Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nudziara22.

Nie wiem jak rozmawiać z ludźmi..o czym? jestem sztywniarą..

Polecane posty

Gość Nudziara22.

Mam 22 lata, studiuję zaocznie. Raz na jakiś czas spotykam się ze znajomymi ze studiów n piwie. Mam takie 3 lepsze koleżanki w których towarzystwie czuję się swobodnie ale wiadomo, że jak gdzieś wychodzimy to idzie cała grupa. No i wtedy jak dla mnie zaczyna się masakra..Nie wiem co mówić, żaden temat nie przychodzi mi to głowy, czasami coś tak powiem jak mi się uda trafić w temat ale tak to siedzę i uśmiecham się jak debil..Nie jestem bardzo nieśmiała, może troszeczkę ale naprawdę chętnie bym pogadała z ludźmi pośmiała się ale nie mam pojęcia co mówić, o czym.. Oni nie rozmawiają na żadne konkretne tematy, po prostu takie gadki z dupy, każdy coś dopowie i się śmieją a ja siedzę bo nie mogę nic wymyślić, mam pustkę w głowie..a najgorzej jest jak jeszcze ktoś powie - ej, ty taka cicha jesteś, mów coś. A ja wcale nie jestem cicha!w domu, wśród bliskich znajomych nie jestem taką sierotą... o czym mam gadać z ludźmi? Pomocy!!

Gość Nudziara22.
co to jest? :)

A nie pomyslalas moze ze ty po prostu nie masz o czym rozmawiac z tymi osobami? Wiesz, jak ja sie widze ze znajomymi - a mam roznych znajomych to zazwyczaj mamy o czym gadac bo jakbysmy nie mieli to bym sie z nimi nie spotykala. Zawsze mozesz zrobic to co robie ja jak nie ma o czym gadac :D mowie o sobie :D i pozniej pytam o opinie innych w tych sprawach. mozesz mowic o jakims swoim zainteresowaniu albo o czyms co zobaczylas dzis np w tramwaju i cie zaintrygowalo. Jestes kobieta czyli moda , kosmetyki , ciuszki :D kurde no, jest masa tematow :D

tzw dopalacze. kiedys bylam bardzo przeciwna temu i nie probowalam, ale za razem bylam bardzo ciekawa jak to dziala i lyknelam sobie :D kurde ale bylo fajnie :D normalnie sie gada o wszystkim z kazdym, do glowy ci przychodzi tyle tematow, nagle ma sie wiele do powiedzenia - zaczynasz jeden temat i go nie skonczysz bo po drodze zaczynasz 5 innych :D super sprawa , od czasu do czasu oczywiscie :) z umiarem :)

Gość Nudziara22.
wiem, że jest mnóstwo tematów ale żaden akurat w tej konkretnej chwili kiedy z nimi siedzę nie pasuje, wydaje mi się bez sensu. Ja nie mówię, że oni są moimi jedynymi znajomymi. Chodzi mi o ludzi ze studiów, chyba każdy nieraz wychodzi ze znajomymi, dołączają się znajomi znajomych i zbiera się grupka ludzi. Nie chcę wyjść na sztywniarę i sierotę a tak się dzieje..

Gość ja tez tak mam a znaczy
mialam, dopiero jak poszlam do pracy, w ktorej na co dzien mam kontakt z wieloma ludzmi odmienilo mi sie, nie jest jeszcze tak super jak bym chciala ale i tak 100razy lepiej niz kiedys, idz do pracy polecam!:-)

Gość Nudziara22.
pracuję

wiec moze sama zaczniesz nakrecac temat ?? np chcesz sie przywitac - podchodzisz i mowisz : Siemanko, co tam slychac? sluchajcie ale sie wkurzylam na stara babke w autobusie , byla bezczelna ! :D Albo : czesc, wlasnie wracal z zakupow , zobaczcie co kupilam .... a byly jeszcze takie troche inne, rowniez ladne... podoba sie wam...??

ja też byłam niesmiała i milczałam w towarzystwie , identycznie jak ty i właśnie jak ktoś wcześniej napisał poszłam do pracy -biuro obsługi klienta tam miałam kontakt z klientami non stop , wyrobiłam sie strasznie i nie do poznania, z cichej , nieśmiałej stałam sie wygadana, sama zagaduje ludzi , zawsze mam dużo tematów do rozmowy , co wcześniej było nie do pomyślenia to jest kwestia wytrenowania

ja też byłam niesmiała i milczałam w towarzystwie , identycznie jak ty i właśnie jak ktoś wcześniej napisał poszłam do pracy -biuro obsługi klienta tam miałam kontakt z klientami non stop , wyrobiłam sie strasznie i nie do poznania, z cichej , nieśmiałej stałam sie wygadana, sama zagaduje ludzi , zawsze mam dużo tematów do rozmowy , co wcześniej było nie do pomyślenia to jest kwestia wytrenowania

Gość wrt
to ja mam jeszcze gorzej

Gość fdjdtikyteiytioytei
"takie gadki z d**y, każdy coś dopowie i się śmieją" czy tak nie robią przypadkiem upośledzeni ludzie? ;)

Gość ależ koleżanko :-)
"wiem, że jest mnóstwo tematów ale żaden akurat w tej konkretnej chwili kiedy z nimi siedzę nie pasuje, wydaje mi się bez sensu." No właśnie - WYDAJE ci się :-) A chociaż sprawdziłaś, że tak jest rzeczywiście?

Gość gość
Znam ten ból, mam identycznie :(

Gość gość K
Jesteś najwidoczniej nudna i nie masz nic ciekawego do powiedzenia. To wynika z braku wiedzy no i oczywiscie inteligencji. Ja w tym wieku, to potrafiłam przedyskutować z wykładowcami 1/3 wykładu lub ćwiczeń, wystarczyło odpowiednio zadać kilka pytań, ale do tego potrzeba jest wiedza. Dzięki temu, z czasem, byłam rozpoznawana przez nich z racji posiadanych wiadomości, a z czasem zaprzyjaźniliśmy się. Mija teraz 13 lat, a my nadal regularnie spotykamy się już jako przyjaciele. Pracowałam także z osobami 'bawiącymi się' w politykę oraz zajmującymi dziś 'ciekawe' stanowiska, ale zawsze miałam o czy z nimi rozmawiać - samej zadawać pytania i odpowiadać błyskotliwie. Tak samo jest z innymi sprawach które prowadzę. Ważne jest mieć odpowiednie hobby, dzięki temu zawsze jest o czym opowiadać.

Gość gość
też mam to 🖐️ myślałam, że to przeze mnie. Ale ja poprostu np innymi kobietami nie mam tematu. Lepiej rozmawia mi sie z facetami. O konkretach a nie a nie "piasek jest żółty hihi ale fajnie" :o

Gość gość K
W sumie coś w tym jest, ja także wolę rozmawiać z mężczyznami, lepiej się z nimi dogaduje no i z nimi potrafię się zaprzyjaźnić. Kobiety mnie nudzą.

Gość gość
gość K - czyli byłaś wsród swoich rówieśników na studiach towarzyskim looserem a obecnie jesteś przyd**aso-d*powłazem z aspiracjami :D :D

Gość osa 69
Proszę koleżanko" iVORY" zobacz lepiej film i kto to był bo raczej nie to nie chodzło o dopalacze , łyka się piguły ;)

Gość gość
Hej, myślę, że kiedy chce się tworzyć bliskie relacje z ludźmi, istotne jest, aby być świadomym jak komunikujemy się z innymi. Pomyśl jak często zostałeś źle zrozumiany a Twój zamiar był inny. Ważne jest bycie otwartym na różne punkty widzenia, szczerym z samym sobą i innymi oraz słuchanie i bycie obecnym w rozmowie. Często rozmawiamy z kimś, a myślami jesteśmy gdzie indziej. Jeśli będziesz umiał się efektywnie komunikować to będziesz w stanie Tworzyć mocne i głębokie relacje. Szeroko otworzył mi oczy pewien artykuł na ten temat. Znajduje się on tutaj: http://michalpasterski.pl/2017/09/swiadoma-komunikacja-interpersonalna/ Pomógł mi on poprawić moją komunikację, czy to z dziewczyną, czy z współpracownikami.