Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gif

tabletki dopochwowe

Polecane posty

Gość gif

Witam! Mam pytanie. Moja lekarka przepisała mi nystatyne (dwa opakowania) i pimafucin(dwa opakowania). Ten drugi lek mam stosować na noc, więc jak brać nystatynę? na dzień? Skoro mam ją raz dziennie?? i jeszcze takie pytanie (pewnie dość głupie, ale to mój pierwszy kontakt z takimi tabletkami), należy aplikować je tak jak tampon? Dzięki za odp. podrawiam!

raczej na noc wszystko aplikuj, bo to wypływa potem troche i bedziesz miała dyskomfort, a tak w nocy to co tam takie tabletki wkłada się tak jak tampon - do pochwy na niedużą głębokość wpychasz palcem

Gość gif
mam jeszcze jedno pytanie!:) Skoro dostałam dwa opakowanie N., to czy podczas okresu powinnam też ją stosować? wydaje mi się , że nie...tym bardziej, ze mam jeszcze inne lekarstwa ktore mam zażywac podczas miesiączki. Dzięki za odpowiedz, pozdrawiam!

podczas okresu nie stosuje jest żadnych leków dopochwowo, w ogole uważam,że innych lekarstw też nie powinnaś wtedy brac bo takie leki mają działać razem, a nie że najpierw pozażywasz np. doustny lek, a potem dopiero zastosujesz globulki

Podczas miesiączki nie ma sensu brać żadnych globulek dopochwowych bo i tak wypłyną, ale pamiętaj że po skończonym leczeniu zastosuj jakis probiotyk np lactovaginal, żeby odbudować swoją mikroflorę. Dzięki temu uchrnosz się przed nawrotami.