Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczesliwamama

klub malucha-szkrabusia :)

Polecane posty

Gość z tego co wiem to załozenie
wszyscy jestescie bezrobotni? ty?mama?partner?- to ze jestes niania niubezpieczona to nie praca w sumie

twoja mama ma i gotowac i sprzątac? sanepid sie na to nie zgodzi a ona sie nie rozdwoi/roztroi kobieto - masz zamysły z otwarciem na sierpien a wszystko masz w proszku - dom juz dawnooo powinien byc po kontroli sanepidowskiej - a jak sie okaze ze w ogole nie jest przystosowany a ,ze tak zapytam - skad masz kase na wynajem tak duzego domu?

czemu jako "pilot" wycieczek pracowałas tak króciutko?

Gość fhgrsxh
piszesz, ze dzieci w wieku 6miesiecy-3lat beda to jakies grupy? 6 miesieczniak potrzebuje stale uwagi a 2-3 latki trzeba miec oczy dookola glowy, jedna osoba bedzie sie wszystkimi dziecmi na raz zajmowala?

jakas sekciarska rodzina- a kysz!

z rodzina sie dobrze na foto wychodzi a nie w interesach

Dom jest wyremontowany przez właścicieli pod taką działalność.Sanepid oraz straż to tylko formalność. Nie nie jesteśmy bezrobotni, pisalam ze pracuje jako niania, narzeczony ma własną firmę i tylko nadzoruje czy wszystko gra.Zresztą nie będę się tłumaczyła bo to nie ma sensu. Nie mam ochoty brać dalej udziału w tych gadaninach, oczekiwałam wyrozumiałości i szacunku ale w Polsce nie ten poziom ,zapomniałam. Życzę wszystkim słodkiego miłego życia.

Gość pytałam kto bedzie
układał jadłospis- to raczej wazne

Gość kto bedzie układał
jadłospis?????? odpowiesz?czy zrezygnowałas z pomysłu? miałąs odp na kazde pyt!!!

Jak napisze,że znajoma,która jest po dietetyce to znowu padną złe opinie bo znajoma i pewnie od razu będziemy spiskować:/ Ja nie wiem ludzie gdzie się naoglądaliście takich rzeczy,ale ja bym dziecku w życiu krzywdy nie zrobiła. Z niczego nie rezygnuję,nie przejmuję się obelgami ,ponieważ liczyłam się z tym,że znajdą się krytycy,szkoda tylko ,że do tego stopnia by używać wulgaryzmów,przecież nikomu nic nie zrobiłam tylko pytam o chętnych z czystych chęci założenia firmy. Jestem zdziwiona,że tak mnie obrażacie skoro tyle jest Nian nie legalnych,które opiekują się np 4 dzieci cudzych u siebie w domu.Te nianie nie mają firmy, gotują same, sprzątają rónież,układają jadłospis itd zresztą wystarczy poczytać fora to sami zobaczycie ile takich nian istnieje i dzieci żyją,nikt ich nie bije i do jedzenia nie pluje a mamy widocznie zadowolone jak oddają dziecko pod taką opiekę. a na marginesie: przecież są rodziny w któych mataka ma swoich 5 dzieci i jakoś daje rade co nie?? nikt jej nie pomaga,mąż zarabia a kobita siedzi z dziecmi,gotuje ,sprząta i wychowuje dzieci.

Gość he?-mylisz
pojecia

Gość kwiat tamaryszku
widze, ze dla ciebie sa tylko dwie opcje-taki "fantastyczny" klub malucha jaki chcesz otworzyc, albo dla kontrastu niedobre, nielegalnie pracujace nianie:Oco dzieci przypalaja zapalniczkami...litosci:O wez sie dziewczyno opamietaj! zasadniczo jestem za takimi miejscami dla maluchow, ale sorry-sprawiasz wrazenie jakies takiej nieogarnietej,, pleciesz trzy po trzy,próbujesz przekonac na siłę. DOBRE RZECZY SPRZEDAJA SIE SAME-DZIADOSTWO TRZEBA REKLAMOWAC NA SILE! I TAK CHYBA JEST W TYM PRZYPADKU!

Gość kolezanka dietetyczka
czemu wczesniej o tym nie wspomniałas?

proszę zaważyc,że za każdym razem kiedy napisze ,ktoś jedzie po mnie ,że jak ja sobie to wyobrażam. Nie wyobrazam sobie abym mogla zatrudnic kadre skladającą sie ze sprzątaczki kucharki, pomywaczki oraz co najmniej 6 opieknów tak jak tego wymagaja panie wypowiadajace sie wyzej, poniewaz nie stać mnie na to. Staram się zapewnić jak najlepsza opiekę,oraz wszystko co potrzeba by niczego dziecku nie brakowało. Jak narazie mam 2 zdecydowane rodziny+mój szkrab,szukam jeszcze dwóch i jestem pewna ,że dzieci będą zadowolone,radosne i szczęśliwe z pobytu u mnie. Jedna z pań zapytała jak wyobrażam sobie pilnowanie wiekszych dzieci z mniejszymi gdy mniejsze beda spac : tak jak pisalam nie będę sama, będzie pomoc, także na pewno maluszki będą pos stałą opieką podczas snu a dzieci bawiące się na dole lub w ogrodzie również będą miały osobną opiekę. Chce jeszcze przedstawic przykład pani ,która zapewniła opieke w swoim mieszkaniu prosze oto link do strony :) http://www.goldenline.pl/forum/1569006/legalnia-niania-a-opieke-u-siebie-w-domu

Gość do autorki!!!!!!!
dobra, obiecujemy ze wszystkie dzieci kafeteryjnych mam zapiszemy do twojego klubiku, serio.. tylko blagam skoncz juz ta pisanine!!!!!!! skoncz bo mi niedobrze jak to czytam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dziekujemy juz i wypad!!!!!!!!!!!!!

Gość PLAC ZABAW NIVEA
http://www.100latnivea.pl/glosowanie/plac/80 Bardzo proszę o oddawanie głosów na GUBIN ul. Bolesława Chrobrego Wystarczy się zalogować i codziennie kliknąć To nic nie kosztuje a sprawi wiele radości dzieciakom W pobliżu nie ma miejsca w którym okoliczne dzieci mogłyby się bawić... Taki plac to dla nas wielka atrakcja! Bardzo proszę o głosy POMÓŻCIE!

Założyłam to forum aby uczestniczyć w dyskusjach,jeżeli Tobie nie odpowiada temat to po co tu wchodziłaś?? poszukaj czegoś odpowiedniego dla siebie:) a teksty typu "wypad" itp kieruj do swoich koleżanek,ja sobie nie życzę,nikogo tu nie obrażam i proszę o to samo.

Gość W LABOLATORium
ja chetnie jeszcze porozmawiam mamy zgłaszaja sie do nieistniejącego klubu malucha?

Tak i zapraszam je na rozmowe w miejscu gdzie mają przebywać dzieci czyli do mojego domu. Zawiść i chamstwo to chyba pierwsze cechy przeciętnego Polaka.

Gość nie pasujecie do siebie i tyle
a czemu ciagle najezdzasz na polakow?? tak samo niemcy,tak samo anglicy tez sa zawistni w stosunku do siebie.Argument o zawistnych polakach jest denny

Gość W LABOLATORium
ok-pojawie sie ale to nie twoj dom tylko wynajmowany? bedziesz miała jakies referencje?

Gość W LABOLATORium
mozna dostac jakies fotki na maila? fotki wnetrza?

wynajem na długi okres czasu. prosze o maila. Myślę ,że z takimi osobami wypowaidającymi się wyżej nie chciałabym współpracować, cenie sobie szacunek.

Gość czego nie rozumiesz????????
Autorko, ja Ciebie popieram, powodzenia! nie słuchaj zazdrosnych bab, które nie umieją nic konstruktywnego doradzić tylko oczerniają i obrażaja, nawet nie reaguj na ich wpisy to straca pożywkę dla swojej głupoty i odpuszczą. Jedyne, co Ci mogę doradzić, to w rozmowach z ludźmi nie mów, że zakładasz klub, zeby dla Twojego dziecka było dobrze, wiesz, to źle wygląda, bo ludzie mogą pomyślec sobie, że Twoje dziecko będzie tam najwązniejsze a inne będą tylko po to, by Twojemu dotrzymać towarzystwa. Nikt Ci nie odda dziecka, jesli będziesz w ten sposób rozmawiać z ludźmi. a planujesz jakieś zajęcia logopedyczne, logorytmiczne? bo teraz rodzice bardzo sobie chwalą takie zajęcia, nawet u takich maluchów

acha i jeśli chodzi o wyżywienie, to nie wiem czy przejdzie opcja z Twoją mamą :-( ludzie będą woleli jakiś catering, z dietetykiem itp.

lecz tak jak pisałam pragnę najbardziej szcęścia mojego dziecka a gdzie jej będzie najlepiej jak nie z mamą wśród wielu koleżanek i kolegów w swoim wieku to jest bardzo odstraszający tekst :-( niestety. Ludzie mogą myśleć że w prezypadku zagrożenia itp. będziesz ratowac tylko swoje dziecko. wiem, ze to skrajność, ale mi od razu przyszło to do głowy po przeczytaniu tego wpisu

Gość gattaLuna
no,a jak myslisz..w razie nie daj boze pozaru autorka rzucilaby sie na pomoc tylko swojemu dziecku...czego oczekujesz?

Gość gattaLuna
a nawet jesli chodzi o takie codzienne sytuacje-ona nie da zlego swojemu dziecku zrobic nawet kosztem innych dzieci... po prostu ten klubik to taka wyciagarnia kasy...