Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pilzi

Mógłby ktoś obliczyć kiedy powinnam dostać okresu?

Polecane posty

Gość Pilzi

Dzień rozpoczęcia - 31 maj Dzień zakończenia - 5 czerwiec

na biologii w szkole uczą jak wygląda cykl i jak go liczyć, Ty podałaś tylko kiedy miałas ostatnio okres i ile trwał, i co chcesz z tego liczyć? skąd tu ktoś ma widzieć jak długie masz cykle, czy masz regularnie itp? :o

Gość nie teges majonezz
ok. 30 czerwca

Gość Pilzi
Moniak - nie wiesz/nie chcesz powiedzieć to po chuj w ogóle się wypowiadasz?

nie podałaś żadnych konkretnych danych na temat twojego cyklu więc nawet nie ma możliwości sie wypowiedzieć bo nie da rady na podstawie tego co napisałaś czegokolwiek obliczyć. nie wiem skąd niby komuś się wziął 30 czerwca, jak masz krótkie cykle np. 25 dniowe to juz Ci sie okres spóźnia, ale jak masz długie 30,40 dniowe to co innego, ale ty nic na ten temat nie napisałaś, więc nikt ci nic nie obliczy bo nie ma z czego.

Gość żę tak powiem
Moniak, a może dziewczyna dopiero spodziewa się drugiego okresu w swoim życiu więc skąd ma wiedzieć czy ma regularne czy nie? Skoro się pyta kiedy powinna dostać to przypuszczam, że od niedawna miesiączkuje...

Gość żę tak powiem
Liczy się od pierwszego dnia miesiączki. W przybliżeniu jest to 28 dni od pierwszego dnia okresu czyli od 31 maja i do tej daty dodajesz 28 dni. Więc w przybliżeniu około 28 czerwca to data przypuszczalna

to jakby sie spodziewała 2 okresu w życiu to tym bardziej nie wiadomo kiedy dostanie, może równo za miesiąc, a moze dopiero za pół roku... lornetka przepraszam, ale na jakiej podstawie liczysz długość cykli po ilości dni trwania okresu? liczy sie od pierwszego dnia okresu do pierwszego dnia następnego, wtedy wiadomo ile mniej więcej trwa cykl, a ile dni trwa sam okres to w ogole nie ma nic do rzeczy.

mówię to na podstawie regularnych cykli. a dziewczyna nie podała dokładnych informacji.

Gość żę tak powiem
to prawda, że może dostać i za pół roku, bo często pierwsze cykle są nieregularne, więc nie ma powodu żeby się przejmować jeśli się opóźnia. No ale być może będzie miała regularne! A poza tym data którą podałam jest tylko przypuszczalna, tak żeby np dziewczyna się zabezpieczyła na wszelki wypadek i miała przy sobie tampony czy podpaskę

to jest podstawowa wiedza i tyle, każda kobieta powinna znać swój organizm i mieć choć troche pojęcie o cyklach autorko przede wszystkim: - ile masz lat, od jak dawna miesiączkujesz - jeśli jestes b. młoda i masz okres od niedawna to możesz miec jeszcze baaardzo nieregularnie i da sie tego zbytnio wyliczyć, musisz zacząć zapisywać sobie kiedy masz okres i potem liczyć ile dni ma cykl, w przybliżeniu bedziesz mogła policzyć kiedy bedzie następny okres - jeśli miesiączkujesz juz jakis czas to policz ile dni trwają twoje cyle (od 1 dnia okresu do 1 dnia następnej miesiączki) i wtedy sie dowiesz kiedy należy sie go spodziewać mniej więcej

Gość Pilzi
Moniak dzięki za wszystkie wypowiedzi, nie wypowiadaj się już. Co do innych odpowiadających przyznaję rację, że nie podałam szczegółowych informacji, miło by było gdyby ktoś podpowiedział jak to się wylicza.

Gość kiwiwiwiwi
przecież Moniak Ci napisała to już, chyba nawet dwa razy - liczysz ile dni minęło od 1 dnia okresu do 1 dnia kolejnego okresu i wychodzi Ci czy masz regularnie i co ile dni, czyli jak 1 dzien okresu miałaś 31 maja a teraz bys dostała okres np. dziś, to wychodzi, że cykl ma 29, licz tak cały czas i bedziesz wiedziała czy Twoje cykle zawsze mają mniej więcej tyle dni, czy są duże wahania czy nie i wtedy jakoś ten dzień okresu bedziesz mogła w przybliżeniu wyliczyć

Gość JA MAŁA MI
HEJ

Gość JA MAŁA MI
A TERAZ DO RZECZY : MÓJ PRZYKŁAD : 4 WRZESIEŃ DOSTAŁAM MIESIĄCZKĘ TRWAŁA 5 DNI 5 PAŹDZIERNIK DOSTAŁAM MIESIĄCZKĘ TRWAŁA 5 DNI 31 PAŹDZIERNIK DOSTAŁAM NASTĘPNĄ MIESIĄCZKĘ TRWAŁA 5 DNI I ... WIE KTOŚ KIEDY TERAZ DOSTANĘ ?

Gość JA MAŁA MI
TO OCZYWIŚCIE QUIZ , PAŃSTWO MĄDRALIŃSCY (CO NIEKTÓRZY)