Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jutro się bronię

spis powszechny-pytanie

Polecane posty

Gość jutro się bronię

u kogo nie było jeszcze rachmistrza? ani u mnie, ani u mojego chłopaka(mieszka 50 km ode mnie), jeszcze nikogo nie było, a przecież już się zbliża koniec czerwca. I nie może być mowy o tym, że nikogo nie było w domu, bo zarówno u mnie jak i u niego zawsze ktoś jest w domu. a u was już byli? jeżeli nie, to co to za rzetelny spis skoro nie spiszą każdego?:/

Gość a moze to nie była
u mnie nie było. Jakoś nie słyszałam żeby ktoś ze znajomych mówił że był u niego rachmistrz. Część osób spisała się online. Ostatnio czytałam że to nie jest spis wszystkich osób a tylko tych wylosowanych przez GUS. Pewnie dlatego tak namawiali na spisywanie się przez net.

Gość kilkaliterdlapseudo
i umnie nikogo nie było i nie słyszałam żeby u kogoś był. kilka osób spisało się przez neta

Gość jutro się bronię
hmm, ja mieszkam w małej wsi i u nikogo ich nie było. pewnie stwierdzą, że moja wieś nie istnieje :D

Też tego nie rozumiem.Mieli spisywać wszystkich,a tylko niektórych (wybranych losowo) potraktować całym zestawem pytań. Część znajomych spisała się przez neta,ale również nie słyszałam by u kogokolwiek z mojej czy ich rodziny był rachmistrz. Trochę to żałosne - nic w tym państwie nie funkcjonuje jak trzeba.

Gość bo to ściema
najpierw trąbili, że przyjdą do wszystkich, żeby jak najwięcej ludzi spisało się przez internet. A potem okazało się, że po pierwsze nie ma kasy na rachmistrzów, a po drugie tym spisem miało być objęte 20 % społeczeństwa, plus ci frajerzy, którzy - jak ja :o - spisali się przez internet.

Gość jutro się bronię
ja się przez net nie spisałam, chociaż miałam taki zamiar. ale skoro nie pofatygowali się do mnie to też mam ich w nosie

Gość a moze to nie była
ja byłam rachmistrzem w poprzednim spisie i to co odstawili w tym roku to jakiś śmiech na sali. Poprzednim razem wszyscy byli spisywani to raz, a dwa że pd samego początku formularze nie były w żaden sposób oznaczane więc nie było możliwości powiązania na kolejnym etapie osoby z odpowiedziami. A tu od razu "niby anonimowo" a w rzeczywistości podaj pesel, adres już wpisany itd. Poza tym z tego co widziałam w wersji demo w wersji rozszerzonej nawet adres miejsca pracy trzeba było wprowadzić. Całkowita inwigilacja.

Gość asdfgthyujio
nie musi u kazdego być oni losuja ile tam ludzi i tylko ich odwiedzaja u mnie nie było i wiem ze juz nie bedize bo nie jestesmy wylosowani

Gość byl byl no
u mnie byla babka, zadzwonila domofonem ze chce spisac, powiedzialam ze wypelnilam przez internet ona ze w takim razie przeprasza i sobie poszla .

Gość jak to losowo????
to co to za spis ludnosci , 20 % ??? Bez sensu . A skad wiecie ,ze tylko losowo spisywali?

Gość a skąd mamy to wiedzieć?
no spis jak sama nazwa wskazuje niepowszechny :P

Gość a skąd mamy to wiedzieć?
"- Nie do wszystkich dotrą rachmistrze, do końca czerwca pojawią się w 20 procentach mieszkań - przypomina Aleksander Cichy , specjalista z Wojewódzkiego Biura Spisowego w Bydgoszczy. - Jednak odwiedzają domy i mogą, choć nie muszą, trafić na ten, w którym mieszka, a nie jest zameldowany pan Henryk. Nie do wszystkich również zadzwonią ankieterzy. Cichy podkreśla, że wiele danych jest znanych dzięki rejestrom administracyjnym. Spis ma tylko uzupełnić brakujące informacje i może zdarzyć się, że w ogóle nie zostaniemy do niego wytypowani. A jeżeli tak, nie wolno odmówić, bo to nasz ustawowy obowiązek. W razie odmowy zostaniemy ukarani grzywną . - Jeżeli mieszkańcy mają jakiekolwiek wątpliwości, mogą spisać się online dobrowolnie - radzi specjalista z WBS."