Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Cybilla30

Torbiel czy guzek - na dwoje babka wróżyła?

Polecane posty

Gość Cybilla30

Witam. Niestety, dowiedziałam się , że mam "guza" na jajniku wielkości 35mm. Co najciekawsze nikt w rodzinie nie chorował na raka jajnika ani piersi. Co roku chodzę do kontroli ginekologicznej. Odkąd pamietam zawsze cos miałam na prawym jajniku. Juz osiem lat temu ( mam 30) każdy coś widział , fakt, że nic niegroźnego, ale widział. Raz sie cis pojawiało, raz znikało. W 2008 roku lekarz znalazł torbiel ( tak mi powiedział) wielkości 25 mm, kazał obserwować. Było ok, za rok ( w sierpniu 2010) usg nic nie wykazało - wszystko książkowe (stwierdzenie lekarza), w tym roku nagle pojawił sie guz.Co ciekawe w międzyczasie tj. w grudniu 2010, czyli pół roku po badaniu ginekologicznym miałam badanie usg przez urologa (mam wadę wrodzoną pęcherza i muszę kontrolować) oraz urolo-ginekologa. Zaden nie zauwazył nic niepokojącego. Zaraz po badaniu u ginekologa w tym roku, zaniepokojona poszłam na usg jamy brzusznej. Była to kwestia paru godzin, kazałam zbadac jajniki. Powiedział, ze widzi torbiel wielkości 10 mm??????czyzby nagle zmalałą, po 2 godzinach. Wątroba, nerki , pęcherz, trzustka, sledziona , aorty brzuszne ok. Ten ginekolog zapisał mi Distreptaze co 2 dzien i Diclac i kazał przyjsc jeszcze raz zaraz po miesiączce. Nie oczekuje, ze powiecie mi , ze to nie jest guz, ale jesli ktos miał podobny przypadek, moze chetnie sie podzieli. Pozdrawiam i zycze zdrówka.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować