Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grenadierka

jak zrobić zasmażaną młodą kapuste z koperkiem i boczkiem?

Polecane posty

Gość grenadierka

jw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolowa
brzmi swietnie :) ja mam w domku kapustke, mam ziemniaczki, troche smalcuszku i kielbaske, chyba sama cos dzis z tego wykombinuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grenadierka
tylko jak taką zrobic? póki co się gotuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja pewnie najpierw poszatkuje kapustke i wloze do obgotowania do garneczka, jak juz bedzie polmiekka to wloze obrane ziemniaczki pokrojone w kostke i bede prazyla az wszsytko zmieknie, na patelni wrzuce tluszczyku i kielbaske w kostke do obsmazenia, a pozniej wymieszam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lucciola
Kapustka, ziemniaczki, smalcuszek, kiełbaska, garnuszek. K****wa, po jakiemu Ty piszesz? Co to ja język? Tak dorosła kobieta sie wypowiada? :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
niewiem w czym Ci to przeszkadza? chcesz to prosze: ja pewnie najpierw poszatkuje kapuste i wloze do obgotowania do garnka, jak juz bedzie polmiekka to wloze obrane ziemniaki pokrojone w kostke i bede prazyla az wszsytko zmieknie, na patelni wrzuce tluszcz i kielbase w kostke do obsmazenia, a pozniej wymieszam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lucciola
I teraz jest super:) smacznego życzę!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nieładnie
powinno być .... " w kosteczkę" .... :-P a co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szczerze to zglodnialam i mam ochote wyjsc z pracy i pojsc do domu zrobic sobie ta kapuste :) z boczkiem pewnie bedzie lepiej smakowala poki co chyba pojde sie pocieszyc ciastkami z otrebami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grenadierka
u mnie już na etapie podsmażania boczku:) ale pachnie. mialo nie byc takiego obiadu bo mialam wyjazd ale przy cofaniu z garazu przebilam opone:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hmmm... a aja z tego wszystiego napchalam sie bulka z mielonka :( takiego apetytu sobie narobilam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młodą kapustę poszatkuj
zalej niewielką ilością wody, wrzuć do niej 2 listki laurowe, z 3 kulki ziela angielskiego, magi lub lubczyk, szczyptę cukru, kminek, (ja zawsze daję mielony), sól i pieprz, możesz dodać kilka kropli octu ale jak nie lubisz to obejdzie sie bez. Duś kapustę z 20 min a w tym czasie poszatkuj koperek, boczek pokrój w kostkę i obsmaż. Gdy już kapusta będzie miękka zrób zasmażkę (chyba, że wolisz bez), dodaj do kapusty boczek i poszatkowany koperek, a na końcu zasmażkę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podsmaz boczek na dnie garnka, dodaj poszatkowana kapuste (bez wody, zeby potem nie trzeba bylo odlewac albo 'zageszczac' ;) ) udus i dodaj na koniec koperek... no i moze ciut maselka na smak :) sol i pieprz do tego, no i co tam lubisz z przypraw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lotta 23
poszatkowaną kapustę wrzucić na osolony wrzątek, krótko pogotować, odcedzić.[zostawić trochę wody do zasmażki]Roztopić smalec ,wrzucić pokrojony w kosteczkę boczek,przyrumienić.Potem zrobić zasmażkę, bo tłuszczu z boczkiem dodać 1 łyżkę mąki smażyć ok.2-3min , potem podlać 1/4 szklanki wody , może tez być woda z gotowanej kapusty, doprawić pieprzem, cukrem i octem .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×