Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoooossss

wazne pytanie

Polecane posty

Gość ktoooossss

Mam zamiar studiowac zaocznie i chcialabym isc tez do pracy. Jestem absolwentka technikum ekonomicznego. Myslicie ze moge znalezc prace w swoim zawodzie taka zeby pogodzic ja ze studiami? W ostatecznosci musialabym isc do sklepu ale watpie ze ktos mnie przyjmie jak powiem ze weekendy musze miec wolne:( Cos czarno widze znalezienie pracy gdzie pracodawca pojdzie mi na reke ze studiami;/ co myslicie?

Gość to może
ja przed pójściem na macierzyński studiowałam i pracowałam i nie było problemu przeciez to tylko co 2 weekend

Gość to może
i chodziło ze mną na roku ze 100 osób i wszystkie pracowały wiec nie widze problemu

tzn. jaki masz zawód konkretnie po ekonomi bo jakoś nie kojarze zeby taki kierunek dawał konkretny zawód (pedagogika = nauczyciel, medycyna = lekarz... ) mój maz zrobił ten blad i poszedł po technikum ekonom. na studia o tym samym kierunku i serio nie ma pracy po czys takim - szukaja specjalistow a nie ogolnie ... ekonomistow :/

Gość ktoooossss
Zawód technik ekonomista. Mysle o studiach w kierunku zarzadzanie finansami. Na stronie uczelni pisze ze moge pracowac potem w jakichs urzedach czy bankach. Tyle ze sa to studia 3 letnie i uzyskam tylko tytul licencjata. Wiadomo ze do banku czy urzedu nie jest tez latwo sie dostac;/;/ chyba ze po znajomosci. Wlasnie nie wiem jak to jest z tymi zjazdami czu sa co dwa tyg czy co tydz. Pisalam e-maila do tej uczelni i pytalam min. o to, odpisali mi ze z zjazdami jest roznie ale z reguly sa prawie co tydzien;/ Dla mnie to jest dzwne troche studia zaoczne sa dla tych co pracuja wiec wydaje mi sie ze jakies wolne tez musi byc bo ile mozna tak na okraglo szkola, praca;/ Moj chlopak mial co 2 tyg ale to inn uczelnia wiec juz sama nie wiem:(

nie ma takiego zawodu ale niewazne... za ogolny kierunek aby potem latwo znalesc dobrze platna prace - za duzo jest osob po np. finansach, rachunkowosci, administracji... oni wszyscy licza na prace w banku albo biurowa... a potem bezrobocie bo brak specjalizacji i potrafia obliczyc pochodna 3 stopnia bla bla i xero obslugiwac czyli nic nie potrafia co jest przydatne do pracy :/

mysle ze szukaj takiej zebys mogla w wekendy moj brat jest na zaocznych i pracuje w markecie i poprostu czasem gdy ma prace w wekend to na studia nie idzie albo zajezdza potem to sie jeszcze troche pouczy zalezy na jaka godzine ma robote

Gość ktoooossss
no bo taka jest prawda ze po szkole wiele sie nie umie, doswiadczenie zdobywa sie w pracy dopiero. Moze uda mi sie chociaz zalapac gdzies na jakis staz a moze potem jakims fuksem mnie zostawia. Studia dobrze jest zrobic, jeszcze w dodatku ze mieszkam jakies 4km od tej uczelni wiec jestem na miejscu i nie mam problemow z dojazdem, w dzisiejszych czasach troche obciach nie miec nawet tego tylulu licencjata chociaz. Duzo ludzi idzie na studia. Jak to nie ma takiego zawodu to jaki bede miec po technikum? Jak wybieralam kierunek to jasno pisalo w zawodzie technik ekonomista. Ale to tez zalezy czy bede miec ten zawod od wyniku egzaminu zawodowego ktory bede miala pod koniec sierpnia. Trzeba miec min 75% zeby zdac a to jest duzo moim zdaniem

Gość ktoooossss
nieraz jest tak ze studia sa od rana do wieczora. Owszem na wyklady nie musze isc dajmy na to ale potem tez moze byc problem z notatkami ale jak sa jakies cwicznia to chyba trzeba. Zreszta skoro mam placic tyle kasy za studia to mam na nie nie chodzic? Watpie ze potem poradzilabym sobie ze zdaniem jakichs egzaminow

Gość ktoooossss
.