Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veronaaaaaa

karmienie piersią a powrót do pracy

Polecane posty

Gość veronaaaaaa

możecie mi pomóc, bo już sama nie wiem: za 4 tyg wracam do pracy po macierzyńskim, córka będzie miała wtedy pół roku. Niestety ma skazę białkową i oczywiście przyzwyczajona do piersi nie akceptuje smaku bebilon pepti. Chciałabym wobec tego odciągać dla niej pokarm i zostawiać na 2 posiłki mleczne + 1x obiadek + jakaś kaszka. Nie będzie mnie ok 8 godzin. Zastanawiam się: 1. czy dam radę odciągnąc wystarczająco dużo pokarmu - dotąd nie miałam problemu z laktacją) 2. czy w pracy - gdy nie będę karmić przez tyle godzin będę musiała odciągać mleko, czy piersi przyzwyczają się do tego, żeby w tym czasie zmniejszyć produkcje... poradźcie czy to się może udać, czy lepiej przestawiać małą na mleko modyfikowane

Gość veronaaaaaa
mmm?

Gość veronaaaaaa
mmm?

jak karmisz dziecko, to idź po zaświadczenie od lekarza że karmisz i należy Ci się wtedy w pracy dwie przerwy po 30 minut. I Twój czas pracy wynosi wtedy 7 godz. dziennie a płacone za 8.

Gość verkaaa
u mnie w pracy nie wymagają zaświadczenia, poprostu wychodzę wcześniej o godzinę z pracy. Dzięki za info ale nie o to pytałam

myslę że spokojnie dasz radę tyle mleka odciągnąć! zacznij już teraz i mroź porcje mleka na następne dni. jak będziesz w pracy to dobrze by było jakbyś chociaż raz opróżniła do pełna piersi, podtrzymasz laktację, a piersi nie będą przepełnione po powrocie do domu. jeśli nie chcesz to nie rezygnuj z karmienia. niedługo liczba karmień zmniejszy się i będziesz odciągała na 1 karmienie w dzień. a to już całkiem mało :) ja co prawda nie wróciłam do pracy, ale wróciłam na uczelnię i spokojnie dawałam radę. wszystkie moje koleżanki które rodziły na studiach z powodzeniem karmiły swoim mlekiem jeszcze długo po powrocie na zajęcia :) moja mama również karmiła swojego synka długo po tym jak wróciła do pracy, także jak najbardziej można sobie z tym poradzić :)

Gość veronaaaa
mała_agatka, dziękuję za informację... trochę mam opory wobec odciągania mleka w pracy - gdzie w toalecie?? ale pewnie jakoś dam radę:)