Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozaikka

jakie jedzenia robicie swoim 5 miesiecznym dzieciom?

Polecane posty

Gość mozaikka

jw

Ja dawałam słoiczki oraz ziemniaki pure rozrobione z odrobiną mleka modyf., gotowaną marchewkę z drobno posiekanym mięsem z indyka/ królika, a z deserów to jabłko, marchewka, banan (tarte/gniecione). Poza tym oczywiście mleko i kleik/ kaszkę.

Gość unialeszno22unia
Moja córeczka ma 5 msc i to jej jadłospis na dzień: 7:00 - 180 ml mleka 10:00 - 180 ml mleka 13:00 - obiadek np. jarzynki z cielencinka 16:30 - Kaszka manna lub kukurydziana albo deserek np. starte jabłko 19:00 - 180 ml mleka 20:00 - soczek Gerber 20:30 - słodki sen ! Godziny są oczywiście około ! Dostaje również herbatke z kopru włoskiego np. zamiast soczku lub soczek w wczesniejszych godzinach. Pozdrawiam !

Gość ale czy jej oczy mętnieją
pierś:)

Gość kolorowa_26
Moja córka mając 5 miesięcy jadła już gotowaną marchewkę, ziemniaka, pietruszkę. Z owoców jabłko, banana. Obiadki robiłam w postaci indyka z warzywami, cielęciny, niekiedy kurczaka, ale rzadko. Kaszki też podawałam, ale nie za często. Mleko zagęszczałam kleikiem kukurydzianym, bo po ryżowym mała miała zaparcia. Niekiedy podawałam też słoiczkowe deserki, bo obiadków słoiczkowych nie tknęła.

a moja córka nieregularnie sypia i akurat jak czasem przychodzi pora jedzenai to ta śpi i czasem jest różnica nawet 2 godzin w przód czy w tył jak poprzedniego dnia ;) rano albo na wieczór na porcje mleka sypie małą łyżeczkę kaszki ryżowej jabłkowej albo robie jej taką rzadszą niż pisze na opakowaniu ( jak zjadała dużo tej gęstej to brzuszek bolał ;/ ) , 5-6 razy na dobe pije 130-180 mleka mm, około południa jakiś gotowany zmusowany owoc lub warzywko, jak narazie jadła marchewke,jabłko,banana,morele,brzoswinie o i jabłko najmniej jej smakuje bo za kwaśne ;) mięska narazie żadnego jeszcze nei dawałam ale planuje kupić królika i utuczyć :D