Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wertypa

spirala to grzech?

Polecane posty

Gość wertypa

mam spiralę od 5 lat i nigdy sie z tego nie spowiadałam,nie wiem czy dobrze robię bo teraz mam wyrzuty sumienia .Moja koleżanka mi powiedziała ze kościól traktuje to jako bardzo cięzki grzech ,mowi że nie dostałabym rozgrzeszenia gdybym sie z tego wyspowiadała ,mało tego w razie mojej śmierci z tą spiralą nie pomogą mi zadne modlitwy !!!!!nie wiem co o tym myśleć>?

Gość bellaaa9876
coię bedziesz spowiadała jakiemuś sku*wielowi, który rucha zakonnice w prezerwatywach.. twoja sprawa. ogarnij się ; p

Gość wg kościoła katolickiego
antykoncepcja - a spirala się do tego zalicza to grzech i z niego trzeba się spowiadać, a co do rozgrzeszenia to jeśli po spowiedzi jej nie wyjmiesz to rozgrzeszenia nie dostaniesz bo nie ma postanowienia poprawy.

Gość bellaaa9876
ta , uważaj bo do nieba nie pojdziesz ; /

Gość wg kościoła katolickiego
bellaaa9876 daruj sobie te komentarze, jeśli ktoś wierzy w sens spowiedzi i przez to w otrzymane rozgrzeszenie to nie twoja sprawa i tyle. To jest już indywidualna sprawa każdego człowieka.

Gość bellaaa9876
staram się wam tylko powiedzieć że sie wielce zdziwicie po smierci . ; pp ejmen

Gość kaska z wertepowa
antykoncepcja JEST grzechem wg kościoła. a spirala to w sumie srodek wczesnoporonny .

Gość Natalia nadia natalia
Dla wielu ludzi a tym bardziej chrześcijan spirala/wkładka to nie środek antykoncepcyjny, a poronny. Poronny, bo nie pozwala zagnieździć się w macicy temu, co już żyje, temu co już poczęte. Dla jednych będzie to tylko zlepek żywych komórek, dla innych maleńki człowiek. Dziwię się, jak można nie znać działania spirali i jak można nie znać nauk swojego Kościoła na ten temat. Nie wiem czy to taka nieświadoma ignorancja czy tylko takie udawanie, że się nie wie co i jak, ze strony autorki. Nawet jeśli autorka nie wiedziała, że ma to działanie poronne i traktowała to jako antykoncepcję, to chyba powinna wiedzieć, że z antykoncepcji się trzeba spowiadać, że jest to grzech w KRK. Zakładając, że chodzi o spowiedź bez zatajania grzechów. Moim zdaniem autorka: -być może nie wiedziała, że ma to działanie poronne i nie jest to traktowane w Kościele jako antykoncepcja, a coś dużo gorszego, -ale chyba wiedziała, że jest to (jak dla niej) antykoncepcja a skoro się z tego nie spowiadała świadomie, to znaczy, że taiła grzechy i nie było tu ani szczerych spowiedzi, ani skruchy ani obietnicy poprawy i to znaczy, że wszystkie te spowiedzi były nieważne, -powinna poczytać o tym na co się decyduje i jaki ma stosunek do tego jej Kościół o ile jest to dla niej ważne, Koleżanka ma rację, jeśli mówi o tym jako bardzo ciężkim grzechu, ale nie ma racji co do reszty. Gdybyś autorko szczerze się z tego wyspowiadała i już więcej w ten sposób byś nie grzeszyła, jak najbardziej mogłabyś dostać rozgrzeszenie.A co mogłoby być w razie śmierci? Tego nie wie nikt, tylko Bóg. Zastanów się nad tym, nad swoim postępowaniem, nad tym co jest dla Ciebie ważniejsze, czego oczekujesz, nad swoimi wyrzutami, porozmawiaj z jakimiś mądrymi osobami i dokonaj właściwego wyboru, zgodnie ze swoim sumieniem, tak abyś niczego nie żałowała.

Gość ale kretynizm
jest XXI wiek,kto to widział,żeby samemu pchać sie w łapska zboczonego klechy i opowiadac mu o swoich intymnych sprawach?Jakim to samemu trzeba być kretynem nawiedzonycm,zeby iść do pazernego na kasę klechy i liczyć na jakieś bzdetne rozgrzeszenia,hahahaha