałam własny pokój, podczas porodu był anestezjolog, położna i lekarz. Atmosfera była bardzo przyjazna, miła, spokojna. Położna regularnie monitorowała mój stan, mąż był ze mną przez cały czas. Niektórzy nazywają prywatne porody fanaberią, a dla mnie to po prostu duży komfort :)

Gość gość
Tak tylko dodaj ze w Medicover najtanszy porod to 8 tys.:)