Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faffafafafaf

TO BYLY CZASY!!

Polecane posty

Super czasy, ja pamietam dobrze, caly dzien na dworze, domy na drzewach , teskno mi to tamtych lat. lata 80-90 to moje dziecinstwo i dorastanie, oranzada czerwona w woreczkach w sklepiku szkolnym i donaldowki z obrazkami, wypady nad morze pod namiot i nikt sie nie bal , dzieciaki same podrozowaly , stare pociagi, jeju , to byly czasy, pierwsze kasety video, i zabawy caly dzien z dzieciakami, na dworze w lesie, bez komorek i neta, i wata cukrowa .......

Gość czasowy
fajnie bespiecznie a wampira zescie zapomnieli???mialam akurat 8 lat a byly to lata 60 zakaz wychodzenia dzieciom kobietom i co chwile jakies morderstwo,kilka lat dziada szukali

Gość czasowy
a najlepsze to lata 70 byly w prl-u,zlota polska-kto zna te czasy przyzna mi racje,he he jak ruskie przyjechali to mysleli ze na zachodzie sa.a lata byly piekne discko j.travolta ,abba,boney .m.takich dyskotek juz nigdy nie bedzie,wczasy nad morzem obozy kolonie letnie ,zimowiska.na spodnie wranglery z pewexu szporowalo sie pare miesiecy a potem byl problem dolary kupic bo ich nie bylo,czlowiek chandlowal czym sie dalo i zylo sie lepiej jak dzisiaj.Jedzenie takie pyszne naturalne nigdy nie zapome tego smaku zapachu.

Gość zambezja
MAX 22 22 to chyba twój wiek i piszesz to co ci rodzice naopowiadali... "bieda aż piszczała, rodziny wielodzietne, niewielu było stać na wyjazd z dziećmi na wczasy, dzieciaki nie miały innych możliwości więc uganiały całymi dniami po dworze" Za to teraz przywileje zycia luksusowego w postaci bogato zaopatrzonych hipermarketów i kolorowych reklam w TV robią na tobie kolosalne wrażenie. Ty tego pojąć nie jestes w stanie, że dzieciaki bez względu na status materialny uganiały całymi dniami po dworze. Dzis rodziny wielodzietne zmuszone są nieraz żebrać o kawałek chleba, bo nie mogą znaleźć pracy, albo pensja starcza zaledwie na rachunki. I dajcie już sobie spokój z tym "papierem toaletowym wieszanym na szyi" i "odbiornikami na lampach" To tak jakby żałować, że w XIII w. były świece, a teraz jest elektryczność.