Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dusiak

ciąża zagrożona proszę poradźcie

Polecane posty

Gość dusiak

Witam Zaczyna mi się właśnie 5 tc ciąży, od samego początku mam bóle w krzyżu i boli mnie podbrzusze, nie mam żadnych objawów ciąży poza bolącymi piersiami. Nie mam w ogóle apetytu, schudłam przez te kilka tygodni, na dodatek przedwczoraj miałam bardzo leciutkie krwawienie a teraz mam takie jasnoróżowe plamienia. Czy to może oznaczać ciążę obumarłą??? Lekarz powiedział mi, że na razie trudno stwierdzić, czy ciąża się rozwinie, wszystko zależy od natury. Dodam, że jestem po poronieniu ale wtedy plamienie było takie brązowe. Teraz krew jest taka dziwna, czasami wygląda (przepraszam za takie głupie określenie) jak ketchup, jest mniej więcej takiej konsystencji

Gość 3313212
ja też bym radziła dmuchać na zimne w Twoim przypadku, czerwona " krew zawsze jest świeża a ta brunatna to jakby starsza, więc lepiej sprawdzić. Ja miałam krwawienie w 8 tyg. dość mocne i właśnie czerwone, plus ból krzyża, przeleżałam w domu całą noc (mam małe dziecko) i dopiero następnego dnia pojechałam, dostałam min. duphaston, chciano mnie zostawić w szpitalu na obserwacji, ale ze względu na córeczkę wróciłam do domu, w sumie takie same leki mogą przepisać do domu, a ja czułam ,że będzie ok, oszczędzałam się do następnego usg (2 tyg). Na usg wyszedł krwiak, dziecko żyło, po 8 tygodniach krwiak zniknął, teraz czekam na rozwiązanie na dniach. Życzę powodzenia, i dla spokoju pojedź do szpitala.

Gość gagula mamula
do autorki. Dziwny tez Twoj lekarz, ja jak w 10tyg. zaczelam plamic lekko to od razu mnie lekarz wyslal do szpitala, nie ma co czekac, bo mozna plamic na poczatku owszem, ale z reguly plamienia nie wroza dobrze, wiec lepiej do szpitala i tam sprawdzic czy jest OK.

Gość prinzessin27
Zgadzam sie ---ten lekarz jest dziwny. Oczywiscie ze mozna stwierdzic czy ciaza sie rozwija-po to wlasnie bada sie co 2 dni przyrost bety. Czy ty mialas badany progesteron? Wez sobie nospe i pij magnez z zelazem to moze odrobine pomoc na skurcze. Lez duzo i jesli plamienia nie znikna pojechalabym na odzdzial..