Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wredna1880

urodzic czy usunac ?

Polecane posty

Witam .. Jestem w ciazy ciesze sie z tego bardzo i z jednej strony chce urodzic ale z drugiej niekoniecznie gdyz ojciec dziecka nalega na pozbycie sie maluszka i nie chce miec ze mna nic wspolnego ale to nie tylko moja wina ale takze jego prawda ? Ciagle mysle i zastanawiam sie co mam zrobic poniewaz wsparcia nie dostane od rodzicow od niego tym bardziej a sama nie wiem czy dam rade zwlaszcza ze nie pracuje .. Mam ciagle watpliwosci bo jesli zdecyduje sie urodzic to czy bede potrafila go oddac ? pewnie nie .. a jak usune bede miala traume do konca zycia oraz nie wiadomo czy bede mogla ponownie zajsc w ciaze gdyz on chce kupic tabletki (mamy sie zlozyc po polowie) ze stronki internetowej do 3miesiaca ciazy Prosze o jakas porade moze ktos rozwieje moje watpliwosci . chce z kims o tym pogadac .. z góry dzieki

I tak lekko o tym mowisz?Ja bym nigdy nie zabila swojego dziecko,chocby nie wiem ciezko mialo by byc.

Gość jsnaj
prowokacja

Gość j/
i ty jeszcze się zastanawiasz??? Z czego utrzymasz dziecko jak nie masz pracy, pieniędzy??? Będziesz żyć z państwowego i klepać biedę??? Co możesz zapewnić temu dziecku??? Lepiej usuń... Ja usunęłam kiedyś, nie mam traumy i teraz dopiero jestem gotowa na dziecko i wraz z mężem się o nie staramy.

Gość o co wam chodzi do cholery
ile masz lat?

To Twoja i tylko Twoja decyzja. Nikt z nas za Ciebie dziecka nie wychowa. Sama musisz podjąć decyzję, zgodnie ze swoim sumieniem, a także tym co czujesz. Pomyśl - To dziecko, maleństwo.. Jest częścią Ciebie. Skąd wiesz, że nie dostaniesz wsparcia w rodzicach? Dziewczyny wychodzą z gorszych opresji, głowa do góry! :)

Gość tu powinnaś coś dla siebie
oczywiście, że usuń i nie daj sobie wcisnąć głupot o zabijaniu dziecka.

a jak mam to napisac ? lekko nie jest cfiagle nad tym mysle .. a ojciec dziecka jest nieodpowiedzialnym gnojkiem .. wiele razy gdy rozwawialam na ten temat wyzywal mnie od roznych i nie zmienil swojego zdania .. nie wiem co mam robic i czy dam sobie rade z tym wszystkim ..

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
usun....nie masz ani pracy...a dziecko na to wyglada nie bedzie mialo ojca...nie mysl o sobie tylko o tym dziecku...ja wolalabym sie nie urodzic niz nie miec ojca czyli usun...a po drugie na dziecko trzeba w choooy kasy

20 lat nie dostane wsparcia gdyz moi rodzice sa patologiczni i najchetniej juz teraz by mnie wyrzucili z domu bo mnie wcale nie chca probowalam z nimi o tym gadac ale skonczylo sie nie zbyt ciekawie , szukam pracy ale u mnie w małej miejscowosci nie ma zbytnio mozliwosci ..

Gość powiem tak ...sama przenigdy
bym nie zrobiła czegoś takiego -może dlatego ,ze nigdy nie stałam pod ścianą . Ale też jestem za tym ,zeby kobieta miała wolną wolę,oddać,usunąć czy urodzić ...Mam nadzieję ,ze podejmiesz własciwą decyzję 🖐️

Gość dusiak
Rozumiem autorkę i jej dylemat. Wszystko zależy od tego jaka jest Twoja psychika. Z tego co piszesz wynika, że pragniesz tego dziecka, jednak wiesz również, że nikt Ci nie pomoże. Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. Odeszłam od faceta, który podniósł po raz kolejny na mnie rękę i po miesiącu okazało się, że jestem z nim w ciąży. Teraz on mści się na mnie za to, że odeszłam. Ma pretensje, że nie jestem sama w stanie utrzymać dziecka. Usłyszałam od niego, że nie ma zamiaru "zapierdalać na dwoje", zarzucił mi, że "szukam sobie sponsora" a to wszystko bzdura, bo nawet jak byliśmy razem to nigdy nic od niego nie chciałam. Chciał, żebym się do niego wprowadziła, a po trzech dniach dostałam od niego w twarz za to, że nie posprzątałam mu mieszkania i usłyszałam, że mam "wypierdalać", bo nic nie robię a on nie będzie mnie za darmo trzymać. A ja nie mogłam nic robić, bo z nerwów dostałam krwawień i bólu brzucha. Już naprawdę nie wiem co mam robić....

Gość tu powinnaś coś dla siebie
zabójstwo, chyba cie poj_eba_ło ? A chore albo z gwałtu też byś urodziła ?

Gość dusiak
dorcia33 ja też kiedyś zapierałam się, byłam zagorzałą przeciwniczką aborcji a teraz wiem, że czasami jest to jedyne wyjście

ciezko jest podjac decyzje jesli od razu sie pokochalo malenstwo w brzuszku i ciezko jest z tym naprawde .. chcialabym uerodzic ale jak zapewnie mu wszystko to co najlepsze , a jesli usune bede miec wyrzuty sumienia .. a mjesli oddam bede ciagle o tym myslec .. eh błedne koło ..

już lepiej oddać z dwojga złego niż zabijać. Nawet nie wiesz jak to maleństwo szybko się rozwija!!!! w 3 tyg zaczyna bić mu serduszko!

dusiak : on pokazal ostatnio na co go stac powyzywal mnie od roznych a kiedys tez omalo co mnie nie uderzyl powstrzymal sie w ostatniej chwili .. tak samo jak i u ciebie nigdy go o nic nie prosilam a teraz chce abym usunela bo mu nie starczy na zycie i inne wydatki .. wspolczuje ci

Gość dusiak
no tak oddać heh a powiedz mi, co ma robić przez te 9 miesięcy??? lizać ściany z głodu gdzieś na dworcu lub pod mostem, bo nie ma pracy i nikt jej nie chce?

Gość gość
Chętnie z Tobą porozmawiam indywidualnie jeśli chcesz napisz na gg A tak w skrócie to twój facet postawił Cię w bardzo ciężkiej sytuacji bo jak możesz wybierać między nim a dzieckiem jednakże ja bym wybrała dziecko bo co to za facet który chce go zabić bo tak to się nazywa ;/

Gość dusiak
a co ja powinnam zrobić w mojej sytuacji?? wstałam rano z myślą, ze nie chce mi się już żyć...ze nie mam po co...

Gość j/
nie kupuj z internetu tych tabletek bo sprzedają albo witaminy albo za małe dawki co tylko uszkodzi płód. Idź lepiej do gina po sprawdzone tabletki.

Gość dusiak
wredna a jakie ja mu jestem w stanie zapewnić życie?? ojciec dziecka znęca się nade mną, rodzina jeszcze nic nie wie, ale znam ich doskonale i wiem, że się ode mnie odwrócą, też nie mam pracy, nie mam gdzie mieszkać. Nie tak miało wyglądać moje życie, znalazłam nową pracę ale byłam już w ciąży, gdy ją zaczynałam i musiałam odejść. Mam codziennie myśli samobójcze i coraz trudniej mi je zwalczyć

Gość helga33333
Współczuję partnera... Jeszcze to składanie po połowie :/ a czy on też będzie odczuwał ból razem z Tobą po połowie jak będziesz brać te tabletki? Co za cep...

Gość dusiak
na dodatek ciągle boli mnie brzuch i kręgosłup i codziennie mam krwawienia a mój gin bagatelizuje te objawy. Skończył mi się właśnie 6 tc i widać tylko sam pęcherzyk a on mówi że wszystko jest ok

dusiak uwierz, że byłam w tak samo beznadziejnej sytuacji jak Ty ( nawet chyba gorszej:/) i żyję... mam się dobrze, z głodu nie umarłam. Jeśli rzeczywiście potrzebujesz pomocy to napisz do mnie na maila lubelka88@wp.pl. Pogadamy i zobaczysz sama co będzie dla Ciebie lepsze. Czekam na wiadomość ;)