Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nela008

chyba zaczęłam rodzić

Polecane posty

Gość położna ze szpitala
NELA PONAWAIAM PYTANIE A CZEGO TY OCZEKUJESZ OD NAS NA FORUM?????????????????????????????????????????

Gość wycyckany
czytalem gdzieś ze jak poród się zacznie to można już polać sobie winka tylko nie uchlej się, kieliszeczek dla rozluźnienia

A kto powiedział, że ja wierzę, że Ona rodzi? Napisałam tylko co może się stać. Zrelaksuj się kobieto

Gość nela008
Niczego nie oczekuję. Chciałam się podzielić swoim problemem. Może ktoś mi coś doradzi jak coś będzie nie tak, tylko tyle Przejdę się na balkon bo jak chodzę to mniej mnie boli, potem napiszę

Gość realistka i twarda sztuka
jestem zrelaksowana i to bardzo by się pośmiać z tego i własnie odbieram poród :P tak samo realistyczne jak w temacie :P

Czego ona oczekuje ? przejawu waszej głupoty w jak najczyściejszym wydaniu ;) inaczej mówiąc.. ona prowokuje - wy łykacie... ot cała filozofia A co ty byś chciała jej wirtualnie poród odebrać czy co ?:Dpowodzenia

Gość wycyckany
nela na balkonie możesz zemdleć od przypływu powietrza, wracaj i pisz co tam

Gość elidiana
Gdy czujesz, że nadchodzi kolejny skurcz, spokojnie weź głęboki oddech i wydmuchaj powietrze ustami. W miarę narastania skurczu oddychaj coraz szybciej, aż do chwili, kiedy poczujesz potrzebę parcia, której już nie będziesz umiała się przeciwstawić. Teraz zatrzymaj w płucach trochę powietrza i mocno zepchnij przeponę w dół w kierunku spojenia łonowego. Rób to tak długo, jak podpowiada ci ciało. Jeśli musisz jakoś rozładować nadmiar energii, którą niesie skurcz, krzyknij tak, jak robią to zawodnicy walki Wschodu. Kiedy skurcz ustępuje, zacznij znów oddychać, najpierw szybko, a potem coraz wolniej, do momentu, w którym poczujesz, że macica się rozluźniła. W przerwie pomiędzy skurczami postaraj się zrelaksować - uchyl usta, porusz kilka razy językiem i uśmiechnij się, parę razy rozprostuj i zaciśnij palce rąk.

Ludzie, może ona rodzi, może nie. Jakie to znaczenie? Pożytek z tego może być taki, że poczyta to sobie inna dziewczyna, może niepełnoletnia, ktora nie zdaje sobie sprawy (przemawia przez nią lęk) co grozi jej lub dziecku, jeśli wpadnie na pomysł urodzenia "cichaczem". Może Nella się nudzi, ale temat nie jest wyssany z palca

Gość nela008
nie jest dobrze, od wczoraj tak się ciągnęło a teraz coraz szybciej to idzie, są skurcze coraz częściej i ciągle mnie goni do wc czy w szpitalu zawsze nacinają krocze ? a jak nie natną to wtedy zawsze się rozrywa ? boli to bardzo ?

Gość nela008
oho troszkę krwi mi poleciało, to normalne ?

Gość wycyckany
moja babcia mowila ze sam poród tak boli że rozerwania sie nie czuje krew normalna, spoko, rozluźnij się :) będzie dobrze :)

Gość nela008
19

Gość wycyckany
ja to się założę że nawet lekarza nie odwiedzałaś za czesto he he

Gość wycyckany
u mnie obok też mieszka taka co urodziła sama jak mąż był w pracy i też miała coś koło 18/19 lat bała się lekarzy jak diabeł wody święconej

Ok, 19. A gdzie spędziłaś ostatnie 9 miesięcy ciąży? Na Księżycu? Ciąża to czas aby się przygotować do porodu pod względem psychicznym jak i praktycznym. Takie pytania dotyczące nacinania są po prostu śmieszne i dziwne. Będę okrutna- jeśli nie rodzisz to już nie zawracaj doopy. A jesli rodzisz to pakuj się do szpitala. Ciebie mi nie żal- jednego głupka mniej na świecie- żadna strata. Ale szkoda dziecka. Narka

Gość wycyckany
po co ma jechać do szpitala ? co, sama nie urodzi ? ale te baby teraz histeryczki

Wycyckany, może urodzi, może nie. Tu już nie chodzi o nią tylko o dzieciaka. Rodziłam już i wiem, że bywa różnie. Często pomoc jest niezbędna. Za niedługo rodzę drugie dziecko i najważniejsze dla mnie jest to aby przyszło zdrowe na świat. Lampy, pielęgniarki...w doopie to mam. Zresztą ostatnio bardzo głośno jest o różnych przypadkach, kiedy to za głupotę dorosłych płacą dzieci.

Gość ???????????
Dziewczyno jesteś tam jeszcze?

Szybciej z tym porodem bo do 16 tylko w pracy jestem :) a finału nie chcę przegapić

Gość bhfgrsza
wycyckany dzięki za poprawienie humoru! :D:D:D:D:D:D:D:D usmiałam się jak Cię czytam :)

Gość do neliii
nela, pamiętaj o przegryzieniu pępowiny. żebyś potem za miesiac na szczepienie nie szła z takim kablem ;) zresztą, zaszczepisz sama

Teraz głośno jest o porodach jakichśtam... że dziecko jest z łożyskiem związane do póki nie odpadnie samo także luz:P I się nie nabijam, ostatnio o tym czytałam:P

Gość :))))))))))))))))))))
powalil mnie laopatki ten temat ,a zwlasza komentarze:) 50 % nadaje sie do mistrzow.org :D

Gość nela008
alarm odwolany.nie rodze .to nawet nie byla ciaza.ale dzieki za pomoc

Gość nela008
to jednak było zatwardzenie, stąd te skurcze, ale dzięki wszystkim za usilną pomoc :P hahahahahahahahahahah

Gość nela008
Podszyw ten wyżej urodziłam chłopca :) już po porodzie przyjechał mąż i wezwał karetkę. Wszystko jest w porządku. Maluch trafił na obserwacje ale wszystko jest dobrze. Nie mogłam pisać wcześniej, sami rozumiecie, przerosło mnie to troche. Nie spodziewałam się takiego bólu ale sam poród był tak szybko na szczęście że długo się nie męczyłam

Gość taaaa
Taaaaaaaa dobre :)