Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama fabiana

co to moze byc pomozcie

Polecane posty

Gość mama fabiana

hej dziewczyny pomozcie mi karmie mojego synka piersia .ale juz od 3 dni nie daje rady piersi bola a jak synek je to czuje jak by mi piers odgryzał tak samo jak załoze stanik to czuje takie pieczenie

Gość Aneta222
może grzybica? Podobno bardzo boli i sutek i cała pierś

Gość no niestety ale
gdy sutki bolą to znaczy że dziecko źle łapie brodawkę. Musisz mu podać pierś tak aby ssał a nie gryzł.

Gość mama fabiana
no bardzo boli:(teraz zanim bede miała wizyte u ginekologa to ja nie wiem a moze mozna jakis lek na to wziasc bez recepty ????

Gość mama fabiana
ale mnie nie sutki z wieszchu bola tak jak np po porodzie jak były podraznione tylko tak jak by w srodku piekły

Gość PodobnaCi
smaruj brodawki maścią bepanthen , smaruj też je swoim mlekiem, a na jakieś 2 dni przestań dawać cyca, tylko ściągaj pokarm i dawaj z butelki, aż Ci się trochę zagoi. Masz zwyczajnie podrażnione brodawki. Musi się zagoić i naucz się przystawiać do piersi, dziecko musi wziąć głęboko do ust całą brodawkę z otoczką, a nie tylko czubek brodawki.

Gość Aneta222
Dzwoniłam do szwagierki, bo Ona miała grzybicę. A masz zaczerwienione sutki bardziej niż zwykle lub takie jakby "polakierowane", świecące? Jeśli to to, dostaniesz antybiotyk i zazwyczaj każą odciągać pokarm i podawać z butli do wyleczenia.

Gość Aneta222
Dziewczyny, ale przecież Autorka pisze, że to nie podrażnione brodawki od złego ssania, a ból od wewnątrz

Gość mama fabiana
mascia bepanthen smarowałam i syn juz 2 albo 3 dni nie je z piersi tylko własnie z butelki a piersi nadal bola .... do aneta 222własnie mam zaczerwienione:(

Gość PodobnaCi
ale to normalne, ja też tak miałam, były zaczerwienione, takie zaognione, bolące.To zwyczajnie od ciągłego ssania, podrażnienia, To nie musi być grzybica. Też mnie bolało, mimo że nie było ranek i podrażnień, aż z czasem , jak brodawki przyzwyczaiły się do ssania, ustąpiło to.

Gość mama fabiana
tagrze wiem jak bola podraznione brodawki miałam na poczadku ...po porodzie a to jest naprawde inny bol albo jak mi zimno i ciarki mi przejda to tak pieka bardzo tak samo mam jak otwieram lodowke i zimno jak buchnie to tak samo

Gość a może masz
zastój pokarmu? ja byłam na to nawet w szpitalu i dostawałam antybiotyk

Gość mama fabiana
ten bol podraznionych brodawek to jest nic w porownaniu do tego bolu

Gość mama fabiana
a moze .boze teraz wizyte u ginekologa bede miała dopiero za jakis tydzien nie wiem co mam robic w sumie to juz prawie nie jestem w stanie odciagac pokarmu

Gość a może masz
mamo fabiana z zastojem pokarmu to nie musisz iść do ginekologa. Możesz iść do zwykłego lekarza ogólnego albo na izbe przyjęć w szpitalu. Nie czekaj tydzień bo to groźne też dla Ciebie, tygodnia nawet nie wytrzymasz. Ja miałam zastój pokarmu sama nie wiem z czego sie wział. tak mnie piersi bolały, że juz nie chciałam przystawiać małego i kółko się zamknęło, bo pokarm jeszcze bardziej napływał a nie byl odciągany. Wiem że to ból ogromny ale musisz zacisnąć zęby i jednak starać się odciągnąć jak najwięcej, bo będzie Cię boleć jeszcze bardziej. U mnie już póxniej doszła gorączka i nie pozostało nic innego jak udać się w weekend do szpitala. Zostawili mnie na oddziale (z dzieckiem) podali antybiotyk. Zastój jest groźny, idz szybciej do lekarza koniecznie.

Gość Ingade
Kup w Aptece bepanthen maść ! nie żel ani nie krem . rób też zimne i ciepłe okłady , może to być stan zapalny więc tak jak poprzedniczka mówiła sciągnij pokarm i daj z butelki

Gość a może masz
dajcie sobie spokój z tymi maściami, to nie popękane brodawki. Ból jest wewnątrz piersi i żadna maść tu nie pomoże. Nigdy nie doświadczyłyście zastoju to nie wiecie z czym to się je. Zastój pokarmu prowadzi własnie do zapalenia. Ale to jest wewnątrz piersi a nie na zewnątrz. Masuj piersi i koniecznie odciągaj mleko lub przystawiaj jak najczęściej małego, mozesz robić letnie okłady.