Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kely

Na jakiej zasadzie działa podgrzewacz do butelek?

Polecane posty

uświadomcie mnie proszę drogie mamy. Chcę go używać w nocy. Rozumiem, że podgrzewa on wodę a potem dodaję mleko i gotowe, czy się mylę?

chyba zależy jaki podgrzewacz. ja mam z aventa i działa tak - wlewasz wodę (30 ml), wstawiasz butelkę, ustawiasz czy mleko z lodówki, czy z temp. pokojowej, czy słoiczek, i jaka objętość i on podgrzewa :)

firmy Happy Family. Na podtrzymywanie temperatura jaka musi byc woda w butelce przegotowana i przestudzona czy gorąca i ustawiona temperatura na 40 stopni?

po co wam jakies podgrzewacze? :) dla mnie to bardziej skomplikowane niz wlasnie pol na pol cieplej i zimnej wody, lub podgrzanie w garnuszku z woda. Ja tak robilam i mimo, ze mialam to "cudo" w domu bo mi sprezentowano to wogole nie korzystalam.

zapomniałam zapytać ile butelek trzeba zakupić? aby wymieniac butelki do podgrzewacza?

Gość mamama26
butelek no ile chcesz - jak bedziesz miała za mało to musisz częściej myć - więc wygonie minimum tyle ile razy mały je w nocy - w dzień tam umyjesz a w nocy się nie chce - ja miałam 4 z aventu małe - kupowałam zestawy startowe - i tam były 2 małe butelki i 2 duże i kupiłam 2 takie - i robiłam tak że jak mały jadł 3 razy w nocy to lałam wieczór do 3 butelek wode np. 120 ml - dawałam smoczek i kładłam koło podgrzewacza (a podgrzewacz obok łóżka)- jedną butelke dawałam do środka i ustawiałam go na troche mniej niż 1 (miałam aventa) ale to najlepiej metodą prób i błędów ustawić- jak mały się kręcił to nawet niemusiałam wstawać- wyjmowałam butelkę - dosypywałam mleko i mieszałam - zajmowało mi to niecalą minutę - wyjmowałam małego z łóżeczka, który niezdążyl się jeszcze rozpłakać czy obudzić i karmiłam na śpiocha - najpierw na rękach a jak już był ciężki to kładłam go na swoją poduszkę tak żeby mial głowe wyżej - i jak zjadł to nową butlę do podgrzewacza a ja spać .. wybaczcie ale z termosem bym się pokichała w nocy - mnie czasem ciężko się było skupić licząc wsypywane miarki mleka a co dopiero ustawiać temperature wody wlewając ciepłą i zimną...

Gość Joanna Mama 1 latka :)
Podgrzewacz H. Family, nie polecam. ponieważ kupiłam a po miesiącu sie zepsuł a sprzedawca przez pond 2 tygodnie mnie olewał. Oczywiscie musiałam kupic durgi . Ja ogólnie polecam kupno podgrzewacza gdyż to bardzo przydatna rzecz. Ułatwia życie

Gość zebberska
Oj tak, ja sie z Toba zgadzam. To rzeczywiscie jest bardzo dobry podgrzewacz i jesli miałabym polecać to dokładnie własnie ten.

Gość nie karmisz piersia
wyrodna matko ty!!! zartuje:) ja mam podgrzewacz, przestalam uzywac jak dzidzia zaczela przesypiac noce

Zależy jaki :) W sieci była nawet firma, która jako "podgrzewacz do butelek" sprzedawała małą kuchenkę elektryczną :) W większości są to przenośne urządzenia (podobne do czajnika) do których bez problemu można włożyć plastikową butelkę i w zależności od modelu - podgrzewa parą bądź ciepłem elektrycznym. Teraz można je kupić taniej na http://www.dobramama.pl/ z kodem rabatowym (dlamamy), także jeśli ktoś jest zainteresowany, to powinien zerknąć :)