Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migrenowa pani

MIGRENA-jak z nią żyć??leczyć i zapobiegać??

Polecane posty

Gość migrenowa pani

Macie jakieś sprawdzone domowe sposoby na tę przypadłość?? Wczoraj znów miałam atak i myślałam, że w ciąży to mnie to nie dotyczy jak na razie a okazało się inaczej, ketonal nie działał nigdy a teraz to już w ogóle nie wiem co robić. Podzielcie się jak to u Was było i jest z tą wstrętną migreną.

ja meczylam sie latami, dlugimi latami, az w koncu w tygodniu byly max 2-3 dni bez niej i powiedzialam sobei dosyc. poszlam do neurologa, w koncu trafilam na fajna osobe. przypiesal mi lek (cos na f, ale nie pamietam dokladnie), no i po roku brania w zasadzie 1-2 razy na miesiac mnei boli glowa. wszystko byloby cudownie gdyby nie to, ze przez te proszki, w ciagu pol roku przytylam ponad 20kg (oczywiscie chodzilam po rownych lekarzach, rozne badania skad sie to wzielo, dlatego tak dlugo to wszystko trwalo), no i pozniej zaczela sie walka z kg ale dalam rade

Gość larysa.
niestety mi nic nie pomaga. Po objawach (budności, wrażliwość na światło, dźwięk, nieopisany ból głowy i boli mnie z tyłu oka) wiem, że się zbliża. I jak najszybciej idę spać. Budzę się bez bólu głowy.

Gość szuruuubuuruuuu
moja mama cierpiala na nia ze trzydziesci lat w okresie miesiaczki, miala takie bole ze przez tydzien ze nie mogla chodzic do pracy, nic nie jadla i co wieczor ladowala na pogotowiu. ja jej z uk przysylalam imigram w polsce tez jest tylko e cyba pod inna nazwa skladniem tego leku jest Sumatriptan. bardzo dobrze dziala bol znika na pare godzin, mojej mamie nic innego nie pomagalo , nawet zastrzyki na pogotowiu , zapytaj swojego lekarza o ten lek, jedyna wada to to ze jest bardzo drogi 6 tabletek okolo 250 zl, ale jesli cierpisz tak jak moja mama to warto bo ona miala tydzien w miesiacu wyciety z kalendarza. problem sie zkonczyl gdy weszla w okres menopauzy.powodzenia

Gość migrenowa pani
No ja nie mam tak często na szczescie i nie są to aż takie uciążliwe bóle da sie przeżyć ale jednak uporczywe i szukam sposobu żeby się skończył atak jeszcze zanim się zacznie na dobre, bo już po mroczkach i drętwieniu rąk nosa języka wiem że to migrena:(