Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczesliwamama

klub malucha-szkrabusia :)

Polecane posty

Witam serdecznie Jestem mamą 9cio miesięcznej dziewczynki,obecnie pracuję jako Niania,w związku,iż prgnę więcej czasu spędzać z córką oraz aby wychowywała się wśród innych dzieci, nie rezygnując z pracy postanowiłam niebawem stworzyć dom przyjazny maluszkom takim jak m.in moja córcia zakładając klub szkarabusia. Pracowałam z dziećmi w przedszkolu ucząc tańca jak również jako wychowawca na licznych obozach sportowo-surwiwalowych,oraz jako pilot wycieczek krajowych i zagranicznych dla dzieci i młodzieży, nie traktuję tego jako pracy do której człowiek podchodzi mechanicznie ,praca ta stała się dla mnie satysfakcją widząc zadowolenie na twarzach podopiecznych :) Myślę jednak ,iż największe doświadczenie nabyłam od momentu pojawienia się na świecie mojej córki:) Zwracam się więc do wszystkich zatroskanych i zapracowanych mam oraz tatusiów z pytaniem czy w miejscowości (Sosnowiec i okolice) mieszkają mali odkrywcy ,którzy szukają takiego przyjaznego kącika jaki chciałabym otworzyć w niedalekiej odległości od placu zabaw przy ul.Baczyńskiego, przyjmując pod swój dach dzieci w wieku 6mc-3lat W chwili obecnej jestem na etapie wynajmu dużego domu na ten cel. Dom ma 140m kw , o ogromnym salonie ok.40m kw który ma słóżyć za salę zabaw dla dzieci z wyjściem na taras, 3 pokoje przeznaczone na leżakowanie ,2 łazienki z wc oraz ogród zagospodarowany na plac zabaw.Cała posesja zamknięta. Przewiduję opiekę nawet nocną,jeżeli będzie taka potrzeba (jestem otwarta na propozycje) , ponieważ będę tam zamieszkiwać w jednym z pokoi na piętrze. Dom przejdzie wszystkie potrzebne kontrole (sanepid, straż) Będą gotowane zdrowe zbilansowane posiłki (za dod.opłatą) Będzie możliwość organizacji urodzin,imienin itp Będą organizowane kinder bale:) oraz ugoszczenie Św,Mikołaja w grudniu. Zajączka w Kwietniu itd. Szczegółowe informacje są jeszcze w trakcie dopracowania m.in zajęcia dodatkowe, opłaty , godziny przyjęć itd. nie chcę się rozpisywać za bardzo aby każdy doczytał do końca:) dlatego proszę o informacje czy jest ktoś z Państwa zainteresowany tego typu opieką dla dziecka , z przyjemnością odpowiem na każde pytanie. Pozdrawiam Mama :)

Gość klopsik z ikei
po pierwsze słownik ortograficzny, po drugie słownik poprawnej polszczyzny po 3ie zmień nazwę /klub malucha-szkrabusia???/

sorry,ale jak czytam tą twoja paplanine o tym co bedzie, to nawet psa nie dałabym ci pod opieke:Opoza tym czytałam chyba twoj watek na forum gazety i juz wtedy jakos mnie nie przekonalas:D

Gość DOMENIX86
podoba mi się to o czym piszesz, będę zainteresowana w przyszłym roku kiedy będę musiała podjać decyzję co zrobić z maleństwem i pracą. Proszę o jakieś namiary??

do klopsik z ikei : temat postu to nie nazwa, nazwy jeszcze nie ma, ale na pewno będzie przy zgłoszeniu działalności. do sweetRose: Myślę jak rodzic i gdybym miała oddać dziecko pod czyjąś opiekę to chciałabym takiej papalaniny aby wiedzieć dokładnie co będzie się działo z moim skarbem podczas mojej nieobecności,w jakich warunkach będzie przebywać, czy będzie głodne, czy najedzone itd ,pragnę zwrócić uwagę,że na papalninie się nie skończy,słowa zamieniam w czyny z dokładnością co do kropki:) do gonzallo : Zanim jednak coś człowiek otworzy ma prawo się rozeznać czy jest ktoś zainteresowany. Nie wiedziałam,że tyle chamstwa wśród ludzi,liczyłam na dyskusje zainteresowanych,reszcie za szczere wypowiedzi dziękuję :) Nie wiem również co ma poprawna polszczyzna do opieki dziecka :) Z ortografi niegdy dobra nie byłam a przecież nie będę przy każdym kolejnym poście sięgać do słownika :D Do DOMENIX86 : Cieszę się z zainteresowania, mój mail monika.kupuj@wp.pl Pozdrawiam Uważam się za osobę pogodną, odpowiedzialną,zawsze uśmiechniętą,cierpliwą ,swietnie dogadującą się z dziećmi, myślę ,że popełnienie kilku błędów ortograficznych nie skazuje człowieka na zamiatanie ulic albo bezrobocie zwłaszcza jeśli czuję się spełniony w tym co chce robić w życiu. :)

Gość A jaki koszt za godzinę
Bo rozumiem, że stawka godzinowa, jakbym raz chciała zostawić dziecko dłużej raz krócej. Jak z wpisowym i w ogóle mnie ineterseuja kwestie finansowe. Robiłaś już biznes plan?

wpisowe 170zł. w tym 10h adaptacji. abonament miesięczny do 8h dziennie= 650zł abonament miesięczny do 5h dziennie=450zł abonament miesięczny weekendowy (tylko weekendy) do 8h dziennie =250zł opłata na godziny= 8zł/h Pełne wyżywienie = 120zł/mc Rodzeństwa obejmuje zniżka. W przypadku dzieci pozostawionych godzinowo można dokupić posiłek w cenie 2,50zł za jeden. noc tj 18:00-7:00 = 90zł w cenie abonamentu jest : -codzienne zajęcia plastyczne -muzykoterapia (śpiew z użyciem instrumentów gitara,tamburyno),art terapia,zajęcia teatralne -taniec co 2 dzień (dzieci od 1,5 roku życia) -ubezpieczenie NW -spotkania tematyczne (zawód strażak,policjant,górnik) -dni języka (zajęcia poświęcone ćwiczeniom języka)

Gość noooo takk
Sosnowiec i wszystko jasne :(

Gość no taaak
nie ,chodzi o to że Sosnowiec :)

proszę również o propozycje. jeżeli ceny podane są zbyt wysokie lub niskie :P proszę o podanie swoich możliwości finansowych. Rozumiem,że polacy kokosów nie zarabiają , no chyba ,że politycy:) dlatego proszę pisać swoje propozycje, jestem tu dla Was i biorę wasze opinie pod uwagę, aby obie strony były zadowolone:)

Gość EXPERT-TYZA
zle trafilas na to forum,tu same zazdrosne paszczury nic ci nie poradza,widzialas poczatek topiku.ja mysle b.dobry pomysl i zycze powodzenia

Gość Mietek56
Jak wykupie sobie kochanie nocke ,to jakie zajecia ze mna bedziesz prowadzila? :*

owszem muszę liczyć się z rachunkami za dom, media itd natomiast nie otwieram swojego domu przed Wami z chęci zysku,lecz tak jak pisałam pragnę najbardziej szcęścia mojego dziecka a gdzie jej będzie najlepiej jak nie z mamą wśród wielu koleżanek i kolegów w swoim wieku:) oczywiście żyć też za coś muszę ,ale tak jak pisałam proszę o Wasze propozycje.

Gość takie tam...
co z kadra? co to beda za osoby? z jakim wykształceniem, doswiadczeniem zawodowym itp???

Gość jtyjtyj
Od tego twojego używania imiesłowów aż oczy bolą. O co tu chodzi? - "(...) praca ta stała się dla mnie satysfakcją widząc zadowolenie na twarzach podopiecznych" Praca zobaczyła zadowolenie? - "prgnę więcej czasu spędzać z córką oraz aby wychowywała się wśród innych dzieci, nie rezygnując z pracy" Chcesz żeby córka nie rezygnowała z pracy? Konstruuj prosto zdana i nie używaj imiesłowów przymiotnikowych jeśli sobie z językiem nie radzisz. To program podstawówki. No bo jak zaufać komuś kto jest indolentem umysłowym?

Gość uki30
a mi sie wydaje ze autorka to taki kmiotek lekko opozniony w rozoju

do takie tam : Kadra to ja: wykształcenie średnie z maturą,obecnie studentka zaoczna pedagogiki, ukończony kurs pierwszej pomocy, kurs na wychowawcę kolonijnego, instruktor tańca. Doświadczenie : Instruktor tańca dla dzieci w wieku przedszkolnym (przedszkole Sosnowiec) , wychowawca kolonijny od 2009r na obozach sportowo-surwiwalowych, pilot, konwojent krajowy i zagraniczny wycieczek dla dzieci i młodzieży 2009-2010, Niania 2008-2011.Mama od 9 miesięcy. Mój partner: wykształcenie średnie z maturą,obecnie ostatni rok studiów zaocznych ratownictwa medycznego,kurs na wychowawce kolonijnego,kurs na kierownika placówek wypoczynkowych,instruktor kajakarstwa. Doświadczenie: wychowawca oraz instruktor na obozach od 2006-2011, konwojent wycieczek krajowych dla dzieci i młodzieży. Tata od 9 miesięcy :) będzie również osoba z wykształceniem wyższym kierunkowym do prowadzenia zajęć z dziećmi,oraz moja mama kucharka do przygotowywania posiłków dla dzieci oraz sprzątania. Ilość opiekunów zależy od ilości dzieci, narazie nie wiem ilu będzie pod naszą opieką także nie bardzo wiem ile opiekunów będzie potrzeba. Mogę zagwarantować ,iż będą to osoby dorosłe,czyste,bez nałogów,cierpliwe,z podejściem do dzieci oraz chętne do zabawy a nie siedzenia i gadania. przykro mi, że są osoby,które oceniają mnie w tak zły sposób ,ponieważ mnie nie znają. Mam nadzieję,że od sierpnia uda mi sie otworzyć działalność i dostosować dom dla dzieci ,wtedy zapraszam do bliższego poznania.

Gość nula nula
chyba zartujesz:D:D:D:D:D z takim wyksztalceniem, doswiadczeneim to na kase do marketu a nie cudze dzieci bawic!!!!!

Gość paola ola
Nie ma nic gorszego, niz taki rodzinny klan. Mozecie robic krzywde dziecku i nigdzie to nie wyjdzie!!Nigdy nie odałabym dziecka do takiej kliki!

wpisowe 170zł. w tym 10h adaptacji. abonament miesięczny do 8h dziennie= 650zł abonament miesięczny do 5h dziennie=450zł abonament miesięczny weekendowy (tylko weekendy) do 8h dziennie =250zł opłata na godziny= 8zł/h Pełne wyżywienie = 120zł/mc Czyli 650zł+170zł= 820zł za miesiąc + wpisowe 170zł ; a jak się spóźnię, bo nie dojadę na czas, to 8zł mam dopłacać?? Sorry, to ja wolę nianię.

szkoda że to nie pod warszawą :) ceny masz powiedziała bym, skandalicznie niskie :) Bo u mnie państwowe kosztuje 600 zł :) wygląda fajnie, choć wiem że mój post mało dla Ciebie znaczy, bo szukasz chętnych, to powiem Ci że podziwiam za pomysł i odwagę :) POWODZENIA

Gość paola ola
ceny ma niskie?to klub malucha, nie zlobek czy przedszkole-nie ma kadry nawet o odpowiednich kwalifikacjach-ile chcialabys placic jakiejs dziuni,ktora siedzi z facetem i zajmuje sie np.15 dzieci jednoczesnie? a moze przy tym pali, przeklina, zajmuje sie wszystkim tylko nie dzieckiem?

chyba faktycznie źle trafiłam z tym forum, jesteście straszni,mój facet to wspaniały człowiek o złotym sercu a to,że ktoś się żenić nie chce to od razu skandal a ile wśród nas rozwódek???. O ile mi wiadomo to aby założyć klub dziecięcy nie trzeba mieć wykształcenia wyższego kochani. OOOO albo prosciej napiszcie mi czy jak zatrudniacie NA CZARNO (bo na umowe to nie wierzę,że zatrudniacie) nianie to też ją od najgorszych wyzywacie bo nie ma wykształcenia wyższego i 50cio letniego stażu pracy?? Ludzie znam sytuacje w których kobieta 50pare lat nauczycielka na emeryturze zatrudniona jako niania,dziecko zapalniczką przypalała i to ma być super niania z wykształceniem kierunkowym i doświadczeniem??? Ja kocham dzieciaki,uwielbiam z nimi pracować i papierek nie jest mi potrzebny do opieki i wychowania dziecka.Znam matki ,które mają ten papierek a dzieciakom w wieku 12 miesięcy lody na patyku wciskają, cisną czekoladki i zamiast czytać bajkę to puszczają w tv. Widzę,że dobre chęci i powołanie nic nie znaczy. Liczy się papier. Tylko ,szkoda,że tylu studentów chodzi tylko na uczelnię właśnie po to by mieć mgr przed nazwiskiem i większą kasę zbijać, teraz w uczciwych ludzi się nie wierzy ...szkoda Ale śmiać mi się chce,że taki ochrzan a tak naprawdę wiele matek szuka nani za jak najmniejsze pieniądze i wtedy wykształcenie nie jest ważne tylko ile wezmie:/

teraz można otworzyć przedszkole nie będąc mgr pedagogiki, trzeba mieć kadrę tylko. Autorko nie masz kwalifikacji do zajmowania się dziećmi, ani twój partner, możecie pełnić jedynie rolę menadżera, dyrektora itp, ewentualnie pomocy przedszkolnej. Musisz poczyać, podowiadywać się. Wydaje mi się że nie masz wiedzy na ten temat, ale to przecież można zmienić. Przejdź się do urzędu gminy, może jest zapotrzebowanie na projekt takiego przedszkola, wówczas możesz dostać dotację z unii. Ale projekt musi być bardzo dobrze napisany i opracowany. Musisz mieć kadrę określoną już teraz. Studiów nie musisz mieć ukończonych, aby prowadzić takie przedszkole. A ceny są niskie. Tzn mówie to z perspektywy mieszkania w warszawie i okolicach

Gość hahahahahahahhaahahah
A mamusia kucharka pewnie bedzie pluc do zarcia:O o fuj:O

Gość hienka hienkowataa
twoje teksty o przypalaniu dziecka zapalniczka swiadcza tylko o tym ze masz zryta psyche:O