Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

girls

CZY KUPie w kiosku skakanke??? podobno dobra na celuit? kto uzywal?

Polecane posty

??? bo w miescie to na pewno ale mieszkam we wsi i podejde na stacje pks to tam jest kiosk doastane tam?

Gość jełop :)
a skąd ja k..wa mam wiedzieć?

czemu mi sie dzieje cos z glowa? chyba ci! zapytac sie nie mozna a ruch to zdrowie moze akurat skakanka dziala najbarzdiej na te partie gdzie jest celluit i sie pytam kto uzywal???

Gość daria6936541
tobie a nie ci... to rusz tyłek i zapierdzielaj do tego kiosku, najwyzej się przejdziesz

Gość ziuuulka
W kiosku to nie kupisz chyba, raczej w sklepie sportowym pytaj. A to rzeczywiście niezły sposób na pomarańczową skórkę. Dobrze to jeszcze wspomóc jakims kremem albo zabiegami..

Gość dziewczynagoralaaa
No ja tez polecam. i schudnąć można sporo. Skaczę od pół roku, sąsiedzi trochę wkurzeni, ale efekty są. Do tego kremik Eveline i zabiegi NIR. Nie powiem, efekty są spektakularne...

Gość ziuuulka
@Dziewczynagorala - a co to jest ten NIR?

Gość dziewczynagoralaaa
Podczerwień, w gabinetach kosmetycznych to robią. Szybko działa, ale bez aktywności fizycznej pewnie nie ma az tak fajnych efektów

Gość ziullka
A skąd jesteś. To normalnie u kosmetyczki się robi?

ej dziewczyno a ile skaczesz tak na dzien to skakanka? o ja tez wlasnie kuopilam te serum z eveline za 16 zl. takie rozgrzewajace i wczoraj jechalam rowerem do sklepu d az do miasta to pare km jest po jakis bzet jak 3 chleby aby sie przejechac. ruch!!!

Gość dziewczynagoralaaa
No napisałam przeciez :) Ja robiłam w Madame w Sopocie

Gość ziuuulka
Eee to ja z Wieliczki, nie będe przecież nad morze drałować..

Gość ziuuulka
girls - zaczynałam od 5 minut i stopniowo coraz więcej. Teraz mniej więcej 30-40 min bez przerwy. Rower tez dobry ponoć

Gość dziewczynagoralaaa
@GIRLS - ja skacze po 30 minut dziennie. @Ziulka - no to poszukaj gdzieś koło siebie, na bak robią

spoko dziekuje za kulturalne odp. na moim temacie zycze milego dnia i pieknego ciałka

Gość Mimryzmamrami
@Ziulka - w Artclinique robią, byłam, polecam

Gość dziewczynagoralaaa
Spoko, Powodzonka Girls

Gość girls świrls birls britnej spi
girls- skakanie na skakance obciąża stawy, nie polecam czesto

a jak to dziala moze ktos biologiczniej wytlumaczyc ze obciaza stawy ? bo ja mam 16 lat i za barzdo nie czaje. ( no nie mielismy na lekcji )

Ćwiczenia na skakance to intensywny trening mogący obciążać stawy. Ważne jest by wcześniej przygotować ciało do wysiłku. Przed skakaniem musimy pamiętać o rozgrzewce, dzięki której unikniemy kontuzji. Skacząc na skakance musimy pamiętać o wyprostowanej sylwetce, wciągniętym brzuchu, cofniętych barkach i łokciach jak najbliżej ciała. Do wprawiania skakanki w ruch używajmy tylko dłoni, a nie barków. Na ćwiczenia ze skakanką, ze względu na ich intensywność, najlepszą porą jest popołudnie. Ćwicz przynajmniej 3 razy w tygodniu, albo najlepiej codziennie przynajmniej po pół godziny. Zacznij od serii 10 skoków wolnych na przemian z 10 szybkimi. Wykonaj 3 serie i zmień styl. Możesz skrzyżować ręce i znów powtórzyć serię, albo skakać raz na jednej, raz na drugiej nodze. Po półgodzinnym treningu, stań w rozkroku, skakankę unieś w obu rękach nad głowę i zrób 15 przysiadów. Nie zmieniając pozycji, przechyl się razem z wyciągniętą nad głową skakanką, kilka razy: raz w lewa, raz w prawa stronę uważając, by skakanka była cały czas napięta, a ciało nie odchylało się do przodu. Ćwiczenie to zapewni ci smukłą talię, rozciągnięte mięśnie pleców. Po zakończeniu treningu zrób krótką serię ćwiczeń rozciągających.

Skoki przez skakance powinny być niskie, na palcach, na wysokość ok.3 cm. Postawa wyprostowana, brzuch wciągnięty, cofnięte barki, łokcie jak najbliżej ciała, ale dłonie lekko odsunięte od tułowia. Do wprawiania skakani w ruch używaj tylko dłoni (nie barków). Na początku nie musisz robić wszystkich przedstawionych ćwiczeń. Trening ze skakanką to intensywny trening i obciąża stawy, dlatego niezbędny jest okres przystosowania organizmu do tej aktywności ruchowej. Nie zapomnij o solidnej rozgrzewce wszystkich części ciała, to zapobiegnie kontuzjom i sprawi, że trening będzie efektywniejszy i przyjemny.

ahaaaa dziekuje bardzo bardzo a przy okazji co robicie na obiad? bo ma m problem nie wiem co