Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczesliwamama

klub malucha-szkrabusia :)

Polecane posty

a wy wszystkie tutaj to magisterki, może i z doktoratami nie? :) dziewczyna napisała że studiów nie ma, a wy już na nią że pewnie będzie kląć i przeklinać :) w myśl zasady że człowiek w garniturze się nie awanturuje nie? :) śmieszy mnie ten pęd za studiami, pełno teraz mgr zarządzania i marketingu , socjologii stosowanej i nie stosowanej, innowacji, stania na głowie, dojenia krów itp itd

Gość Buhaha xD
ale jej cisną:D i dobrze..jakaś niedorozwinięta laska ma się opiekować waszymi dziećmi??

Gość uki30
a nie pisalam, ze to kmiot? haha:D

Droga Paolu napisałam ,iż ilość opiekunów zależy od ilości dzieci, pomyśl logicznie,jeżeli chodzi mi o dobro dzieci jak również wizerunek mój i firmy to raczej nie popadłabym w taką skrajność zajmując się 15 dzieci sama :) Rozumiem wasze obawy,myślę jednak,że tak jak zostafiając nianię z waszym dzieckiem w waszym domu powinniście również zaufać takim osobom jak ja,które chcą zmienić ten czarny rynek nie legalnych nian i legalnie opiekować się dziecmi a że w większej grupie to chyba ma same plusy,bo dzieci super się bawią razem,szybciej rozwijają,uczą nowych rzeczy,uczą się dzielenia,szacunku itd

ale tu nie chodzi o dyplom, tylko o doświadczenie; akurat w moim mieście jest mnóstwo takich placówek, ale we wszystkich pracują niestety studentki I lub II roku ped., którym kota nie oddałabym pod opiekę. jednak jeśli przyszłabym do ciebie i zapytała jakie masz dośw. w opiece nad dziećmi a usłyszałabym to, co napisałaś, to niczym się nie różnisz od tych studentek. mnóstwo pomysłów- zero konkretów. pomijam już kwestię pieniędzy, bo jak dla mnie ponad 800zł to dużo za dużo za taki "klub malucha", czy jakkolwiek go nazwiesz. tak naprawdę to powinnaś zainwestować w szkolenia jeśli chcesz mieć placówkę z prawdziwego zdarzenia.

Gość paola ola
droga paolu:D o zesz....kobieto, fałsz az bije z twoich tekstow:D

Gość Buhaha xD
40 mkw? i to ma być ,,ogromny salon" ?;D to tyle co moje dwa pokoje w bloku:D haha od 6mc do 3 lat... 3-latki już do przedszkola chodzą:D a kto tym dzieciom 6-miesięcznym pieluchy będzie zmieniał?

Gość EXPERT-TYZA
pisalam ci juz na tym forum same bezmozgi siedza,

no i w Polsce musisz się liczyć z zawiścią, taką jak na tym forum :) No bo czemu Ty masz zarobić a nie one co? :) tutaj jeszcze żaden pomysł na biznes nie spotkał się z uznaniem :) zawsze były bluzgi od tych wykształconych kobiet - mam :)

ale ja nie chce zakładać prywatnego żłobka ani przedszkola. To bedzie dzienna opieka nad dzieckie taką działalność może założycniania aby stac się legalna! W katowicach jest wiele takich klubików i panie prowadza nawet u siebie w domu. czytałąm wiele na ten temat,byłam w urzędzie gminy , w skarbówce, w sanepidzie pytając o wszelkie przepisy itd które mają dotyczyć takiego klubu malucha i nie ma wymogu posiadania wyzszego wyksztalcenia pelniąc opieke nad dzieckiem. to niczym sie nie rózni od niani pomimo tego ,że ja będe legalna a ninie na duuuuzą skale sa nie legalne!!! to tak jakbym teraz zalozyla dzialalnosc i opiekowala sie dzieckiem u rodzica w domu,ale traciłabym na tym a nie zyskała w zamian za moją uczciwość skarbową. dlatego powstają kluby malucha.

z tego co rozumiem chcesz być dziennym opiekunem tak? wówczas nie możesz mieć pod opieką więcej jak 5 dzieci, wliczając w to własne. Nawet te prywatne klubiki mają swoje przepisy i wymogi

Gość EXPERT-TYZA
"""""""""""""""TYCH WYKSZTALCONYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D

hahahaha a nie słyszałaś o znikających kupach z pampersa???:D kupy sie nie brzydze ani gołej pupy bobasa dlatego nie wiem co to za pytanie kto będzie pieluchy zmieniał?.. chyba,że myślisz ,że do każdej czynności potrzebna jest inna osoba?? 10opiekunek, 5 kucharek,5 sprzątaczek,panie od pampersów ,bo przecież pan nie może przewinąć dziecka bo od razu pedofil tak??panie do karmienia dzieci itd to bym musiała co miesiąc kredyt na 50tyś brać ,żeby każdemu wypłatę wypłacić. Dziękuje nielicznym osobom za wsparcie :) Ja i tak jestem pewna ,że jak powstanie moj klubik to pierwsze przyjdziecie zobaczyc i prosze bardzo zapraszam :) Sorry ale to niektóre z Was mają nierówno pod sufitem z takimi myślami ,że pedofil od razu,klan rodzinny,plucie do posiłków - za dużo kryminalnych i w11.

swoją drogą zadziwiające jakie pomysły te mamusie mają z pluciem itp :) nie wiem czy to są ich wątki autobiograficzne? Mnie do głowy by nie przyszło takie coś :):):)

Gość paaapaa dziffko
dobra skoncz juz ta zenade i spierdalaj

Gość paola ola
headline burgundy, ciekawe ze tez autorce przyszlo do glowy przypalanie dziecka zapalniczka..moze to jakos nam wytłumaczysz?

jestem wierną czytelniczką forum na temat wychowywania dzieci, nian, dobrych rad i przestrog ,kiedys trafilam na forum dzie rodzice opisali historie swojej opiekunki która wlasnie dziecko im zapalniczką przypalała i zostawiala na cale dni w łóżeczku.. to było straszne nigdy tego nie zapomne, bo jako matka podejrzewam co czuli rodzice..

no tak, a ja wczoraj oglądałam materiał o kobietach, które siedzą w więzieniach i jedna z nich siedzi za to, że wsadziła swoje dziecko do mikrofali a druga za to, że porąbała swoje dziecko, zrobiła z niego gulasz i podała mężowi na obiad... dżizas ludzie, więcej wiary. nie każdy musi być od razu szują.

Ja już sie kładę spać, bo widzę,że serdecznych ludzi tutaj niewiele a jutro muszę wstać do pracy :) a pracuję jako niania jescze i pomyslec ze rodzice sie nie boja mnie zostawiac ze swoim dzieckiem nooo pracuje u nich długo i nie zamienili by mnie na nikogo innego :) ich syn mnie uwielbia ja jego również. no to do jutra do 17.00 opowiem wam co mu strasznego robilam hahahaha :)

Gość lalalmido24
spierdalaj cipo trujesz i trujesz won smierdzielu

a ja tylko jestem w szoku autorko że tak wszystkie dzieci kochasz bez wyjątku. Bo niekóre takie ancymony że dupę sprać to mało. Ale jeśli będziesz robiła to co lubisz to gratuluję pomysłu i życzę powodzenia.

chyba jednak było lepiej zainwestować w dobrą reklamę, zamiast porywać się na forum.

lalaldo Ty pewnie masz wyzsze wykształcenie i doświadczenie to może żłobek założysz?? będą kobiety miały co chciały (przeklinanie,palenie,chamstwo i nie tylko)..

Gość klopsik z ikei
"no to do jutra do 17.00 opowiem wam co mu strasznego robilam hahahaha " Autorko jesteś jednak nienormalna...

Gość z tego co wiem to załozenie
klubu chwile trwa- jak ty chcesz w sierpniu go otworzyc?

Gość z tego co wiem to załozenie
.............W chwili obecnej jestem na etapie wynajmu dużego domu na ten cel. Dom ma 140m kw , o ogromnym salonie ok.40m kw który ma słóżyć za salę zabaw dla dzieci z wyjściem na taras, 3 pokoje przeznaczone na leżakowanie ,2 łazienki z wc oraz ogród zagospodarowany na plac zabaw.Cała posesja zamknięta.................. wynajmujesz ten dom - a jak ci ktos wymuwi wynajem? 3 pokoje do lezakowania tzn goscinny?sypialnia? w kazdym pokoju beda bajkowe motywy na scianach? jak 1na osoba bedzie pilnowała maluchów spiacych w 3 pokojach? kto bedzie układał jadłospis????????????