Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dusiak

dziwne to forum

Polecane posty

Gość dusiak

Forum to jest kierowane głównie w stronę kobiet. Są tu działy typu sprzątanie, gotowanie, ciąża, macierzyństwo, życie uczuciowe, seriale a nie ma forum typu Rozwój osobisty, edukacja, kariera. Chciałabym podyskutować na tego typu tematy, jednak są one często pomijane na forach dla kobiet. Już nawet nie chce mi się pisać o jakiejś dyskryminacji, bo prawda jest taka, że same sobie na nią pozwalamy, ale dlaczego kobieta wszędzie jest traktowana tak przyziemnie?? Czy może my same mamy po prostu taki wąski zakres zainteresowań?

Gość nieładnie
Odpowiedź jest bardzo prosta. Kobiety, które się edukują, rozwijają osobiście lub robią kareirę nie mają czasu na klikanie na jakimkolwiek forum. :D:D:D

Gość ladaco
milcz

Gość dusiak
nieładnie przecież każdy z nas na swój sposób się rozwija i edukuje i o tym też warto jest dyskutować

To tylko w jakiejś mierze jest kwestią płci. Ludzie generalnie mają bardzo prymitywne zainteresowania. To jest stan stały i normalny. Miarą tego jest czytelnictwo. O ile jeszcze mężczyźni mają te swoje różne hobby, które rozwijają, to kobiety bardzo często marzą o byciu matkami i żonami i niewiele więcej ich interesuje. Owszem mają większy pęd ku kształceniu, są często bardziej zdyscyplinowane, konsekwentne ale często też ich pracowitość nie przelewa się na nic więcej, jak na lepsze stanowisko pracy. Nie można jednak bezmyślnie uogólniać, bo kobiet z zainteresowaniami, hobby jest co raz więcje.

Gość dusiak
przeklęte pragnienia Jeśli chodzi o kobiety, to trudno mi to ocenić, czy same spychamy się jedynie do ról matek i żon, czy to społeczeństwo nam to narzuca. Jednak bez względu na to, czy jestem matką, żoną, singlem, młodą osobą czy starszą panią myślę, że każdy powinien mieć jakąś pasję albo przynajmniej w jakiś sposób dążyć do samorozwoju, bo wtedy życie jest o wiele bogatsze i ma więcej wartości.

Gość nieładnie
dusiak Oczywiscie, dyskutować nalezy, to bardzo pożyteczne zajecie, ale na Boga, nie na tym forum. Przejrzałaś tematy i dyskusje na nich, to powinno wystarczyć za odpowiedź " dlaczego nie" ? :D

Gość dusiak
nieładnie cywilizowani ludzie też tu chyba zaglądają? :))

Gość nieładnie
zagladają, ale rzadko, zbyt rzadko pozdrawiam 🌻🖐️

Gość rozwojowa
Witaj Dusiak:) Ja powiem tak - podczas zakrętów życiowych - kiedy musiałam się pożalić , poradzić, poczytać, że nie tylko ja tak mam - siedziałam tu dużo. Potem doszłam do wniosku , że mnie to nie rozwija - a jedynie tak sobie tu z kobietkami siedzimy i biadolimy -" a co zrobił ON , a dlaczego zdradził, a On to a On tamto i jak ja cierpię..." Poszukałam sobie stronek , dzięki którym poznałam że to JA jestem ważna - najważniejsza i co JA zrobię ze swoim życiem :) I odżyłam. Postawiłam na siebię, nie na biadolenie. Bez obrazy dla kochanych forumowiczek - każdy "siedzi" tam gdzie akurat potrzebuje :)

Gość ja się już tylko uwsteczniam
i robię to z prawdziwą przyjemnością. w związku z powyższym kafeteria sprawdza się jak kobieta w czerwieni na śniegu.