Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oligierka

poważny problem--pomózcie:(

Polecane posty

Gość oligierka

Witam. Jak w temacie chciałabym poddac sie zabiegowi HYDROKOLONOTERAPII (płukania jelita grubego). Wiem , że wiele ludzi krytykuje to i wiem ,ze taki zabieg wypłukuje flore bakteryjna , ale ja naprawde nie wiem co mam juz z soba począć. Zaparcia 2-3 tygodniowe, cigle wzdety brzuch , nawet jak wypije rano na czczo pół szkalnki wody od razu robi sie balon z moje brzucha. lekarze nie wiedza co mi jest i dlaczego tak sie dzieje z moim organizmem. Byłam juz u wielu lekarzy. dodam iz mam 16 lat to juz naprawde szok:( odzywiam sie zdrowo wiec nie mam pojecia dlaczego mam takie problemy z brzuchem. A wiec wracajac do tematu w takim przypadku zabieg płukania jelita pomógłby ?:( prosze o wasza opinie i rady naprawde próbowałam juz wszystkiego nic na mnie nie działa;( nawet jak zjem mieso popije mlekiem to nic, zero efektu:( nie załatwiam sie 2 albo 3 tygodnie juz nie wiem co mam z soba robic ;(:( proszę pomóżcie :(

Gość oligierka
pomoze ktos??:(

a próbowałaś takich domowych metod... siemię lniane, otręby, sliwki , swieze lub suszone, np. do jogurtu na śniadanie dosypać otręby pszenne granulowane ze śliwkami lub jabłkami (np. Sante) W innym wątku znalazłam przepis elinetki: PRZEPIS: PO 100 G: -SUSZONYCH SLIWEK; -RODZYNEK; PESTEK DYNI; -PESTEK SŁONECZNIKA; -PŁATKI OWSIANE; -KASZA JĘCZMIENNA; -KASZA GRYCZANA; -ZIARNA LNU; MOŻNA DODAWAC WEDLE UZNANIA INNE PRODUKTY ZAWIERAJĄCE BŁONNIK. NALEŻY WSZYSKO WYMIESZAĆ, WSYPAĆ DO MISECZKI PORCJĘ, KTÓRĄ ZJEMY , ZALAĆ WRZAĆA WODĄ,(JA DODAJĘ WODY Z MIODEM) NIEZBYT DUŻO, TAK TYLKO ABY NAPĘCZNIAŁO, I ODSTAWIĆ NA PARĘ GODZIN. POTEM DODAC DO TEJ \"PAPKI\" KEFIR, LUB JOGURT, I GOTOWE!!!!!!!!!!!!!!!WYTWARZA SIĘ KLEIK, KTÓRY LECZY WSZELKIE ZAPARCIA... elinetka pisała, że je ten kleik codziennie i działa Spróbuj, a nóż zadziała Pozdrawiam

Gość oligierka
dziekuje , napewno spróbuje tego kleiku;)

Gość oligierka
ale moze wypowie sie ktos na temat tego płukania jelita???

Gość Kromian
Hej, jak byłem w Twoim wieku to też to przerabiałem, a po części zostało mi do dzisiaj. Masz najprawdopodobniej kompleks jelita grubego. Będziesz musiała walczyć o to, aby regularnie się wypróżniać codziennie. Lek który powinni zapisać Ci lekarze to duspalatin + trilac. Ja opracowałem sobie taką taktykę, że jak zaparcie trwa 2 dni to trzeciego zaczynam kurację która trwa do wypróżnienia. Sytuacja jest trudna bo właściwie musisz być na diecie do końca życia. Zapomnij o napojach gazowanych, czekoladzie i częstym jedzeniu potraw smażonych. Placki ziemniaczane, naleśniki odpadają. Jedynie smażone ryby jakoś można przeboleć. Myślę, że mam trochę gorszą sytuację, gdyż co rano muszę walczyć ze swoim jelitem. Pojawiają się różne bóle, kolki, ale po wypróżnieniu wszystko ustępuje. Nie wiem jak będzie z Tobą, ale wiedz, że jeśli nie zaczniesz walczyć to twój organizm struje się i będziesz mieć problem ..

Gość oligierka
brałam ten duspatalin i mi nie pomagal:( nic mi juz nie pomaga ,nic na mnie nie działa:(

Gość oligierka
up