Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alice...

Powazny problem! Pomocy...!

Polecane posty

Mam poważny problem i nie mam pojęcia co mam zrobić. Od roku mieszkam w Niemczech z bratem, ojcem i jego zona, wszystko byłoby dobrze gdyby nie mój ojciec alkoholik. Jak sie napije to dostaje wariacji, robi straszne awantury i dochodzi do rękoczynów . Ja mam tego dość, juz sie nerwicy nabawiłam. Chce stad UCIEC jak najszybciej do Polski tylko sa obawy...od tak zostawić szkole, rok w Polsce mam zawalony a normalnie szłabym do 2 klasy średniej szkoły. W Polsce mam do kogo wrócić, ale ciężko to wszystko zrealizować... chce wrócić, tęsknie strasznie za wszystkim co tam jest, ale zadaje sobie wielkie pytanie CO BĘDZIE JEŚLI...? Ojciec dostanie mega furii jak sie dowie ze uciekłam... Proszę doradźcie...

Gość 1518Abc
Jesli masz do kogo wrocic to wracaj. Kup bilet i wyjedz do polski. Myslisz ze ojciec bedzie za toba jechac i opobowac cie z powrotem zabrac?Nie masz jeszcze 18 lat wiec chyba ma prawo cie zabrac. Jesli wiesz ze nie uda ci sie uciec i byc na stale w polsce to musisz wytrzymac az bedziesz pelnoletnia.

Gość fritadella łopatela
a po lesie na grzybkach lubisz z tatą chodzić? :classic_cool:

Gość niewymagająca
Umiesz dobrze niemiecki? Ja yślałam o tym żeby jechać do Niemiec na stałe do pracy. Jak tam się żyje w Niemczech. Gdzie mieszkacie?

Gość niewymagająca
Kim jesateś podszywie? Tym razem przyznam Tobie że się nie pomyliłeś na serio miałam taki plan

Gość niewymagająca
Dokładnie to chciałbym zdobyć kwalifikacje na rehabilitantke i pracować w Niemieckim szpitalu. Niemiecka służba zdrowia płaci dużo kasy

Gość niewymagająca
Ja nie chce być prostytutką.

Gość niewymagająca
słyszałm że na wsch Niemiec jest duże bezrobocie i bieda . A na zach jest dobrobyt i bogactwo, tam życie jest droższe ale zarobki też są większe od wschodnich niemiec czy to prawda

Gość niewymagająca
Ile wynosi Kinder Geld w Niemczech"?

Prawda bo wszyscy jada na wschód, ja jestem akurat w południu i nie słyszałam o takowych problemach.

Gość niewymagająca
Gdzie mieszkasz?

Gość niewymagająca
na serio myślę żeby spiepszać Jak sobie pomyśle że tu mogę zarabiać 1700zł a tam 8000-15000zł to mnie to wkurza