Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajajajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Telefony z Chin

Polecane posty

Gość jajajajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Witam! mam pytanie odnośnie telefonów sprowadzanych z Chin-sprzedawanych m.i.na allegro.Czy ktoś z was miał/ma taki telefon?? Jesli tak, to czy taki zakup,to dobry pomysł?Pytam, bo obecnie cieniutko u mnie z kasa a obecny tel.już ledwo ledwo zipie;/Muszę kupić sobie inny,ale tak jak napsałam-cos taniego.Telefon jest mi b.potrzebny, nie jakis wypasionym, z różnymi nowinkami itd. Nie używam radia, int.,sporadycznie aparat,rzadko wysyłam sms'y, wolę dzownić. Takie tel. na allegro można już dostac za 20 zł +przesyłka około 80 (;)), więc za 100 zł komplet. Pytanie do was-czy mimo wszystko opłaca się?czy chiński badziew nie rowali się podczas pierwszego ładowania??zczy jest w miarę wytrzymały?aznaczam,ze mam małe dziecko,które potrafi czasami szurnąć tel.o podłogę;) nie zalezy mi na tych wszstkich dodatkach w tel.,ale na tym,zeby był funkcjonany no i abym z niego choc trochę skorzystała.Czy za taką cenę to wogóle mzliwe??? jesli ktoś miał d czynienia z chinskimi tel.,moze polecic mi jakis sklep,model,, cokolwiek, byłabym wdzięczna;)

Gość Tomashek
nie kupuj tego goowna! Są nędznej jakości a co najgorsze - będą kłopoty, bo MUSISZ OPŁACIĆ cło!!!!!a SPRZEDAWCA STAJE SIĘ NIEUCHWYTNY.

Gość jajajajjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ojjj, a tego wogóle nie brałam pod uwagę;/roumiem,ze cło nie jest wliczone w cenę tel. i przesyłki??nie ma o tym żadnej wzmianki w wyrywkowo czytanej aukcji. Jesli ktoś cos wie na ten temat i moze mi cos poradzic(pytania powyzej)-czeka;) !

Gość jajajajjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jak nrazie,nikt chińszczyzny nie poleca;) Zależałoby mi na aparacie z aparatem, wiadomo,czasami TRZEBA zrobuc jakąs fotkę,a nieczęsto targam ze sobą aparat.Wysyłam też czasami mmsy.Wiadomo,ze w najprostszej nokii np.za te 70-100 zł aparatu nie będzie.Poczytała trochę opinii na temat telefonów z chi, no i właściwie pozytywnych BRAK;) w sumie chyba faktycznie nie opłaca się; lepiej jakiś tanszy model ze sklepu niz te chinskie, nie wiadkomo gdzie to później naprawiac czy serwisowac.Telefon to dla mnie akurat w danym momencie spory wydatek, dlatego próbuje podpytac innych. Jak macie jakies aparaty godne polecenia,-nie chińskie-;) za rozsądną kwotę, będę wdzięczna za rady;) Dziękiii

Gość lalalalalalalabelelelelele
Tomashek - na cholerę się wypowiadasz skoro nie masz zielonego pojecia o temacie? NA TELEFONY Z CHIN ( jak z resztą na całą elektronikę) JEST 0% CŁA !!! Może być doliczony podatek vat, ale również nie dla wszystkich kupujących/zamawiających. Oczywiście chodzi mi o telefony NIEMARKOWE. O zamawianiu jakichkolwiek telefonów z logiem np. Nokii, Samsunga, HTC itp. itd. zapomnijcie, bo będą nieprzyjemności za ściąganie podróbki i może być wysoka kara. Co do samych telefonów - Ten telefon z allegro zapewne nie kosztuje 20 zł, tylko sprzedawca realną cenę wrzuca do kosztów wysyłki, bo wysyłka jest nieopodatkowana. Jeśli chodzi o jakość to telefon za taką cenę będzie służyć pewnie tylko do dzwonienia, odbierania połączeń i nie podziała za długo. Nie zgodzę się jednak z tym, że telefony niemarkowe od chińczyków to gówno nędznej jakości, bo WIĘKSZOŚĆ TELEFONÓW MARKOWYCH PRODUKOWANA JEST W CHINACH! Jeśli komuś podoba się wizualnie jakiś telefon markowy, który kosztuje powiedzmy 3000+ złotych, a nie potrzebuje bajerów jakie markowy model posiada, np. filmów w HD czy baterii, która trzyma 10 dni (po co mi taka skoro mam dwie wymienne :P) , to śmiało może spróbować z chińską kopią, najczęściej 5/6 x tańszą. A co do naprawy - jak to nie wiadomo gdzie naprawiać? W każdym komisie. Z naprawą to ryzyko jest przy takim iPhonie , bo jej koszta mogą wynieść tyle co nowy telefon. A jak telefon jest z chin to i części możesz zamówić z chin, np. z ebaya za grosze.

Gość kokospoko123
ja słyszałam bardzo skrajne opinie na temat tych telefonów... jest to tani sprzęt, ale w jakość bym raczej nie wierzyła. niemniej - nie ma samych negatywnych głosów, są i zadowoleni użytkownicy :)

Gość Fabis1231
Ja polecam Wam telefony z Chin. Kupiłem już kilka razy na empix.pl, jest tanio a jest przede wszystkim jakość. Azjaci trzymają poziom w tej kwestii.

Gość Podrozniakania1231
Nie polecam kupować na aliexpresie, tam już jest drogo. Ja swoje Xiaomi kupiłam na www.empix.pl , szybka dostawa, w miarę tanio, a co najważniejsze jest jakość. Polecam!

Gość Markus 256
Dnia 26.06.2011 o 19:39, Argen napisał:

Nie kupuj chińszczyzny. Lepiej Nokię.

Ja kupiłem w Polsce w naprawdę dobrej cenie, sklep internetowy i stacjonarny

https://www.xiaomi4you.pl/