Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama małego Alka

od kiedy dzieci robią się takie kumate??

Polecane posty

Gość hinhkf
Moja Gwiazdeczka właśnie kończy 5 lat i od jakiegoś czasu tak fajnie już mozemy sobie porozmawiać:):)

Nie wiem, czy o to chodzi w słowie "kumaty", ale mój synek ma 15 miesięcy i już od jakiegoś miesiąca-dwóch wykonuje proste polecenia typu "przynieś buciki, usiądź w bujaczku" itp

Gość moje dziecko ma rok
i przyniesie np lale, misia, bucika, pilke. rozumie wyrazenie np przynies pilke i to robi. jesli to o to ci chodzi.

Gość wszystkie foteliki do roku
moja 2latka juz od dawnw

a mój ma 20 miesięcy i słucha się,wykonuje proste polecenia,ale czy jest kumate hmm chyba nie heh :P bo wiele razy coś mówię a on sie patrzy jak na debilke i sie usmiecha jakby nie wiedzial o co chodzi hehe

Gość trele morele///
Moja córka ma 15 miesięcy i o dziwo jest na tyle kumata, że ja jestem w szoku. Potrafi wyrzucić śmiecia do kosza i wie gdzie iść, by to zrobić. Gdy mówię przynieś to lub tamto to robi to. Rzuca piłkę na moje polecenie. Potrafi umyć rączki, gdy poproszę. Potrafi cokolwiek podać, gdy jej powiem co. Zaczęłam jej czytać książeczki, ale takie bardziej obrazkowe i gdy mówię do niej, aby przyniosła baję to niesie i siada mi na kolanach, aby jej czytać. Dużo bym jeszcze mogła pisać. Takie proste polecenia potrafi wykonać. I jak na 15 miesięcy to jestem dumna z dziecka, bo niedowierzam jak tak szybko dziecko może wszystko "łapać".