Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faffafafafaf

TO BYLY CZASY!!

Polecane posty

Gość majajaja
Az mi sie papa usmiala:) Dzieki za to wspomnienie:)

Gość prabolaa
ALE FAJNE!!!!

Gość Tofu ja
taaa było fajnie

Pamiętacie lody Krówki? Śmietankowe i czekoladowe? :) W Anglii były jeszcze truskawkowe...

Gość dla mnie wygrywa
Guma Donald i Turbo!!! Latem to wciąż poobcierane kolana się miało, a zimą nie siedziało się w domu tylko na dworze całe dnie z przerwą na obiad :D

Gość prabolaa
I poziomki prosto z krzaczka z lasu..A teraz matki wnet by pozabijaly swoje dzici ze nie umyte jedza..I co nic nam nie bylo!I oranzada z syfonu pamietacie te male budki?

może i urodziłam się w 94, ale pamiętam dobrze wczesne lata dzieciństwa. Dla mnie lata 90. i 80. to przede wszystkim rozprzestrzenianie się plastiku po całym świecie, czego skutki widzimy dzisiaj- dzisiejsze czasy- zero uroku.

Gość hehhhhh
najlepszy był syfon z sokiem sprzedawany na szklanki z budki tzw grużliczanka

Gość prabolaa
Wszystko w tych czasach mialo inny smak,prawdziwy smak,warzywa,owoce,lody,cukierki a pomarancze do dzis kojarza mi sie ze swietami a dzis gnija w naszych domach!Mielismy marzenia,przyjaciol,kurcze tesknie za nimi,jak popatrze na swoje dzieci to zupelnie inny swiat inna bajka.

Gość hehhhhh
pamiętam jeszcze jak nigdzie nie było balonów to kupowało się prezerwatywy w kiosku i pompowało a ja głupia nie wiedziałam wtedy do czego to i biegaliśmy z tymi,, balonami'' przed blokiem

Gość hehhhhh
zawsze był tłum dzieciaków przed blokiem i bawiliśmy sie w zbijaka dwa ognie i chowanego, gra w gumę do zmierzchu. Teraz gdy odwiedzam rodziców jakos tam cicho sie zrobiło czasem jkiś dzieciak wyskoczy z psem.

Gość prabolaa
heheh dobre z tymi prezerwatywami:)A przerwy w dostawach produ;P Latalo sie wtedy ze swiczkami po klatkach schodowych i sie kurka dzieciaki z tego cieszyly ;) A teraz zaplakaly by sie ze kompy nie dzialaja;P

Gość kicikicikicikicia
Zabawy w chowanego , policjantow i zlodziei ,podchody , w szkole , chodzenie po drzewach , hustawka zrobiona z deski i sznurka na ow drzewie - aby sie bujac stalo sie w kolejce , babki z piasku , nawet zabawy w kaluzy , budowanie domkow na drzewach , bunkrow , gra w zielone ... do domu szlo sie tylko na obiad i po kanapki- a czasem szlo sie na dzialki i kradlo jablka czy cos :) ... pozniej jako nastolatki gralismy w karty ... Fajnie bylo ,moje dzieci juz nie beda bawily sie tak dobrze jak kiedys ja

Gość prabolaa
kicikicikicikicia- dokladnie tak jak piszesz.

Gość kicikicikicikicia
Zawsze bylo tez ognisko i schodzili sie wszyscy , tez gralam w gume i nie raz wkurzylismy sasiadow bawiac sie na klatce dlugimi godzinami - juz nie mowiac o kocach pod drzwiami i zabawach barbie .

rzeczywiscie kiedy bylo fajnie :) na dworze zawsze duzo dzieci, nikt nie siedzial przed kompem bo wtedy malo kogo bylo na niego stac, gralismy w ciuciubabke, krowe ( krowo, krowo jakie mleko dajesz ? :D ) w gonia, w chowanego.. caly dzien na dworze a teraz? co te dzieci robia? gdzie te wszystkie fajne zabawy? :( gumy Donald i turbo tez pamietam :D albo ten proszek szczelajacy z lizakiem w ksztalcie stopy :D

Gość kicikicikicikicia
Nie wiem jak u was ,ale u nas jak sie wychodzilo ze sklepu to zaraz krzyczeli : dziala,dziala" zeby sie podzielic tym co sie kupilo :D Jak krzyknelas pierwsza "bez dzial" to nikt sie nie sprzeciwial

Gość latooo
A isc na basen to jaka frajda byla:))))

Pamiętam, jak dostałam kredki z Kanady - wszystkim w klasie gały na wierzch wyszły :D Albo pasta do zębów ze słonikiem o smaku pomarańczowym. Pachnące gumki do ścierania, które niektorzy jedli :D

Ja nie jadłam :O A jaki postęp był, kiedy można było kupić wypasioną gumę do grania, a nie brać zszywaną przez mamę.

a frytki wlasnej roboty, w calej chalupie było je czuć co tam na całej klatce, a kasety video? to był szpan :)