Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjgufdghhf

od kiedy danonki?

Polecane posty

Gość hjgufdghhf

dzis zostawilam 5cio miesieczna corke z tesciowa po powrocie ta mi oznajmila ze dala dziecku danonka ;o

Gość moja w tym wieku ....
danonków nie polecam ! a tak szczerze to opierdol teściową , żołądek tak małego dziecka nie jest gotowy i dojrzały na taką chemię !!! Danonki to zwykła chemia , miesiąc po terminie wyglądają na świeże i pyszne a to nie jest normalne!! Jak już polecam serki z krótkimi terminami ważności - z regionalnych mleczarni :) - ale nie dla takiego maluszka

Gość lefls\a
tak to jest własnie z teściowymi, chyba bym za takie coś opieprzyła!!

Gość może dlatego
po trzecim roku życia, jak piszą na opakowniu ale najlepiej w ogóle tego nie kupować, bo to sam cukier :O

Też bym ochrzaniła teściową. Jak jogurt to najlepiej samemu zmiksować naturalny z owocami, a nie te kuone, słodzone cukrem - beeeee. No i przecież nie 5-miesięcznemu bąblowi!!!

Gość co wy gadacie???
przecież danonki mają dużo wapnia :( i nie ma tam nic hemiii,moze troche jak w kazdym zisiejszym produkcie :/

Gość faffafafafaf
POLECAM LINK:)

Gość moja w tym wieku ....
a czytałaś kiedyś choć raz skład??

Gość acadalfoooooooooooo
Panie drogie, a która z Was poi dziecko mlekiem modyfikowanym? Czytałyście skład, że uważacie, że tak zdrowo odżywiacie dzieci? Wiecie co to jest tauryna? Jak ktoś pije tigery to wie. Przeczytajcie dokładnie skład mleka mod.We wszystkim jest chemia, nawet w mleku dla dzieci.

Gość gugugugugugugugugugugugugupia
już od 6stego miesiąca podawałam. i nie widzę w tym nic złego ,bo nie jest napakowane chemią jak większosć produktów. faktycznie treba uważać na żołądek maluszka,delikatnie tesciowej uwagę zwrócić,ale nie opieprzać od razu. pewnie chciała dobrze.

Gość nie dawaj danonków
W ogóle unikajcie serków,jogurtów i serów Danone. Nie jedzcie ich nawet wy dorośli. Danone to olbrzymi koncern,którego żywność jest modyfikowana genetycznie. Czy to Danonki, Actimelki i inne. Danonki oprócz tego mają mnóstwo cukru. Każdy porządny pediatra odradzi wam dawania dzieciom Actimelków i Danonków. Jogurty to samo nie ma w nich owoców a jeśli już to tylko śladowe ilości. Activia ???Szeroko reklamowana ??? W tv w programie "wiem co jem" głośno mówiła prowadząca,że to sama chemia!!! Lepiej kupić serek lub jogurt naturalny i dodać owoce (maliny,truskawki). Naszym dzieciom lepiej na zdrowie to wyjdzie ;-)

Gość xxxxxxyyy
d jednego danonka dziecku pewnie nic sie nie stanie, ale ogolnie to danonki jak najpozniej, bo sa zwyczajnie za slodkie - tak samo jak popularne kaszki Nestle i Bobovita - sam cukier (chyba zajmuje 1 lub 2 miejsce na liscie skladnikow - wiec dobrze nie jest) , jesli dziecko nie ma alergi to juz od 6 mies. mozna mu podawac zwykle jogurty i serki, ale lepiej poszukac naturalnych, nieslodzonych i jesli jest mozliwosc to eko. A z kaszek to Holle - sa pelnoziarniste, niedosladzane i nie sa sztucznie witaminizowane.

Gość acadalfoooooooooooo
nmo dobra dlaczego żadna nie odpowiedziala na temat mleka modyfikowanego? Dajecie na pewno tylko cisza sza, samych danonków się uczepiły.

Gość troche tego nie rozumiem
Mi pediatra powiedział, że wszystko tylko nie jogurty Danone. Chyba nie prowadzi osobistej krucjaty z koncernem Danone, ale jego opina poparta jest odpowiednią wiedzą.

Gość mama 2-latka
ja zaczełam dawać długo po 1 urodzinach ale nam opakowanie 4 szt starcza na miesiąc bo daje dziecku rzadko, czasami na podwieczorek albo jak gdzieś jedziemy w drodze. wiem źe nie są zdrowe ale uważam że od czasu do czasu nie zaszkodzą. na pewn nie są dobre dla 5cio miesięcznego bobasa, no ale trudno już zjadła więc powiec teściowej po prostu żeby więcej jej nie dawała nic czego sama nie przygotujesz na czas twojego wyjścia

A ja dawałam małej danonki, odkąd skończyła 8 miesięcy. Jadła je na zmianę z innymi serkami. Gdyby tak przeanalizować, co jest zdrowe, to wyszłoby że nic. Nie każde dziecko zje naturalny jogurt z kawałkami owoców z ekologicznej uprawy. Daleka jestem od wpychania dziecku fast-foodów, lizaków, cukierków, ale nie popadajmy w paranoję.

Danonki jakby byly z samej chemi nie miałyby pozytywnej opini M i D. A powiedzcie ktore serki ja maja?

Gość świętojebliwe sklerotyczki
a jak myślisz jak się uzyskuje taką opinię ? Zmartwię cie - nikt tego nie bada, nie analizuje składu. Wydają rekomendację po opłaceniu przez producenta odpowiedniej kwoty i tyle. Wejdź na strone fundacji pro-test i poczytaj. Łykacie te reklamy jak pelikan żaby :O

Gość latam na wakacje na ibize
ja daje od 7 tygodnia i mielonego :) pycha

Gość do nawiedzonych matek
Jezu!dawajcie te danonki jak chcecie albo nie dawajcie i przestancie juz pieprzyc. Ja osobiscie nie daje,ale jak inna matka daje to sie nie wpierdalam,bo nie uwazam zeby dziecko od tego oslpelo,ogluchlo i mialo porazenie mozgowe!

Gość slask
trochę chyba jednak przesadzacie, w dzisiejszych czasach tak naprawdę mleko nie jest mlekiem, szynka nie jest szynka a ser nie jest 100% serem. wszystko jest faszerowane chemia. nawet te wasze jogurty naturalne tez zawierają chemie. za to ekologiczne np. warzywa zawierają bakterie e.coli wiec co lepsze?

Gość zbychu56
wychowalem sie na krowim mleku i jestem zdrowy a o danonku moja matka nawet nie slyszala dlatego polecam mleko od krowy i zdrowe warzywa z pola

Gość jestescie pojebane z tymi dano
oczywiscie ze od 3 roku życia,ale moim zdaniem lepiej dac danonka niz frytki czy hamburgera,a jezeli tak piszecie ze to samo zło to dawajcie dowody na to!!!! Ja mam dowody na to ze to samo zdrowie,oczywiscie ze nie w 100% jak kazdy inny posilek :) Danonki jako jedyne zawierają unikatową formułę mocnych kości. Danonki to przygotowany specjalnie dla dzieci wysokiej jakości serek BEZ KONSERWANTÓW, wyprodukowany z mleka krowiego (wyłącznie polskiego!) i dokładnie rozdrobnionych owoców. Danonki są polecane jako element codziennej diety, ponieważ zawierają wapń i witaminę D, potrzebne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci. Warto wiedzieć, że Danonki są jedynym serkiem rekomendowanym przez Instytut Matki i Dziecka. Danonki to jedyne na rynku serki wzbogacone w wapń i witaminę D potrzebne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci. Danonki są dobrym źródłem wapnia, a obecność witaminy D ułatwia jego wchłanianie i przyswajanie przez organizm dziecka. Danonki stanowią idealną dla dziecka porcję na małe drugie śniadanie lub podwieczorek. Danonki to jedyny serek, którego rola w eliminowaniu niedoborów wapnia została potwierdzona naukowo (zobacz: Niedobory wapnia).

Gość i znow sie zaczyna wojna
o danonki, zaraz bedzie na temat parowek, karmienia mlekiem modyfikowanym i tak w kolko macieju :o Moj maly dosta pierwszego danonka jak mial jakos 6 miesiecy. Nie jest ich czesto, ale tak raz na tydzien zje, bo lubi. Ma teraz 22 miesiace i jest zdrowym i cudownym chlopczykiem. Ja wyznaje zasade, ze wszystko jest dla ludzi, ale w racjolanych ilosciach i wszystko nalezy robic z glowa. O :)

Gość wojna o danonki heh :)
Ja podaje danonki codziennie na śniadanko, ponieważ moj 4 latek jest wybredny i na sniadanie najlepiej jadlby tylko chlebek z maselkiem wiec do tego zjada danonka, a raz daje jaogobelle i tak na przemian w różnych smakach,przecież tam są priobiotyki :) moim zdaniem nie ma nic takiego zlego z w danonkach. A nie badzcie takie święte bo zabieracie dzieci do mc donalda, co przejezdzam z pracy zawsze pełno ludzi zdziecmi!!!to dopiero jest jedzenie haaa :)

Gość po te4rmnine powinno
w tym wieku - to tylko pierś.... co wy wyprawiacie. danonki po roku