Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama K.

czy to juz zabkownie???

Polecane posty

Gość mama K.

Moja coreczka ma 4,5mies. od kilku dni jest placzliwa, marudna, w nocy strasznie sie rzuca przez sen, budzi sie z placzem. Zagladam do buzi, ale w sumie nie wiem jak powinny wygladac dziasla przy zabkowaniu. na pewno dolne roznia sie od gornych. te na gorze sa jakby waskie i rozowe, a dolne o wiele szersze i biale. Niestety nie przyszlo mi do glowy wczesniej przygladac sie dziaslom wiec nie wiem czy to juz?? Czy jakas doswiadczona mama moglaby mi dokladnie wytlumaczyc jak powinny wygladac dziaselka??

Gość smerfetkaaaaaaaaaaa
dziąsełka są pogrubione i zaczerwienione . objawy o których piszesz mogą wskazywać , że coś się zaczyna dziać ale do pierwszego ząbka może byc długa droga...my się już męczymy 3 msc a dalej nic...

Gość mamamam26
mój ma tak jak piszesz od dawna - zębów spodziewałam się już w 3 miesięcu - ślinienie, marudność itd itp a ma 9 m-cy i zębów brak ..

to prawdopodobnie zeby, syn dostał pierwszego w 4.5 miesiąca, nie mineły 2 tyg i kolejny jest tak dziąsła są rozpuchnięte, dziecko się ślini, gorzej śpi, może się rzucać w łóżku, może uszkiem po podłożu szorować, wszystko pcha do buzi, ze skarpetkami włącznie... :/

Gość nieee,kk
a ty kiedy dostalas pierwsze zeby?bo to genetycznie jest uwarunkowane. dziasla powinny byc czerwone jak dziecko zabkuje

Gość mama K.
Niestety nikt nie pamieta kiedy ja czy maz mielismy pierwsze zeby... no i dziasla nie sa czerwone tylko biale. Sama juz nie wiem. ale nie potrafie znalesc innej przyczyny jej gorszego zachowania. No i ta rzeka sliny.....

moja ma "rzeke śliny" jak to opisałaś odkąd skończyła miesiąc ;) jak ją trzymam do odbicia to po paru minutach ma cały bark monp na wieczó dziś zjadła kry ;) ahh od tygodnia gdzies właśnie coś słabo jje i nie wiem czy to może cos z ząbami czy upały czy może dlatego, że zaczełam dawać nowe pokarmy i nie chce za bardzo butelki ? np na weczó dziś zjadła z butelki jakieś 80ml kaszki ale nie takiej gęstej jak na opakowaniu pisze żeby zrobić, no i już później nic nie chciała,ryk totalny ;/ wziełam łyżeczke a ta odrazu otwiera buźke... no i ma niecałe 5 miesiecy, tak jaby dziąsło dolne jest troche grubsze od górnego no i jak pakuje paluszki do buzi to zauważyłam że jeździ nimi po tym dolnym dziąśle

Gość mama zaraz dwojeczki
Tak, to moze byc zabkowanie. WSzystko na to wskazuje. Moj maly dostal pierwszego zabka jak mial rowne 3 miesiace i tydzien, kolejny wyszedl 3 dni pozniej i tez nikt sie nie spodziewal tego mimo, ze mial wszystkie objawy, takze radze smaruj Dentinoxem dziaselka, bo on bardzo pomaga.