Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pugilares

czy jesli dziecko waży ponad 4kg a matka jest drobna i ma

Polecane posty

Gość pugilares

czy jesli dziecko waży ponad 4kg a matka jest drobna i ma wąską miednicę, to może to przesądzić o tym, że trzeba będzie wykonać cesarskie cięcie ? Bardzo boję się cesarki i nie wiem jeszcze, czy mnie czeka, dlatego chciałam spytać te z Was, które już rodziły.

może, ale musza Cie najpierw zmierzyć, czy rzeczywiscie nie urodzuisz naturalnie

Gość a miałaś robiony
pomiar miednicy czy po prostu masz wąskie biodra i zakładasz że kanał rodny też?

tak, cesarka jest wykonywana także przy problemach z porodem zależnie od wskazań lekarza. moja znajoma urodziła "malucha" 4300 a grubasem też nie była

Gość pugilares
Pani połozna robiła mi niedawno pomiar miednicy - ale nie powiedziała ile, tylko skomentowala, ze jest wąska.NIe wiem, czy wzrost tez ma cos do rzeczy...(mam 1,5m). Teraz z kolei mialam robione badanie usg i wychodzi, ze dziecko wazy okolo 4,2 kg...

Gość a miałaś robiony
usg też potrafi przekłamywać. Wiele razy czytałam jak w dniu porodu wyszło że dziecko ma 4kg a rodziło się 3kg. To wszystko tylko szacowanie na podstawie pomiarów. Tak czy inaczej przed porodem pewno cię zmierzą jeszcze raz i podejmą decyzję. Ja rodziłam dziecko 4,2kg -o cc nikt nie wspomniał.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
spokojnie :) nie panikuj, waga z USG to waga wyliczona na podstawie wymiarów dziecka, moja córka miała wazyc 4 kg a wazyła 3140, ja waze 43 kg i mam 167 cm wzrostu, urodziłam sama 3 dzieci w tym syna ważacego 4 kg i to bez problemów ;) nie martw sie dasz rade urodzić sama :)

Gość pugilares
Polaaaa, dzieki za słowa otuchy:) tez mam nadzieje, ze dam rade :) I przestaje juz gdybac.I tak bedzie co ma byc.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i tak trzymaj :) powodzenia :)