Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serio 653428

słyszeliscie że szczepionki moga powodowac poważne uszkodzenia mózgu u dzieci ?

Polecane posty

Gość serio 653428

słyszeliscie o tym ze szczepionki moga bardzo zaszkodzic naszym dzieciom ?

Gość udowodnij jak shatyn
ja słyszałam ze zimą powinno się chodzić w sandałach żeby skóra oddychała

Gość andzelazwlatcówmuch
tak na pneumokoki moze sie skonczyc uszkoedzeniem

Gość serio 653428
Dzieci, które otrzymują komplet obowiązkowych szczepień, do momentu ukończenia sześciu miesięcy przyjmują większą dawkę rtęci, niż ta dopuszczana przez Amerykańską Agencję Ochrony Środowiska. Istnieje wiele zbieżności między symptomami zatrucia rtęcią a objawami autyzmu, np. upośledzenie interakcji społecznych, upośledzenie rozwoju mowy, uporczywe zachowania, zaburzenia sensoryczne, osłabienie zdolności poznawczych, zaburzenia ruchowe i problemy behawioralne. W sferze fizycznej obserwujemy podobieństwa symptomów biochemicznych, żołądkowo-jelitowych, neurochemicznych i neurofizjologicznych, jak również podobne napięcia mięśniowe, zbliżone zapisy EEG oraz procesy immunologiczne i autoimmunologiczne.

Gość gdzies tam
w poznaniu podobno ok 300 matek nie chciało zaszczepic swoich dzieci cos mówili w tv

Gość tesciowa widocznie
Holenderskie władze zawiesiły stosowanie u dzieci jednej z partii szczepionki Prevenar przeciwko pneumokokom. Ostatnio w krótkim czasie po zaszczepieniu preparatem zmarła trójka niemowląt - podaje Reuters. Preparat Prevenar (w Stanach występujący pod nazwą Prevnar), produkowany przez największą firmę farmaceutyczną świata Pfizer, jest jedną z najczęściej podawanych szczepionek na świecie. W zeszłym roku producent sprzedał preparat za prawie trzy miliardy dolarów. Szczepionka stosowana jest również w Polsce. Rzecznik holenderskiego Instytutu Zdrowia RIVM powiedział, że rocznie zdarzało się około 5-10 zgonów po otrzymaniu szczepionki. Jednak teraz w krótkim czasie nastąpiły trzy zgony noworodków. - Jest to bardzo niepokojące, więc postanowiliśmy zawiesić całą partię preparatu - powiedział rzecznik. Rzeczniczka firmy Pfizer zapewnia, że w sprawie śmierci noworodków wszczęto dochodzenie, ale jak na razie nie wykryto żadnego związku pomiędzy podaniem szczepionki Prevenar a późniejszymi zgonami. Na razie zawieszono całą partię preparatu - 110 tys. dawek - z której pochodziły szczepionki podane zmarłym dzieciom. Co do pozostałych partii preparatu nie ma żadnych zastrzeżeń. Dlatego też będzie on nadal podawany dzieciom.

Gość eweqweqwe
w Usa sa juz nawet wyroki sądów- przyznające odszkodowania za spowodowanie autyzmu przez szczepionkę... Co nie znaczy że każda szczepionka powoduje autyzm- trzeba miec pecha. Znam osoby co mają dzieci z zespołem Westa i tez podejrzewają szczepionki. Jedno co jest pewne, nie powinno sie zmuszac przynajmniej do wszystkich szczepień jakie sa obecnie... Moja kolezanka pracuje na Akademii Medycznej i niedawno podsylała mi ankiete protestacyjną przeciw szczepionkom...

Gość bo to ja ha
jedno wiem ze szczepienia nie powinny byc obowiązkowe a rząd narzuca nam odgórnie ze musisz i kropka .jak nie zaszczepisz to sprawa trafi do sadu i moga przywalic 5 tys . dlaczego rząd karze pod grozba kary ryzykowac zdrowie naszych dzieci? kto chce niech ryzykuje i szczepi a kto nie chce nie powinien byc zmuszany

Gość ammbbiieenns
Po pierwsze to szczepienia w Polsce nie są obowiązkowe. Jak ktoś nie chce, to może swojego dziecka nie szczepić i żadna kara go nie spotka. A po drugie, to plotki, że szczepionki powodują autyzm to bujda. Kiedyś jakiś koleś ze stanów opublikował jedno badanie, w którym mu coś takiego wyszło i teraz wszyscy się tym podniecają. Tylko, że to nieprawda. Ostatnio przyznał się, że sfałszował to badanie i poszedł siedzieć tylko, że o tym media w Polsce i nawiedzony ruch antyszczepionkowy to już ludzi nie poinformują, bo to im nie jest na rękę.