Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosołowa mama

Jak ugotować rosół?

Polecane posty

Gość kiuhuhygy
ta cebule jak opalacie?? dlugo?? jak ma wygladac?

Gość wesoła babeczka
cebula ma się mocno zarumienić/zbrązowieć, piec ją na patelni bez tłuszczu

Ja kładę cebulę (połówkę) na gazie i robię inne rzeczy, jak jest już zarumieniona, zdejmuję. Czasem zdarza mi się zapomnieć i zdejmuję taką miejscami sczerniałą (nie całkiem zwęgloną oczywiście), ale to nie przeszkadza.

wesola babeczko, nie ekscytuj sie tak bo nie masz czym :D Twoj rosol a'la popluczyny z udek z hormonami i maczka rybna ktora sa karminone fermowe kury to jest smiech w porownaniu z moim ktory jest gotowany z wiejskiego miesa. I chocbys cuda wianki do takiego rosolu dodawala to nigdy nie bedzie mial takiego smaku jak moj :) bo moj jest naturalny a twoj to czysta chemia. aha , zapomnialam , ze dodaje jeszcze troche selera i 1 zabek czosnku przecisniety przez praske. A ta co pisze , ze ma bialy rosol to ma taki sam problem jak wspomniana wyzej wesola babeczka :D Zrozumcie !!!! Rosl zeby byl dobry to musi byc gotowany z miesa wlasnego chowu a nie z fermowek ze sklepu.

wesola babeczko i znowu skucha! Nie udzielaj rad innym bo nie masz zielonego pojecia o gotowaniu roslu!. Polwke cebuli ruminei sie na palniku z gazem musi ona sie troche przypalic , zeby jej skorka po prostu poczerniala i taka wrzucic do rosolu.

Gość wesoła babeczka
Jagoda a czy ja napisałam skąd mam te kurczaki???? betonie?! też mam ze wsi, od mojej babci :P i możesz mnie cmoknąć w zad :D ale riposta ci nie wyszła buhaha

Gość wesoła babeczka
jagoda noooo za to ty jesteś zajebiście zajebista we wszystkim ma się rozumieć hahhahahahahahaha udz idzielaj rad pani Gessler może cie wyslucha :P cos jeszcze????

Gość tiaaaaaaaaaaaaaa
Ja nie wyobrazam sobie rosolu bez lubczyku zwykle mroze i mam na dlugo ale jak zabraknie to bieda:)

Gość wesoła babeczka
aaaa jagoda zapomniałaś podać natężenie strumienia gazu i jego wysokośc oraz parametry techniczne, jego kaloryczność i odpowiednią kuchnie gazową, no bo przecież inaczej to już będzie skucha hahahhahahah padam :D

wesla babeczka, sama jestes beton , kretynko co nawet dobrze klamac nie umiesz. Jestem pewna ze po prostu kupuje udka w sklepie i z tego gotujesz "rosol" :D a teraz piszesz o tym wiejskim miesie bo ci to wypominalam. :D :D :D. aha , lepiej nie padaj juz tylko SPADAJ bo jestes zalosna.

Gość fgyusy
Garnek wody plus kilka kostek rosolowych knorr plus troche masla jako tluszcz. Pychota, a do tego danie prawie wegetarianskie.

Była już wojna o danonki, o kotlety, teraz jest o rosół. Jagoda - fajnie, że masz wiejskie kury, wiadomo, że z takich rosół najlepszy, ale co mają zrobić te, które nie mają takich możliwości?

scarlet, nie wiem co maja zrobic ale na pewno nie dobry rosol bo taki z kurczaka z fermy im nie wyjdzie. Przykre ale prawdziwe. A jak mi laska pokroju wesolej babeczki wciska kit ze jak ja nie dam selera do mojego rosolu a ona da do popluczyn z fermowki tzn ze jej jest lepszy a moj jest do kitu :D no to sorry, ale bredzi bo jej hormony na mozg uderzyly. :D wesola wdowka sie pewnie produkuje teraz :D

Gość wesoła babeczka
chuj ci w dupe jagoda a twoj bachor ma downa

Gość do jagody
aha, czyli jak ktos nie ze wsi, dostepu do wiejskiego kurczaka nie ma to co-ma rosolu nie gotowac,tak??..bo jagoda tak zawyrokowala na kafe?? litosci, ogarij sie wiejski tłuczku..twoje horyzonty siegaja poziomu wlasnie tej kury rosolowej, ilosc zwojow rowniez:D

Gość fgyusy
Ale jaja, klotnia o rosol, ale czego sie spodziewac po matkach polkach. A i nie zapomnijcie, ze ten wiejski kurczask musi byc wlasnorecznie przez was ubity, bo inaczej to rosol do dupy wyjdzie. Buahahahhahaa

Gość uki30
jagoda chyba wlasnie poszla tego kurczaka tłuc:D:D:D boze, co za przypał z tej kobity

Gość wredna od urodzenia
nie ona ją topi w wiadrze jak szczeniaki:O

Gość wesoła babeczkaa
poprzedni wpis to podszyw Jagoda mam babcie na wsi i nie musze ci tego udowadniać, bo nie tylko ty w Polsce mieszkasz na wsi! kumasz to? tak napisałam ci o tym bo mi to zarzuciałaś! aaaa i skoro jesteś taka fenomenalna, to po jaki huj wysmiewasz tu wszystkich że ty jako jedyna w tym kraju masz zdrowe kurczaki ze wsi i najlepszy rosół rozsławiony na cały świat???? :D pytanie było o zrobienie dobrego rosołu a nie na zakup kur ze wsi, i jak nie masz nic autorce do napisania konkretnego, bo może dziewczyna nie ma ma dostepu do wiejskiego mięcha, to zamknij twarz i udzielaj się na forach o hodowlach świń balkonowych i kurczkach w piwnicach i warzywniaku w doniczkach :P a o cebuli napisałam koleżance bo zapytała jak zabarwić rosół, czytac umiesz ze zrozumieniem? taaaa chyba do góry nogami hahhahaha :D sama spadaj

Gość jagodo do k...wy nędzy
to jeszcze cie nie wywieźli na kupie gnoju ze wsi? jestes tak uciązliwa i zdesperowana, nie mogę już czytac twoich wypocin. We wszystkim jesteś najmądrzejsza a szczególnie w uśmiercaniu zwierząt póki są ślepe. Niezła jesteś też w gotowaniu CZOSNEK DO ROSOŁU???????

Gość Jagoda co ma smroda
dałaś denne rady :D no teraz możesz wrócić już do topienia kurczaków, wróć kociaków :D

Gość jagoda pierdlolisz!
mam i dostep do kury ze wsi i kupuje z marketu-roznicy nie ma ja robie rosol!!!! pierdolisz jak popaprana

Gość nie chcę być malkontentką ale
przeczytałam prawie wszystkie posty i widzę, że nikt nie używa włoskiej kapusty daje bardzo ciekawy posmak moja mam mnie tak nauczyła: kawalek kurczaka z kością (udko, porcja rosołowa) ew. indyka TAK - ZE SKLEPU NIE Z WŁASNEGO CHOWU :-P szponder lub antrykot (też ze sklepu) 3 średnie marchewki 2 średnie pietruszki 1 por ćwiartka kapusty włoskiej 1 mały lub pół średniego selera wszystko to wrzucam razem do 3 litrów wody i gotuję na bardzo małym ogniu do 2 godz. rosół zawsze jest żółty i bardzo smaczny

scarlett a z jakiego rejony Polski jesteś? Ja jestem z Dolnego Śląska ale moja rodzina pochodzi z Sącza.

ciekawe, może ta kapusta to "małopolska" jest :-)

też daję kapustę, ale daję też czosnek. Każdy robi jak lubi. Mój tata je rosół z ugotowanymi osobno ziemniakami i dodaje w talerzu już gałkę muszkatałową i twierdzi ze to wogóle luks malina . I co, powiem mu nie jedz bo panie z forum orzekły że nie dobre ? :):):):) Mój mąż barszcz biały je z jajkiem, kiełbasą i... twarogiem. Dla mnie obrzydliwe, a u nich w jego stronach tak się je .