Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia z pciny

co to znaczy, ze pies jest po rodowodowych rodzicach?

Polecane posty

Gość marysia z pciny

bo moim zdaniem pies ma rodowod albo go nie ma wiec co znaczy takie stwierdzenie?

Gość nie moge sie zalogowac
wydaje mi sie ze tylko pierwsze 3 szczeniaki dostaja rodowod po rodzicach a reszta juz chyba nie:O

nie źle ci sie wydaje wszystkie szczeniaki z miotu sa rodowodowe, jeśli sa urodzone zgodnie z przepisami polskiego zw. kynologicznego suka rodowodowa może mieć określoną ilość miotów w roku jeśli ma więcej, to właściciel nie zgłasza tego do związku i sprzedaje na lewo, eksploatując sukę ponad normę hodowlaną stąd są właśnie szczeniaki po rodowodowych rodzicach ale bez rodowodu

Gość marysia z pciny
dzwonilam do kobiety i powiedziala mi,ze pieski nie maja rodowodu, bo ona czeka na przydomek hodowlany, dostanie go za pare miesiecy i nie tak dlugo trzymac pieskow to prawda czy sciemnia? bo nie znam sie na tych sprawach

ne wiem, jak w psach, ale dla hodowli kocicej na przydomek czeka się ok. 3 tygodni więc niech nie ściemnia poza tym miała czas na to przed ciążą, w trakcie ciąży i jeszcze po urodzeniu szczeniaków

Nie wierz tej babie to kolejna która tylko męczy psy dla kasy, nie daj zarobić takiej idiotce. Jak CI nie zależy na rodowodzie to weź psa ze schroniska albo z fundacji specjalnych gdzie są psiaki w potrzebie :) Żeby szczeniaki otrzymaly rodowody ich rodzice muszą mieć urpawnienia hodowlane, do tego są obowiązkowe w zależności od rasy badania na choroby które są dziedziczone, szkolenia, testy psychiczne no jak piszę wszystko w zależności od tego jaka to jest rasa u jednej wymagają to u innej coś innego - warto przed zakupem się dowiedzieć co i jak :) WSZYSTKIE maluchy otrzymują metryczki, nawet jak ich się dziesięć urodzi :) Rodowód jest do odebrania później w związku z metryką, albo hodowca je odbiera i sprzedaje psiaki z nim albo z samą metryką i wtedy to już od wlaściciela zależy czy się zarejestruje w związku kynologicznym po rodowód. Jeżeli szczeniaki rodowodowych rodziców nie mają papierów - uwierz mi nie ma nic gorszego. To znaczy, że psy z jakiegoś powodu nie otrzymaly uprawnień hodowlanych, co jeśli są chore np. na dysplazje? To się dziedziczy i wtedy Twój piesek też będzie chorowal. Może być też tak, że ktoś ma hodowlę zarejestrowaną ale jak napisala Ewa dopuszcza sukę więcej niż można, czyli co cieczkę. To jest dla niej męczarnia i ktoś kto robi coś takiego liczy glównie na zysk. Nie warto od takiej osoby kupować psa, a to co Ci ten babsztyl powiedzial to znana ściema którą wciskają nieświadomym ludziom ;)

Gość marysia z pciny
to na bank jest jakas pseudo hodowla, ma do sprzedania same pieski a wszystkie suczki zostawia sobie (mi wlasnie zalezalo na suczce), po za tym wydaje sie wredna przez telefon :P szkoda mi tych pieskow

No to widzisz tymbardziej duże prawdopodobieństwo, że krzyżuje spokrewnione ze sobą psy. A co z tego wychodzi nie trudno się domyślić :o czego to taki śmieć nie zrobi dla pieniędzy :o