Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a g n i e s z k a _

miasto Warszawa

Polecane posty

witam :) na poczatku lipca przenosze sie do warszawy bede tam studiowac, pracowac, generalnie mieszkac:) nigdy tam nie bylam ale nie moge sie juz doczekac:) czy ktos jeszcze wybiera sie do warszawy?

Gość miła od dziś
ja jestem tu od 8 lat i ch etnie wyniosłabym się do mniejszego miasta, powodzenia

a co Ci przeszkadza? halas, korki? mieszkałam rok w Poznaniu wiec do korków jestem przyzwyczajona mieszkalam na naramowicach na samej gorze a stamtad wyjechac to jest mistrzostwo świata:P

Korki wcale nie są takie tragiczne jak piszą ;) Niestety z powodu budowy metra może się trochę pogorszyć, ale póki co jako kierowca tego nie doczułam, a sporo jeżdżę. Gdzie będziesz studiować?

Gość miła od dziś
miasto jak miasto, nic nadzwyczajnego, mogłabym mieszkać gdziekolwiek, warszawa nie jest dla mnie jakas wyjątkowa (mieszkałam w wielu miastach), mnóstwo ludzi, hałas, korki, wszedzie daleko, tracenie czasu na dojazdy...na plus to co lubię, czyli dużo teatrów, koncertów, możliwości rozwoju czego w małych miastach jest niewiele (taniec, joga, treningi personalne, itd)

chce Pedagogike na UW będę mieszkać na Targówku tragicznie wybrałam czy przejdzie? będę studiować zaocznie, a pracować chcę jako niania. Tak pracowałam w Poznaniu i byłam zadowolona

'mnóstwo ludzi, hałas, korki, wszedzie daleko, tracenie czasu na dojazdy" Ja tego w ogóle nie odczuwam chociaż mieszkam 10 minut od centrum przy dużej ulicy. Nie ma grobowej ciszy (czego nienawidzę) ale nie ma też hałasu

a g n i e s z k a _ mieszkając w Warszawie polecam jedna z najlepszych uczelni pedagogicznych w polsce - Akademie Padagogiki Specjalnej ... na uniwerku można w kazdym miescie studiować

tak, tylko juz chyba za pozno na zmiane juz pieniadze wplacilam, ta oplate rekrutacyjna a uwierzcie mi ze mam odlozone tylko 4tys zl, jestem bez pracy wiec kolejne pieniadze wplacac, to dla mnie spory wydatek :( mam nadzieje ze mi starczy, zaczy zakladam ze mi tak na 3 miesiace starczy bez pracy ale oczywiscie pierwsze co to przyjezdzam i od razu pracy ide szukac

Gość arbagia
Ja mieszkam w okolicach Targówka :D Oczywiście UW najlepsze, lepsze od tej Akademii bez dwóch zdań. Moja koleżanka, która nie poradzila sobie na UW, poszła właśnie tam. To o czymś świadczy ;)

Cały czas stoję za uniwersytetem ;) Uważam, że dyplom uniwersytecki po prosto lepiej wygląda. Co do poziomu nauki nie będę się wypowiadać, bo nie znam nikogo z pedagokiki, ale znam wiele osób z innych kierunków, które studiują na uniwersytetach i na uczelniach, i poziom nauki u tych pierwszych jest nieporównywalnie wyższszy niż uczelniany.

Gość arbagia
Poza tym znam sporo osób, które studiują na APsie, mimo iż delikatnie mówiąc w liceum nie były orłami, wręcz przeciwnie i matura też nie poszła im wybitnie. No a na UW byle kogo nie przyjmą :)

Arbagia, na UW jest ostra selekcja, na uczelnię może iść każdy kto dojdzie do wniosku, że może by coś postudiować :D

Gość arbagia
ale co do czego się niby mylę? Na APSie studiują osoby, którym matura poszła średnio i koleżanka, która nie poradziła sobie na UW. I to jest fakt, co do czego tu mogę się mylić? :D Nie wypowiadam się na temat poziomu czy wykładowców bo nie wiem jak tam jest, wyciągam wnioski wynikające z pewnych niezaprzeczalnych faktów.

arbagia ja jak patrze na osobyt ktore w liceum byly orłami i co teraz robia ... i widze tez tych co słabo szło im w LO - w wiekszosci te orly sobie nie poradziły bo wyszły z LO z przeswiadfczenie ze sa super zdolne i uczelnie ich pogrążyły...

"o złoż papiery na APS i zobacz czy sie dostaniesz na panstwowe dzienne a potem sie wypowiadaj" No chyba żartujesz :D Poza tym bez obrazy, ale pedagogika...? :D

:oczywiscie UW jest jedna z najl. uczelni w polsce ale jesli chodzi o Pedagogike to APS jest najlepszą w polsce uczelnia i takie sa fakty " Fakty są takie, że jak sama nazwa wskazuje UW to UNIWERSYTET, a nie uczelnia 🖐️

Gość arbagia
żona swojego męża Nie wiem do czego teraz się odnosisz? Ja tylko udowodniłam jak słaba musi być selekcja na APSie. Pewnie zaraz napiszesz "Ale ciężko się utrzymać". Tak mozna się przekrzykiwać do usranej śmierci ;) Pozdrawiam

w ogole wczoraj nie moglam zasnac:( lezalam i myslalam milion mysli nigdy nie bylam w wawie a wybieram sie tam sama, znajomi dopiero przyjada w pazdzierniku bo skladaja na magisterskie na sgh myslalam wczoraj ze kurde glupia ja, trzeba bylo jechac do poznania gdzie poznan juz znam, nie bede sama ale ja chyba lubie sobie zycie komplikowac ;)