870901__ 0 Napisano Czerwiec 29, 2011 Witam, prosze o pomoc w obliczeniu dni płodnych. Mam nieregularne miesiączki co 26 ,27, czasem co 29 dni... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
870901__ 0 Napisano Czerwiec 29, 2011 Ostatni okres trwał od 3 czerwca do 6 czerwca. Doszło do stosunku 26 czerwca bez zabezpieczenia. Czy istnieje ryzyko zajścia w ciąże? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
870901__ 0 Napisano Czerwiec 29, 2011 Bardzo prosze o radę osoby które stosują kalendarzyk, bądź mają dobra wiedzę na temat cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LOLLINESKA Napisano Czerwiec 29, 2011 przeciez masz regularne cykle...Boze widzisz a nie grzmisz...:/ poza tym masz kalendarzyk dni plodnych w googlach- wystarczy wpisac. no i nie sugeruj sie nim, bo nie znasz dnia, ani godziny. powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
870901__ 0 Napisano Czerwiec 29, 2011 myślałam że regularne sa wtedy jeżeli zawsze zgadza się ilość dni jak w zegarku np.co 28. Ok poszukam kalendarza. Dzięki.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LOLLINESKA Napisano Czerwiec 29, 2011 Slonce- regularne masz nawet wtedy, jak cykl wynosi 27,28 dni, czy nawet 30...co innego jakbys miala 28, a tu raptem 40 dni, czy wiecej. a kalendarzyk masz w googlach;) planujesz dziecko?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
870901__ 0 Napisano Czerwiec 29, 2011 kiedyś planuje. Ale nie teraz...Muszę chyba wiele poczytac na ten temat....aż mi głupio jak na mój wiek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LOLLINESKA Napisano Czerwiec 29, 2011 masz jeszcze duzo przed soba. ale w metode kalendarzykowa nie warto wierzyc...chociaz ja ja stosuje od...ponad 4 lat i nie zawiodla, a cykle mialam nieregularne dosc;) przez pierwsze miesiace cykl kolo 30 dni, pozniej kolo 40...ale dziecka jeszcze z tego nie mam;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
870901__ 0 Napisano Czerwiec 29, 2011 Ja tego nie ogarniam...cykl liczy się od 1 dnia miesiączki i trwa do dnia następnej przewidywanej? Nie wiem czy powinnam się martwić tym 26;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
870901__ 0 Napisano Czerwiec 29, 2011 z kalendarzyka znalezionego na necie wynika że nie...ale nie wiem czy wpisałam dobrrą cyfrę cyklu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LOLLINESKA Napisano Czerwiec 29, 2011 z cyklem masz tak: dostajesz okres np. 1 marca i od tego dnia zaczynasz juz nowy cykl. przypuscmy ze kolejny okres dostajesz 29 marca wtedy tamten wczesniejszy cykl trwa 28 dni (29 marzec to juz nowy cykl oczywiscie). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LOLLINESKA Napisano Czerwiec 29, 2011 a regularne cykle ma sie chyba do 33 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
870901__ 0 Napisano Czerwiec 30, 2011 Obliczyłam z 3 ostatnich miesięcy : 33,32,32 dni...tyle trwały cykle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamąbyc Napisano Lipiec 1, 2011 ja mam cykle nieregularne od 28 do ok 40 dni i po wielu badaniach, w ktorych nic mi nie wychodzi ginekolodzy uznali ze to norma. w takim przypadku robi sie problem z dniami plodnymi :-/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Lipiec 1, 2011 "a regularne cykle ma sie chyba do 33 dni" :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lollineska Napisano Lipiec 3, 2011 Perwersja to tak na oko sa to prawidlowe cykle. wlasciwie okres moze spozniac sie prawidlowo przez iles dni, a pozniej to juz nie jest norma, a opoznieniem miesiaczki. no i oczywiscie pisze o sytuacjach powtarzajacych sie, a nie takich, jak ma sie cykle z 1-2dniowa roznica doslownie raz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lollineska Napisano Lipiec 3, 2011 mamabyc- proponuje zmienic lekarza, bo to nie jest normalne, jak tak ci sie opoznia miesiaczka- powaznie. powinnas isc do ginekologa-endokrynologa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lollineska Napisano Lipiec 3, 2011 870901__ masz dobre cykle- przesadzasz ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Lipiec 3, 2011 Regularne a prawidłowe to dwie różne rzeczy. Regularne to takie, które zawsze trwają tyle samo dni. Prawidłowe-różne źródła różnie podają, ja pamiętam ze szkoły, że 24-35 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość raba pixi Napisano Lipiec 3, 2011 Dni płodnych się nie oblicza, tylko wyznacza, bo nigdy nie wiesz, czy w danym cyklu owulacja wystąpi w tym samym czasie, co w poprzednim. Dlatego z lekka można sobie o kant d... obić kalkulatory internetowe. Możesz się pobawić w pomiary temperatury, obserwację śluzu i szyjki macicy albo pochodzić do gina na monitoring cyklu - na usg, gdzie będzie widać, kiedy pęknie ci pęcherzyk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach